Arbejder

Eternit, er sagen virkelig afsluttet?


Processen Evighed det er overstået, dommene er afsagt, retfærdighed er sket i Italien, men ikke alle ved, at næsten 300 mennesker i verden hver dag dør af eksponering for asbest. Torino-domstolen dømte de to Eternit-iværksættere til 16 år og erkendte sig skyldige i ondsindet miljøkatastrofe og forsætlig undladelse af sikkerhedsforanstaltninger.

Der var fire fabrikker Evighed i Italien, specialiseret i asbestforarbejdning: Cavagnolo (Torino), Casale Monferrato (Alessandria), Bagnoli og Reggiano di Rubiera (Napoli). Den italienske lov var kun gyldig for planterne i nord, mens forbrydelsen begået i syd blev erklæret foreskrevet.

Men uden for ItalienAmiano er det stadig brugt? Tilsyneladende ja. Ifølge data frigivet af Verdenssundhedsorganisationen udsættes 125 millioner mennesker i verden for asbest på arbejdspladsen, og mere end 107.000 mennesker dør hvert år. Et tal, der svarer til 294 dødsfald om dagen, hvilket betyder, at en person dør hvert femte minut, fordi de er blevet udsat for asbest.

På planeten har kun 40 lande forbudt brugen afAsbest, og af disse er mere end halvdelen en del af Den Europæiske Union. I Italien er forbuddet mod anvendelse af Evighed (handelsnavn for asbest), ankom i 1992, da nu mere end 2.100 mennesker var døde og over 800 syge alene i det nordlige Italien på grund af de katastrofale forhold på fabrikkerne Evighed af Cavagnolo og Casale.

På trods af massakrene forårsaget af asbest bruges dette materiale i vid udstrækning i 159 lande over hele kloden og giver job til 125 millioner mennesker. Indien, Kina, Canada, Brasilien, Zimbabwe, men også i nabolandet Ruslandasbest (et andet navn for asbest) behandles bredt. En BBC-rapport, der blev sat online i juli 2010, viste billeder af nogle af de udendørs fabrikker, de havde at gøre med asbeststøv i Kina. I Indien er situationen ikke anderledes. Asbest er dødelig, og i for mange virksomheder behandles det uden sikkerhedsforanstaltninger.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) siger selv, at den eneste måde at stoppe asbests dødelige handling er at stoppe alle former for produktion. Der er mange andre isoleringsmaterialer, meget mere effektive og mindre skadelige endasbest, men tilsyneladende er det endnu en gang penge, der vælger millioner af menneskers livasbest det er utvivlsomt det mindst økonomiske.

L 'asbest det vil være billigere med hensyn til penge, men det koster livet for hundreder af mennesker, der dør hver dag fordieksponeringasbest det forårsager lungehindekræft, kræft i strubehovedet, æggestokkene og andre dødelige sygdomme såsom asbestose (lungefibrose), pleural plaques og andre degenerative sygdomme, der fører uopretteligt til døden.

Cirka 2 millioner tons forarbejdes og distribueres hvert år asbest. Hvad vi borgere kan gøre, er at rapportere tilstedeværelsen af ​​asbest, hvor den stadig er til stede, og bede om afhjælpning heraf. I vores magt kan vi underskrive et andragende, der blev lanceret i går af et udvalg af specialister fra en italiensk nonprofitorganisation, der beder WHO om at intensivere informations- og oplysningskampagnerne om emnet asbest, især i de lande som Kina, hvor asbeststøv de vandrer uforstyrret.

Afbilledet: Shimiankuang asbestmine, Qinghai, Kina.Video: 01 INSTALLATION VIDEOS GERARD ROOFING SYSTEMS EUROPE - ROOF UNDERSTRUCTURE A (December 2021).