Søgninger

Grand Bleu de Gascogne: karakter og avl


Grand Bleu de Gascogne, fra Frankrig, fra det navn du kan gætte, og eksponent for den store gruppe "hunde og hunde til blodspor". Det er en hund, der ikke er meget udbredt i dag, men som tidligere også havde meget kendte fans og beundrere. Mange vigtige historiske figurer, såsom Henry IV, konge af Frankrig, der havde det i sine våddragter.

Grand Bleu de Gascogne: egenskaber

På nogle måder Grand Bleu de Gascogne ligner "Bloodhound"For eksempel for den højt udviklede lugtesans, den viser, men ikke kun. Prøverne med kappe sort og solbrun, som officielt ikke burde være der, faktisk er de ikke tilladt af racestandarden, nogle gange spire de i kuld, og dette er en Bloodhound-vittighed.

Generelt vores Grand Bleu de Gascogne den er medium til stor i størrelse og kan prale med en frakke og et udtryk, der gør den umiskendelig. Det har bestemt en luft ædel og meget fransk. "Chic", understøttet af den blå farve på den blå frakke, hvilket er resultatet af en rig blanding af sort og hvidt hår til stede over hele kroppen. Baggrunden er derefter oversået med små pletter, der vises på bagagerummet, men kun synlige fra tæt hold, og fra område til område på en anden måde. Et andet ejendommeligt træk ved denne race ergangart.

Grand Bleu de Gascogne: karakter

Selvom vi har at gøre med en race opdrættet, og selv før den blev skabt til jagt, kan vi ikke definere den som kold eller vild i karakter. Naturen af Grand Bleu de Gascogne hun er føjelig, rolig og kærlig. På arbejde er han en seriøs og modig hund, men i sine frie øjeblikke viser han sig doven, meget afbalanceret og aldrig aggressiv. Hvis det kommer til at møde andre dyr, ved han selvfølgelig, hvordan man hævder sig selv, men med mennesker aldrig og da det bliver aldrig voldsomt.

Tidligere var denne race blevet udvalgt for at jage ulven og de store vilde dyr, men det viste sig at være meget effektivt med haren og vildsvinet, et dyr der senere blev hans fjende pr. definition. De få eksemplarer, vi finder i Italien, af Grand Bleu de Gascogne, de bruges præcist at jage vildsvin.

Grand Bleu de Gascogne: gårde

I dag i vores land er det meget vanskeligt at finde en specifik avl til denne race, den officielle hjemmeside for ENCI det rapporterer ikke, og online er der ingen, dette udelukker ikke, at nogle realiteter med flere racer holder kuld. I Frankrig er det bestemt mere sandsynligt at finde dedikerede gårde som hans hjemland.

Det Grand Bleu de Gascogne oversat er Fransk Gascony Hound, kommer fra denne region, der ligger i det sydvestlige Frankrig og har en meget gammel historie bag sig. Hans forfædre er "Sant'Uberto's hunde ", dyr ankom til Frankrig sammen med Gaston Phoebus der vendte tilbage fra en militær ekspedition i Ardennerne og ikke ønskede at dukke op alene ved porten til Béarn amt.

Allerede på det tidspunkt, den sortbrune og også hvide frakke dukkede op, forbliver denne egenskab, selv når forfædrene til Grand Bleu de Gascogne de krydses med lokale hunde. Over tid er racen blevet mere og mere raffineret og styrket, idet den erhverver identitet og autonomi. Og en skønhed, der fortjener mere end et flygtigt blik.

Grand Bleu de Gascogne: hvalpe

Hvalpene fra Grand Bleu de Gascogne de er ikke meget små, hvilket er tydeligt, da mænd når højder på manken, der spænder fra 65 til 72 cm som voksne. Kvinder stopper ved 68 cm, hvilket allerede ikke er dårligt. Den gennemsnitlige vægt er 35 kg, hvilket antyder, at denne hunds opbygning er ganske langbenet, muskuløs og kraftfuld, men aldrig squat. Brystkassen er meget udviklet, den flade mave og hovedet samt næsepartiet har en langstrakt form med hængende læber - uden at overdrive - og sort næse, åbenbart veludviklet.

Ørene er næsten sjove, de virker krøllede og tynde og meget lave, øjnene lidt sunkne viser tunge øjenlåg. Ved at gå videre til halen er den ret stor og lang, ofte båret som en segl. Håret, der allerede er beskrevet i dets smukke nuancer Grand Bleu de Gascogne, den er ret tyk at røre ved, ikke særlig kort og tyk.

Petit Bleu de Gascogne

Umuligt at tale om Grand Bleu de Gascogne uden i det mindste at gøre et tegn på høflighed og bekendtskab med Petit. De har meget lignende egenskaber, selvom de tydeligvis er med deres individualiteter. Desuden gør de forskellige dimensioner også den "menneskelige" tilgang anderledes. "Petit" kan også tilpasses hjemme, vores Grand Bleu de Gascogne helst med en have. Men jeg taler bedre om "Petit" i den dedikerede artikel: "Petit Bleu de Gascogne: egenskaber og avl ”.

Hvis du kunne lide denne dyreartikel, skal du fortsætte med at følge mig også på Twitter, Facebook, Google+, Pinterest og ... andre steder skal du finde mig!

Relaterede artikler, der kan interessere dig:

  • Kort til alle racer af hunde
  • Griffon Bleu de Gascogne
  • Ardennernes bjerghund
  • Arigeois
  • Karelske bjørnehund


Video: Griffon Bleu de Gascogne Everything Dog Breeds (December 2021).