Havearbejdsguider

Sådan overrisles en køkkenhave


Den bedste måde at overrisle en køkkenhave er at bruge et drypvandingssystem. Det er et system, der bekæmper affald, er let at installere og giver dig mulighed for at levere vand til planter direkte til rødderne og derved forhindre fordampning af vand.

Desuden er systemerne til drypvanding de kan nyde et timersystem, så de kan planlægge, hvornår og hvor meget vand der skal vandes dine planter, og den eneste vedligeholdelse, der skal udføres i haven, er den, der vedrører ukrudt.

Hvis du foretrækker konventionel vanding, afhænger af størrelsen på haven, at du vælger at bruge specielle pumper eller vanddåser. L 'vandkande det er mere passende, selvom brugeren bliver nødt til at kæmpe mere. Med vandkanden skal du være forsigtig med ikke at våde bladene, ellers risikerer vi at få dem til at vokse parasitter der vil skade vores planter. Vandet skal påføres tidligt om morgenen eller om aftenen, når solen går ned, ellers vil det meste af vandet fordampe, hvilket gør vores indsats ubrugelig. Med vandkanden vil det være muligt overrisle direkte mod rodsystemet, hvilket normale pumper ikke tillader os. Når vi bruger en pumpe, skal vi sikre os, at vandtrykket er lavt nok, og inden vanding påbegyndes, skal der oprettes specielle kanaler, hvor det meste af vandet strømmer. Kanalerne skal være ved siden af ​​planterne. Fårene er lavet mellem de forskellige planterækker og bruges til at forhindre, at det hele fastgøres køkkenhave. Med pumper foretrækkes ikke kun stagnation med dannelsen af ​​svampe og skimmelsvampe, men også meget vand spildes. Hvilket ikke er tilfældet med drypsystem eller med vandkanden.

De fleste havearbejdere anbefaler generelt drypvanding for at lette arbejdskraften, der skal dedikeres til en køkkenhave. Fordelene ved dette system er mange: bladene bliver ikke våde, og derfor vil planterne være sundere og mindre følsomme over for parasitter. Det forhindrer opsamling af stillestående vand eller fugtighed med en mindre dannelse af svampe og skimmelsvampe. Dryppvandingssystemet er velegnet til alle forhold, både med haven i det åbne felt, og hvis haven er lille og er anbragt på terrassen i huset. Det vandspild de er virkelig minimale, og installationen er meget let.

DET vandingssystemer dryp kan købes i butikker, der gør DIY og havearbejde. De tilgængelige sæt på markedet består af plastrør i forskellige længder og en række fittings til røret. Når du har valgt den længde, der passer bedst til din have, bliver du nødt til at sammensætte fittings, det vil sige, du bliver nødt til at installere rør, der fra hovedrøret fører vandet til dine planter. Den ene ende af plastrøret monterer en adapter, der let kan forankres til din vandhane have. Den anden ende kaldes lukningen og vil udgøre slutningen på dit vandingssystem. De mest kræsen vil være i stand til at begrave plastrøret under jorden, så kun de enkelte rør rager direkte ud i plantens højde. Hele installationen tager cirka en time: siderørene stikker ud fra hovedrøret og når de forskellige planter. Ved at starte hovedhanen modtager hver plante vand, den rigtige mængde vand kan justeres i henhold til arten. De fleste af haverne har kun brug for vand to gange om ugen, selvom meget afhænger af klimaet, giver drypsystemet mulighed for langsom og dyb kunstvanding; derudover for overrisle en køkkenhave uden at blive træt, er det muligt at installere en timer.Video: How to Grow Garlic! (December 2021).