Søgninger

Tropea rødløg, dyrkning


Tropea rødløg, dyrkning fra såning til høst. Al information om egenskaberne ved Tropea IGP-løg dikteret af Protection Consortium.

Tropea rødløg er den rigtige sort for dem, der elsker søde løg.

Eksponerings- og dyrkningsjord

Fordyrkning af det røde Tropea løgvælg et solrigt sted med godt drænet jord. Inden plantning af løgene (eller såning, hvis det sker i det åbne felt), skal du gødes med moden gødning eller kompost.

Tropea rødløg: udendørs såning og transplantation

Derrødløg fra Tropeadet lider af lave temperaturer, så vælg en periode med et tempereret klima til udendørs såning (i det sene forår for dem, der sår i nord og begyndelsen af ​​april for dem, der sår i syd). Såning af det røde Tropea-løg kan også finde sted om sommeren. Frøene af det røde Tropea-løg er lette at finde på markedet. Du kan vælge mellem den runde sort og den lange sort.

Hvis du starterdyrkningstartende fra de allerede udviklede planter (kan købes i planteskoler), kan du plante dem ved at placere dem 15-20 cm fra hinanden på rækkerne og 30 cm mellem rækkerne.

Den samme afstand skal følges med såning, eller hvis du har såetTropea løgindendørs, plant kimplanterne, når de har nået en højde på 15 cm.

Hvornår skal man høste løg?
Tropea rødløg er klar til høst, når den antenne og synlige del begynder at bøje og blive gul.

Tropea rødløg, dyrkning og pleje

Skyl kun i fravær af nedbør: rødløg fra Tropea(såvel som løg generelt) er krævende og meget resistente grøntsager. Når pærerne er mere overfladiske og stikker ud fra jorden, skal du være opmærksom på vandstagnation, fordi de let kan rådne. Det er nødvendigt at udføre den klassiske bekæmpelse af ukrudt, og i denne sammenhæng kan ukrudt og noget hækling være nyttigt til iltning af jorden.

Løg og sygdomme: løgfluen kan også angribeTropea rødløg, i dette tilfælde anbefales det at dyrke løg i kombination med gulerødder for at forhindre angreb. Gulerødder er naturlige afskrækningsmidler mod denne flue. En anden almindelig sygdom for løg er mild meldug, det anerkendes, fordi du pludselig vil se gråblade, der tørrer hurtigt op. I dette tilfælde anbefaler vi brugen af ​​kobberprodukter som forklaret i artiklen dedikeret til retsmidler mod svampesygdomme i køkkenhaven.

Karakteristika Rødløg af Tropea BGB

For de egenskaber henviser vi til dem, der er angivet af Tropea Red Onion Consortium

DerRødløg fra Tropea IGPden har meget specifikke egenskaber: den er sød, sprød og naturligt rød. DetConsortium of the Red Onion of Tropea IGPdikterer, hvad der er teknikkerne tildyrkningfor at respektere de opnåede produkters organoleptiske egenskaber. Da det er et BGB-produkt, skal produktionen naturligvis rapporteres i området Beskyttet geografisk indikationTropea - Calabria. De kan defineresrødløg fra Tropea IGPforskellige autoktone økotyper af Allium Cepa-arterne, især:

  • den flade runde løg (primaticcia)
  • halvkampagne (medium tidlig løg)
  • det langstrakte (sene) løg.

Produktionsområdet for den røde løg i Tropea med IGP-mærket ligger mellem provinserne Cosenza, Catanzaro og Vibo Valentia. Derrødløg fra Tropeaat vi kandyrkei forbindelse med vores køkkenhave vil den aldrig overholde de standarder, der er foreslået af konsortiet til beskyttelse af den røde løg af Tropea BGB (medmindre vi bor i de geografiske identifikationsområder i Tropea - Calabria), men de opnåede organoleptiske egenskaber kan være meget tæt på det ledsagede produkt fra IGP-mærket.

For andre tip om dyrkning af rødløg fra Tropeadu kan følge de generelle indikationer på "hvordan man dyrker løg“.

Du kan også være interesseret i Hvidløg: egenskaber og opskrifterVideo: Karamelizovaná červená cibule (September 2021).