Søgninger

Portugisisk karavel, råd til badende


Alle oplysninger omvandmænd portugisisk karavel. Synspunkter iItalien, på Sicilien og diffusion i vores farvande. Dimensioner og information om dyret.

Portugisisk karavel: Physalia physalis

På grund af dets udseende erPortugisisk karavel kaldes ofte - fejlagtigt-vandmand.

FaktiskPortugisisk karavel er ikke en vandmændmen en sifonophore, det vil sige en sammenlægning af fire forskellige dyreorganismer (polypper) kaldet zooider. Disse organismer er fysiologisk knyttet til det punkt, at de er gensidigt afhængige for at overleve.

Nå, nu forstår du, atPortugisisk karaveldet er ikke en vandmand men det er sammensat af fire zooider (eller polypper). Den første polypp kaldes en pneumatophore, det er, at ensejlformder definerer navnet på dyret (karavellen er et træskib, der sejler under fuldt sejl).

Denne blæksprutte er udstyret med en flydende pose fyldt med gas og har en størrelse fra 9 til 30 cm i længden op til 15 cm i højden. Taler omstørrelsetentaklerne er meget overraskende: disse er de længste i verden og kan nå en længde på 20 meter! Men det er ikke nok, under den flydende krop er der andre zooider, i alt kan tentaklerne nå en maksimal længde på 50 meter, selvom de mest almindelige prøver ser tentakler, der gennemsnitligt er omkring 10 meter.

Portugisisk karavel: gift

Det er tentaklerne der erfarligt for mennesker: de stikker stærkt og har ansvaret forfange bytte(fisk, bløddyr, krebsdyr ...) og retter dem mod gastrozoidindividerne (dvs. mod de personer, der er ansvarlige for fordøjelsen).

Detgiftnematocyster (diffuse celler i tentaklerne) kan være dødelige for mennesker og for mange fisk, men der er fisk, der ser ud til at være immune over for den: Nomeus gronovii holder sig væk fra de større tentakler og bemærkes ofte blandt de små tentakler tæt påsejler(pneumatophore) svømmer også klovnefisken straffri blandt tentaklerne, der er beskyttet af slimet, hvilket gør det muligt at symbiose med de stikkende anemoner.

Bid hos mennesker: symptomer

Detstikker af den portugisiske karavelforårsage astærk smerteat skabe sår svarende til ægte piskning (sår). Smerten aftager dog efter ca. to timer.

Mere sjældentgiftaf nematocyster afPortugisisk karaveldet kan forårsage større skader såsom anafylaktisk chok. Især emnerpunktering af den portugisiske karaveldet kan forårsage feber, ændringer i hjertefunktion, kvalme og hovedpine.

Selvom smerten normalt aftager inden for to timer, kan det i nogle tilfælde være nødvendigtlægebehandling: I tilfælde af ekstreme reaktioner er det vigtigt at straks søge lægehjælp.

Portugisisk karavel i Italien

Det er allerede sket med andre aggressive arter (læs artiklen "skorpionfisk i Italien"), men denne gang ankomsten afPortugisisk karaveldet er ikke relateret til global opvarmning: denne koloni af organismer (hvorfor kalde det vandmand det ville være en underdrivelse!) foretrækker koldere farvande, og sommeren 2018 ser ud til at tilbyde ideelle marine forhold på grund af en svingende temperatur.

DerPortugisisk karaveldet er blevet observeret massivt i vandet på Mallorca og andre områder i Middelhavet, herunder de italienske kyster.

I denne tidlige sæson blev den portugisiske karavel (Phusalia Physalis) spottet ud for Siciliens kyst, Sardinien og også i Reggio Calabria (Villa San Giovanni).

Angela Santucci, havbiolog og forsker ved Institut for Havvidenskab ved CNR i Lesina (Foggia) påpeger, at observationer af vandmænd og andre "gelatinøse organismer" i de sidste 10 år er steget med så meget som 10 gange.

Før dette år var den portugisiske karavel allerede set i vores farvande. Observationen går tilbage til oktober 2017, så da vores kystvand nu var "kølet af".

Portugisisk karavelpunktion: hvad skal man gøre

DETretsmidlerer de samme set i artiklen dedikeret tilvandmænd stikker. Mens ikke rigtig envandmand, den portugisiske karavel deler det sammenematocyster(giftige celler) med disse dyr.

Det er vigtigt at huske, at en vareafhjælpepå spørgsmålet omgiftafPortugisisk karaveldet er normalteddikeaf hvidvin, der skal bruges ren og ufortyndet. De, der bor i områder i Italien i fare eller bare som en triviel forholdsregel, bør medbringe en flaske hvid eddike med sig.

Hvis du ikke har medbragt hvid eddike, er en opløsning med 5% eddikesyre tilstrækkelig ... hvis stranden har en lido / restaurant, kan du bede virksomheden eller bare skylle forbrændingerne med saltvand for at vaske de stikkende celler tilbage på din hud.

Gnid absolut ikke den berørte delportugisisk karavelstikmed sand: du kan gøre situationen værre.

Hvis du bemærker enPortugisisk karaveladvare alle svømmere og hold en sikker afstand. Kontakt medPortugisisk karaveldet er meget smertefuldt, men jeg minder dig om at være rolig, da det kun er fatalt i meget sjældne tilfælde (anafylaktisk chok hos bestemte forsøgspersoner).


Video: Gu0026G ARP 9 Gameplay. Is AEG or HPA Better? The Airsoft Life #64 (Juli 2021).