Søgninger

Lingual ortodonti


Det er let at forvirre ortodonti og tandregulering, men forskellen er der. I det første tilfælde er vi begrænset til at manipulere tænderne, mens vi i det andet tilfælde også går ind på mennesker, der har misdannelser i de maxillære knogler. Ofte har disse misdannelser konsekvenser for ansigtet, for de ansigtsegenskaber, der er modificeret, men endnu værre også trækker vejret, tygger og tale kan blive påvirket af misdannelser i kæben.

Lingual ortodonti

Hvis tandregulering er den del af tandplejen, der beskæftiger sig med ret skæve tænder, den sproglige er specifikt en undergren af ​​tandregulering, hvor apparatets beslag kan påføres den indvendige del af tanden, også kaldet den sproglige væg. Dette sikrer, at enheden ikke engang bemærkes.

Det er en teknik, der er meget udbredt og meget efterspurgt af patienter, især af æstetiske grunde. Der er dem, der giver op, hvis de ikke kan ansøge et apparat af denne type, selvom det ikke ses, men de fonetiske ændringer, der produceres afsprogets indvirkning på angreb men efter en periode med tilpasning forsvinder de eller forsvinder.

Tandregulering: omkostninger

Når du arbejder på tænderne, er omkostningerne ofte høje, selv i dette tilfælde er de, men der er forskellige faktorer, der i høj grad kan ændre prisen på et apparat. Der er to typer terapi, nogle gange anvendes den efter hinanden i rækkefølge. Der kirurgisk, hvor tænderne trækkes ud, der hindrer tilpasning og artikulation af andre, eller som forstyrrer tand-ansigtspositionen.

Der mekanisk terapii stedet involverer det konstruktionen af ​​forskellige typer enheder, der kan være aktive eller passive. Aktive udøver en vis styrke i munden og har ofte skruer, buer, fjedreudnytter de passive i stedet tyggekræfterne.

Pædiatrisk ortodonti

Tandregulering handler ikke kun om børn, men bestemt det tilrådes at gennemføre et ortodontisk besøg meget snart for at identificere eventuelle problemer og gribe ind. Det ortodontiske besøg eller "ortodontisk kontrol" involverer mange trin såsom en ortopantomografi, en lateral-lateral teleradiografi, et sæt intra og ekstra mundtlige fotos og indtryk af buerne til oprettelsen af ​​gipsmodellen i munden.

Det er ikke en fryd at sætte enheden, aktiv eller passiv, som barn, men den bærer ofte gode resultater. Jeg er der i dag meget behagelige og usynlige løsninger, og også farverigt tilbehør som denne, som pillen kan forgyldes med. Til salg på Amazon til 8 euro i forskellige farver.

Ortodonti hos voksne

Skæve tænder kan også påvirker sikkerhed og selvværd og blande sig i personlige forhold. Som voksne skal du ikke smide håndklædet, fordi det ikke er sandt, at tandregulering er noget for teenagere og børn.

Det kan være en skæv tand eller flere skæve tænder, en for mørk farve på tænderne og så videre. Voksne har tendens til ikke at tænke på tandregulering, men at løse alt med rekonstruktion ved hjælp af kompositmaterialer eller med tandblegning i den anden. Eller de giver afkald på at gribe ind og tager ikke kun deres "mangel", men også en større sandsynlighed for at forværre situationen ved også at lette aflejring af bakteriel plak og dannelse af tandsten.

Usynlig tandregulering

Når det kommer til usynlig tandregulering vi agter at bruge specielle enheder til at løse patienters problemer. I de fleste tilfælde anvendes såkaldte enheder aktive holdere, octile stål sammenflettede ledninger, der kommer påføres direkte på den indre overflade af tænderne ved hjælp af en sammensat harpiks.

Det betyder, at du ikke ser noget eller næsten intet udefra, men at der udføres et godt stykke arbejde i munden med disse enheder for at forbedre situationen. For at rette disse enheder skal tråden skal først formes baseret på formen og placeringen af ​​patientens tænder, så påvirkningen er minimal og afviklingsperioden også. Når enheden skal bringes til at klæbe, uden angreb, det gør ikke ondt og beskadiger ikke tænder eller tandkød.

Interceptiv ortodonti

Vi kan også tale om interceptiv ortodonti, sagde det alligevel min funktionelle, og det er den, hvor vi går ind i fasen med blandet tandbehandling eller mellem 5 og 9 år, hvor der både er løvfældende og permanente tænder i munden. På dette udviklingsstadium, det interfererer med muskulære kræfter som kan påvirke og ødelægge den harmoniske udvikling af kæbebenene. Især er det det sprog, der oftest identificeres som ansvarlig for mange problemer.

Begge bruges på dette tidspunkt mobile ortodontiske apparater og serien af ​​genuddannelsesøvelser til bevægelse af tungen og periorale muskler.

Hvis du kunne lide denne artikel, skal du fortsætte med at følge mig også på Twitter, Facebook, Google+, Instagram


Video: Diş tellerimi çıkardım. VLOG (December 2021).