Søgninger

Mikrobobler til biobrændstoffer fra alger


I teorien kunne alger repræsentere den nye grænse for biobrændstoffer. Den nye teknik blev udviklet af University of Sheffield og sigter mod at producere biobrændstoffer startende fra vegetabilske stoffer;

det biobrændstoffer betragtes som et vigtigt alternativ til fossile brændstoffer, men produktionsomkostningerne og de vanskeligheder, eksperter støder på, er enorme, i dag kan alger repræsentere den ideelle løsning til en effektiv produktion af biobrændstoffer.
Et team ledet af Will Zimmerman, professor i afdelingen for kemisk og biologisk teknik, løste problemerne ved at udvikle en effektiv og billig metode til produktion biobrændstoffer startende fra alger. Alger vokser på havbunden, meget dybt, professor Will Zimmermans strategi involverer at bruge mikrobobler, der flyder fra havbunden til overfladen, hvilket bringer de stoffer, der er opnået fra alger, til overfladen for at lette deres opsamling og redde verden fra energikrise.

Vi troede, at vi allerede havde løst den store hindring, der forhindrede virksomheder i at omdanne syntetiske alger til biobrændstoffer, vi troede, at vi gjorde det, da vi brugte mikrobobler til at få alger til at vokse tættere og dermed lette deres dyrkning - Professor Zimmerman spionerer i et interview med den berømte videnskabelige tidsskrift Bioteknologi og bioteknologi-, det blev imidlertid opdaget, at biobrændstoffer stadig ikke kunne produceres af alger på grund af manglen på et økonomisk produktionssystem. Der var vanskeligheder med at samle og dræne algerne. Igen måtte vi finde en løsning, og igen kom mikroboblerne til vores hjælp

Modellen med mikrobobler er allerede blevet udnyttet tidligere, men med forskellige formål: mikrobobler er blevet brugt af vandrensningsvirksomheder til at bringe urenheder op til overfladen ved hjælp af opdriftsprocessen, der tilbydes af selve mikroboblerne. Systemet udviklet af professor Zimmermans team er ens, men bruger op til 1000 gange mindre energi til produktion af mikrobobler, og enheden til produktion af disse bobler er meget billigere. Det næste trin vil være at udvikle et pilotanlæg til at teste systemet i industriel skala.

Professor Zimmermans team arbejder allerede sammen med Tata Steel om et projekt, der skal implementeres i England. Professor Zimmerman med sin teknologimodel baseret på mikrobobler er ved at skabe ændringer inden for sektoren biobrændstoffer han har brug for. Støtte til forskningen, sammen med University of Sheffield, var finansiering fra Engineering and Physical Siences Research Council samt midler fra Royal Society Innovetion Award og konceptet fundet af Yorkshire Forward.

redigeret af Anna De SimoneVideo: Biogas - ren energi eller flere problemer (Juli 2021).