Søgninger

Irish Soft Coated Wheaten Terrier: karakter og pris


Irsk softcoated wheaten terrier, klart fra Irland er denne terrier blandt de mindst almindelige på vores halvø, men den fortjener at blive fortalt og kendt. I Italien er der til dato omkring halvtreds eksemplarer, registreret hos ENCI, men det findes i Amerikas Forenede Stater at denne hund har taget fat. Mange mener, at han er stamfar eller næsten af ​​mange andre terriere, der er kendt mere end ham, måske uretfærdigt, og jeg henviser for eksempel til “Kerry Blue”.

Irish Soft Coated Wheaten Terrier: egenskaber

Det er slet ikke lille som en hund, på manken mål fra 46 til 50 cm hvis han, hvis kvinde er lidt kortere, men ikke meget, er det i begge tilfælde godt proportioneret og harmonisk samlet. Det er nok at se ham forstå, at han er en stærk og kraftig, men samtidig smidig hund, har næsten perfekte muskler og har et godt helbred.

Bagagerummet af'Irsk softcoated wheaten terrier det er ret kompakt, en kraftig hals understøtter hovedet, der er langt og proportionalt med resten af ​​kroppen. Næsepartiet viser et godt markeret stop, det er langt og slutter med en sort næse, øjnene er hasselnødbrune, meget udtryksfuld og intelligent skønt de ikke er for store eller fremspringende, stikker ørerne ikke ud fra kraniet og er moderate i størrelse. Vi slutter med halen: ikke tyk, ikke tyk, den bliver mere raffineret og bæres muntert og fuldender figuren af en allerede smuk hund.

Irish Soft Coated Wheaten Terrier: karakter

Født som en jagthund, som en terrier, men i dag er Irsk softcoated wheaten terrier det er næsten altid beregnet som et kæledyr og har slet ikke noget imod det. Dette får os til straks at forstå, at vi har at gøre med en firbenet frafremragende disposition, fredelig og tolerant. I familien ved han, hvordan man opfører sig både med pårørende og med gæster, selv i nærværelse af børn.

Det er en fremragende ledsager til spil og gåture, men også til film i lænestolen: kærlig, trofast, venlig og munter, næsten umuligt at irritere ham og gøre ham ondskabsfuld eller trist. Han er dog meget følsom, og hvis vi ikke er opmærksomme på ham, kan han lide, også hvis vi ikke leger med ham ofte.

Irish Soft Coated Wheaten Terrier: avl

I Italien er der fem gårde Irsk softcoated wheaten terrier anerkendt af ENCI og angivet på dets hjemmeside, hvoraf to er i Piemonte, en i Torino og en i nærheden af ​​Asti. De andre er spredt i Marche, i provinsen Pesaro Urbino, i Emilia Romagna, i Piacenza-området og i Gorizia, i Friuli Venezia Giulia.

At tage et skridt tilbage i tiden finder vi denne race brugt til jagt, til hyrde og også for vagten har den meget gammel oprindelse, og det siges, at dens rødder netop findes i Amt Munster. Officiel anerkendelse afIrsk softcoated wheaten terrier som race er den dog for nylig: i 1937 fandt den sted i Irland og 6 år senere i England.

Irsk Soft Coated Wheaten Terrier: pleje

Indtil videre har vi ikke talt om denne terriers frakke endnu, fint og silkeagtigt, aldrig hårdt eller ubehageligt at kærtegne. Det kan være en hvilken som helst farve imellem de lyse hvedetoner og de af gyldenrøde og det skal passes godt. Dette betyder ikke, at det ikke kan opbevares i haven, tværtimod, men under hensyntagen til, at god, konstant og kærlig pleje er nødvendig. Faktisk er det dog den eneste forholdsregel, som racen kræver, ellers giver den os ikke forpligtelser eller bekymringer, da den også har tendens til at robust helbred.

Irish Soft Coated Wheaten Terrier: pris

Prisen på en hvalp på Irsk softcoated wheaten terrier det er svært at estimere, og jeg anbefaler, at du kontakter en af ​​de 5 gårde, der er anerkendt af ENCI for at få et korrekt tal. Det er også vigtigt at kende de mest tilbagevendende mangler hos denne race, såsom en ubehandlet frakke, klare øjne, dårligt slidte ører, forkert gangart eller generthed.

Hvis du kunne lide denne artikel, skal du fortsætte med at følge mig også på Twitter, Facebook, Google+, Pinterest

Relaterede artikler, der kan interessere dig:

  • Liste over racer af alle hunde
  • Irish Terrier
  • Kerry Blue Terrier
  • Scottish Terrier
  • Cairn Terrier


Video: Soft Coated Wheaten Terrier - AKC Dog Breed Series (December 2021).