Søgninger

Tungmetaller i vandet


Spildevand udledes i floder og have, kviksølvforurenet fisk og forurenet landbrug. Dette er blot nogle af de konsekvenser, der kan forårsage tungmetaller i vand. I april 1998 i Spanien tungmetaller indeholdt i vandet, der er forurenet med en revne i minedammen i Coto de Donana-naturreservatet, blev resultatet dannelsen af ​​5 millioner meter fancous forurenet med bly, kobber, zink, svovl og cadmium. Sporene efter disse tungmetaller strømmede til Rio Guadimar, vurderede eksperter, at skaden forårsaget af denne miljøkatastrofe kunne være permanent, især for landbrug og fiskeri, for ikke at nævne det største fuglereservat i Europa.

Denne fra det sydlige Spanien er blot et eksempel på de alvorlige konsekvenser, som tilstedeværelsen af tungmetaller i vand. Brown University ingeniører udvikler et effektivt og bæredygtigt system til at fjerne alle spor af tungmetaller fra vandet. I eksperimenterne viste forskerne, hvordan systemet reducerer tilstedeværelsen af ​​cadmium, kobber og nikkel, hvilket bringer koncentrationerne af tungmetaller i vand, i acceptable føderale standarder. Teknikken skal anvendes til miljøsanering og i metalgenvindingsfelter. Desværre frigivelsen af tungmetaller i vandveje, er en konsekvens af mange produktionsmetoder og er en praksis implementeret af adskillige industrier over hele kloden. De tungmetaller, der frigøres på denne måde, forurener fauna og flora og undertiden spor af tungmetaller i vand selv i århundreder, vedvarende forurening og fare.

Joseph Calo, emeritusprofessor ved Brown University, bemærker, at de høje omkostninger og ineffektive teknikker til eksport tungmetaller fra vand, gør ethvert forsøg på afhjælpning vanskeligt. Professor Calo siger "Det er som at prøve at sætte geni i flasken". Calo og andre Brown University ingeniører udviklede en metode kaldet "Elektrolytisk cyklus / nedbør"Eller CEP-system, denne metode fjerner op til 99% kobber, cadmium og nikkel, der renser vandet. CEP-systemet har et stort kommercielt potentiale takket være dets høje effektivitet og lave omkostninger. Systemets mekanik er beskrevet i en akademisk artikel offentliggjort i Journal of Chemical Engineering.


Video: фильтр для воды обратный осмос или фильтр для очищения воды умный обратный осмос лучше? (Juli 2021).