Søgninger

For at komme til fremtiden starter vi fra byen


Mens vi venter på de store hitech-innovationer, vi kan ændre byen startende fra den lokale administration; for eksempel vidste du, at kun ved at lette formidlingen af ​​såkaldte "telepass"Trafikken forbedres betydeligt og masser af skadelige emissioner?

Ifølge en FN-rapport vil andelen af ​​mennesker, der bor i byområder, fortsat stige i de kommende årtier. Udviklingen af ​​byer har altid været endnu et skridt i retning af fremtiden og fremskridt, som det fremgår af de første fødsler: de var de første bybyer, der omdannede gamle landsbyer til udviklede lokaliteter.

Udviklingen af ​​civilisationer var præget af oprettelsen af ​​de første vandnet, som forbedrede de hygiejniske forhold betydeligt ved at sænke risikoen for død. De gamle landsbyer var virkelige hotbeds for infektioner. Vores land oplevede et stort vendepunkt med folketællingen fra 1961urbanisering det havde vundet landdistrikterne, og for første gang var antallet af arbejdere i den industrielle sektor højere end antallet af landmænd og ranchere.

Som med begyndelsen af ​​urbanisering er vi allerede nu ved et vendepunkt, hvor teknologien kommer ind i byer og omformer bylivet, hvilket gør det smartere, tættere på et bæredygtig fremtid. Indtil nu har fremskridt hjulpet civilisationens vækst, men hidtil har det været et fremskridt uden den kompetente "intellektuelle", den, der vil inkorporere den digitale tidsalder i bycentre.

Dette er den sidste fase af fornyelsen af byvækst. Vi taler ikke kun om kvantitativ vækst, denteknologisk innovation frem for alt foreslår det en kvalitativ vækst, der ændrer måden at leve i byen på. Byen vil blive levet i sin hverdag med en modus vivendi der vil mere og mere tilpasse sig indbyggernes behov og miljøet.

Der byvækst det afhænger ikke kun af de store hitech-innovationer, men også af billige teknologiske løsninger, løsninger, der placerer borgeren i forgrunden. Online parkeringsprojektet, der blev lanceret af Rom, er prisværdigt, men det kan være endnu enklere at sigte mod innovation ved at vedtage en klogere lokal administration med mere dydige bygningsplaner og mere effektiv trafikstyring.

Vi lukker denne artikel med en kommentar fra Domenico Finiguerraborgmester i Cassinetta di Lugagnano og Personaggio Ambiente Italia 2011 i håb om, at denne aforisme vil være sloganet for alle italienske administratorer:

"At designe byer betyder at designe, hvordan borgerne i denne by vil leve, byens følsomhed er stor og skal søges".

redigeret af Anna De SimoneVideo: Shoshana Zuboff on surveillance capitalism. VPRO Documentary (Juli 2021).