Søgninger

Koralalger, al info


Koralalgerellerkalkholdige alger: hvordan man intensiverer deres vækst i akvariet, hvad de er og alle nyttige oplysninger omrøde koralalger, lilla eller hvid.

Røde alger på levende sten

Med den generiske betegnelse forkoralline algerellerkalkholdige algerdet henviser til et stort antal arter afrøde alger.

Disse detaljerrøde algerde er kendetegnet ved en kalkstenaflejring indeholdt i cellevæggene.

På taksonomisk niveau errøde algertilhører Rhodophyta-divisionen, inden for hvilkenkoralline algerdanne ordren Corallinales. Der er over 1600 arter af røde alger, der almindeligvis identificeres somkoralline alger. Baseret på visse karakteristikakoralline algerde er grupperet i forskellige underfamilier.

Ferskvandskoralalger: arten kaldesPneophyllum cetinaensis.

Taxonomi:

  • Kongerige: Plantae
  • Phylum: Rhodophyta
  • Klasse: Florideophyceae
  • Rækkefølge: Corallinales
  • Familie: Corallinaceae

Farvede koralalger

De mest almindelige i revakvariet er af forskellige nuancer af rødt og stratificeres ved at dække de levende klipper, men disse kalkagtige alger kan være lilla, gule, blå, grågrønne eller hvide.

Ikke alle forestiller sig det, men også vores Middelhavsområde er rig på koralline alger: kalkholdige alger er faktisk til stede i havene over hele verden. Kun en art lever i ferskvand.

Koralalger i det marine akvarium

Detkoralline algeri naturen spiller de en meget vigtig rolle i koralrevets økologi, de repræsenterer også næring af søpindsvin, papegøje, limpets og chitons, så hvis du har et af disse dyr i dit akvarium, skal du vide, at de kan spise din koral alger eller bremse udviklingen i modningsfasen.

Detkoralline algeraf det marine akvarium, også kendt somkalkholdige algerellerbeskytter alger, kan de se en meget skiftende udvikling alt efter omstændighederne. Under ideelle forhold kan en enkelt stamme af alger dække et område på 8 centimeter inden for et år.

Hvordan man dyrker koralline alger i akvariet? En medium-lav belysning, høje niveauer af calcium (over 400 mg / l), høje niveauer af magnesium og alkalinitetsniveauer over 3 meq / l (dvs. en kh over 8) er nok. For at fremme dets udvikling anbefales tilsætning af jod.

En meget populær kalkalge i marine akvarier er Peyssonnelia sp. med sin lilla røde farve. Denne beskyttende art foretrækker dårlig belysning og en moderat strøm, hvorfor den ofte har tendens til at dannes især i akvariets mest skyggefulde områder. Selvom det i almindelig sprogbrug er identificeret somkoralalger, faktisk hører denne beskyttende fløj til ordren Peyssonneliales.

I hulerne og sprækkerne i dit revakvarium kunne du finde koralalger af Mesophyllum mesomorphum-arterne (i udlandet er de også til salg på levende klipper), her i Italien har jeg endnu ikke set nogen anden end på en sten til salg for nogle discosomi ... Jeg købte den og placerede den i en hule, og inden for et år dækkede den hele hulrummet med fuchsia, lyse lilla, meget karakteristiske farver. Disse alger kan også udvikle sig spontant i svagt oplyste områder af akvariet og med lidt vandbevægelse (ligesom huler og kløfter).

Hvis du vil dyrke koralline alger i dit akvarium, skal du beholde den såkaldte "triade ": calcium, magnesium og calciumcarbonater. Husk at udføre magnesiumtest og calciumtest i dit marine akvarium. Paradoksalt nok er det ofte nøjagtigt lave niveauer af magnesium eller en lav kh, der er begrænsende for formering af koralline alger.

Lave niveauer af fosfater og nitrater hjælper væksten af ​​koralline alger, fordi de mindsker udviklingen af ​​dem, der er de direkte antagonister for disse kalkholdige alger.

Hvis dit calcium- og magnesiumniveau ikke er galt, kan du følge en protokol eller tilføje produkter for at øge koralalens vækst.

Blandt de forskellige produkter, fra direkte erfaring, vil jeg gerne påpege mad til koralalger i Rødehavet, det pågældende produkt kaldes "Coralline Gro", desværre findes det ikke let selv i specialbutikker, så jeg anbefaler køb og salg online på e-handel akvariologi eller på Amazon: på "denne Amazon-side" kan den store pakke 500 ml købes til en pris på 23,50 euro. Du vil bemærke, at det øger kH, men i modsætning til de andre buffere, du finder på markedet, indeholder det ikke kun carbonater, det er også beriget med andre sporstoffer, der er vigtige for vækst af korallgener i det marine akvarium.

Hvordan doseres det?
Meget gradvist og uden at overdrive.
Tag kH-testen, og husk, at 1 ml produkt kan hæve kH med 0,1 i et volumen på 100 liter. For ikke at skabe ubalancer, tilsæt ikke mere end 1 ml pr. 100 liter vand.

Blegning af koralalger

Hvis du er vidne til fænomenet koralaleblegning, skal du vide, at der opstår en ubalance, der forårsager de "hvide korallgener", denne ubalance kan være af mineralsk karakter (så kontroller niveauerne af calcium, magnesium og kH) eller biologisk (hvis du tilføjer bakterier, reducerer doserne eller er opmærksom på levende mad og andre faktorer såsom en ændring i fodring af fisk, tilsætning af nye levende sten ...).


Video: The history of our world in 18 minutes. David Christian (September 2021).