Søgninger

Feber hos katte: symptomer og årsager


Feber i katten: det er ikke som hos mennesker, vi skal kalibrere temperaturen igen, fordi vi taler om feber i katten når det går ud over 39,17 ° C. En sund kat har en gennemsnitstemperatur på omkring 38,5 °, feber er ofte et fysiologisk beskyttelsesrespons mod betændelse eller en infektiøs proces. Det øger kroppens evne til at eliminere patogenet, derfor feber i katten det kan også være nyttigt, men når det er over 41,11 ° C, er der mulighed for, at det vil skade organerne: dyrlægen skal tilkaldes straks.

Der feber i katten er forbundet med pyreksi eller hypertermi, kan det klassificeres i intermitterende, remitterende og tilbagevendende. I det første tilfælde har du 2 eller 3 dage ved en høj temperatur, så går alt tilbage til det normale, så går du op igen og så videre; i den såkaldte remitterende type varierer temperaturen derimod meget om dagen, men forbliver altid over 39,2 ° C. Der feber i katten denne tilbagevendende involverer skiftende perioder med høj temperatur med andre af "normalitet".

Før du går ind på fordelene ved symptomer, årsager og behandlinger, er det en prioritet at advare om, at tachipirina IKKE gives under behandling feber i katten: det er meget skadeligt for dyret: det er ikke et menneske og har forskellige reaktioner på stoffer. Det er derfor, bortset fra tachipirina, gør-det-selv generelt ikke anbefales.
En anden vigtig forudsætning vedrører rygterne om, at en varm og tør næse er indeks for feber i katten: den eneste måde at evaluere det på er at måle kropstemperatur.

Feber hos katte: årsager

Der høj temperatur af en kat kan være en konsekvens af det samme dyrs ophold i et meget varmt miljø eller af øget muskelaktivitet. Når det kommer til feber i katten dog står vi over for en bestemt type hypertermi, der er knyttet til stigningen i sætpunktet hypotalamisk. Hypothalamus er den del af hjernen, der fungerer som kroppens termostat. Når årsagen til feber i katteneller rettere sagt, når det ikke er intuitivt eller tydeligt for de fleste, så taler vi om "feber af ukendt oprindelse"(FUO).

Generelt feber i katten det opstår, når immunsystemet aktiveres af en virusinfektion, bakteriel eller svampe, eller fra en tumor, en traumaskade, fra visse lægemidler eller sygdomme såsom pancreatitis eller lupus. Årsagerne til feber i katten for eksempel begyndelsen af ​​tuberkulose, bylder, peritonitis, septisk arthritis. Så er der svampe- eller viralårsager, immunmedieret eller det klassiske "hedeslag", som vi mennesker også kender godt.

Katfeber: symptomer

For at finde feber i katten vi kan stole på nogle adfærd, der afslører deres tilstedeværelse, eller i det mindste kan de gøre os mistænksomme. Tabet af appetit, den træthed, manglen på energi og aktivitet er tegn, der skulle få os til at bekymre os, selv det reducerede indtag af væsker og at se vores kat forsømme den sædvanlige rutine for rengøring af pelsen, som han elsker så meget. Mellem symptomer på feber hos katte der er også hurtig vejrtrækning, kulderystelser eller specifikke tegn såsom nysenopkastning eller diarré.

Katfeber: tag temperaturen

Vi er forsigtige med legender som tør næse, lyst øje og lignende. Disse er ubegrundede overbevisninger, for når du vil forstå, om du står over for et tilfælde af feber i katten du skal måle temperaturen, og den mest nøjagtige metode er pædiatrisk rektalt termometer. Bedre at bruge en af ​​de modeller, der ikke går i stykker i tilfælde af fald og bipper, når den korrekte kropstemperaturmåling er afsluttet.

For evalueringsproceduren for feber i katten det er naturligvis nødvendigt at have et termometer, men også et smøremiddel og en godbid endelig pris for ikke at traumatisere katten, feberagtig eller ej. Efter belægning af termometerets ende med smøremidlet, hjælp en anden person til immobilisere katten, løfter han forsigtigt halen ved langsomt at indsætte termometeret i endetarmen med ca. 2,5 cm.

Efter et par minutter kan du fjerne termometeret, rense det og læse temperaturen for at forstå, om det er tilfældet med feber i katten. En lille madbelønning, en bidder, kan hjælpe dyret med at glemme den irriterende procedure og ikke forbinde den feber i katten til en tortur.

Mellem termometre ikke til brug, anbefales ikke glas, fordi katten kan ryste med risiko for at knuse termometeret. Hurtigregistrerende termometre er fint for feber i katten, bedre hvis digital, og dyrlægen ved bestemt da, hvilket termometer der skal købes.

Kattefeber: kur

For ægte pleje af feber i katten det er nødvendigt at kontakte en dyrlæge, der af årsagerne kan give de bedste råd ved at ordinere den korrekte behandling. Vi kan dog kombinere dens handling med en række små tiltag, der kan lindre og fjerne feber i katten.

Fyld kennelen eller det sted, hvor han normalt sover med genstande, der er kærligt for det syge dyr, såsom gamle tæpper eller uldtæpper, også for altid at holde det varmt og få det til at føles "Forkælet". For at få ham til at føle sig hydreret, lad ham dog aldrig finde skålen med rent, rent vand tomt, eller lad ham slikke isterninger, hvis han nægter at drikke normalt. Det er godt, at du forbliver stærk, selvom feber i katten fører ofte til appetitløshed. en måde kan være at lokke ham ved at tilbyde ham dåser eller homogeniseret, mere tilgængelig.

Hvis du kunne lide denne dyreartikel, skal du fortsætte med at følge mig på Twitter, Facebook, Google+, Pinterest og ... andre steder skal du finde mig!

Relaterede artikler, der kan interessere dig:

  • Hvordan man giver en kat en pille
  • Kat med forkølelse: hvordan man kurerer den
  • Otitis hos katte: symptomer og behandling
  • Stress hos hunde og stress hos katte
  • Glaukom hos katte
  • Kattesygdomme
  • Konjunktivitis hos katte: hvordan man kurerer det
  • Diabetes hos katte


Video: Hvorfor ælter en kat? (Juli 2021).