Søgninger

Grønt tag, omkostninger og hvordan man gør det


Grønt tag, omkostninger og hvordan man gør det: fra de nødvendige tilladelser til prisen pr. kvadratmeter for at skabe et walkable green tag eller bare et cover.

Grønt tag, hvordan man gør det

Tale omDIY grønt tagdet ville være en alvorlig fejltagelse. Design og installation af engrønt tagde styres af Uni 11235-standarden, og der mangler ikke retningslinjer dikteret afMiljøministeriet. Hvis du undrer dighvordan man laver et grønt tag, Jeg opfordrer dig til at læse om de mest egnede planter, de muligheder, som a omfattende eller intensivt grønt tag og diskutere hver mulighed med en erfaren designer.

Deropførelse af et grønt tagdet skal overlades til kvalificeret personale, da det kræver tekniske færdigheder. Vær også forsigtig med "improviserede firmaer". Hvem udfører arbejdet og forbereder dig etgrønt tag på husets tag, skal kunne certificere interventionen med enoverensstemmelseserklæringtil referencestandarderne. I praksis bliver han nødt til at udstede et certifikat, hvori han attesterer, at alt er sket i overensstemmelse med og akunstregel,som hvad en virksomhed ville gøre for at opbygge et elektrisk eller termohydraulisk system!

Et andet grundlæggende skridt: inden du spørger dig selvhvordan man laver et grønt tag, spørg din bopælskommune, hvis de findeslandskabs, historiske eller arkitektoniske begrænsninger, i visse områder i Italien er det faktisk ikke muligt at bruge detgrøn tagdækning.

Gåbart grønt tag

Før du ser dethvor meget koster et grønt tag, er det vigtigt at præcisere, at der er to typer grønt tag, og omkostningerne er også knyttet til dette. Faktisk taler vi omintensivt eller omfattende grønt tag.

For at være klar kan det omfattende grønne tag ses som et tyndt overtræk fra en græs på taget, som at dyrke plænen på husets tag! Det intensive grønne tag kan derimod sammenlignes med at oprette en rigtig have på husets tag!

Derudover læser jeg ofte udtrykket "walkable grønne tag". I virkeligheden kan det gangbare grønne tag kun bygges på gulve eller tag, der har en kapacitet, der er egnet til brug. Hvis taget på dit hus kun er lavet til lejlighedsvis passage (det betyder, at det er gangbart, det vil sige praktisk til vedligeholdelse af tv-antennen, men det er ikke beboeligt!) Du kan ikke stræbe efter attaghavehvis du ikke laver nogle renoveringer først.

Hvis taget på dit hus er gangbart, men ikke beboeligt, er det grønne tag, du har til hensigt at installere, også. Her er det også af denne grund vigtigt at konsultere en tekniker for at forstå dit reelle kapacitet og forstå, hvad du kan gøre med det.

Intensivt grønt tag og omfattende grønt tag

Der grønt dæksel enklere og billigere, som også kan bygges på et tilgængeligt (walkable) og ikke-beboeligt tag, er givet af omfattende grønt tag.

Det omfattende grønne tag har ettykkelsefra 10 til 15 cm.Hvor meget koster et omfattende grønt tag?? De samlede omkostninger varierer i gennemsnit fra 30 til 40 euro pr. Kvadratmeter. Desuden behøver det omfattende grønne tag kun to vedligeholdelsesoperationer om året.

Hvem vil have en rigtighus taghavedog bliver han nødt til at budgettere for et koste større. Hvis anlægget er beboeligt, er det muligt at designe enintensivt grønt tag.

Det intensive grønne tag har ikke kun højere startomkostninger, men kræver også konstant vedligeholdelse (selv dagligt), ligesom du ville gøre med den klassiske have uden for hjemmet. Detomfattende grønt tagså en tykkelse på 10 - 15 cm i stedet for typenintensivtykkelserne er på ingen måde ubetydelige. Det spænder fra mindst 20 cm op til 80 cm. I de enklere opsætningervægtdet kan nå lige så vigtige tal. For eksempel taler vi for en grundlæggende opsætning om en minimumsvægt på 180 kg / m2. Den antagne vægt er den grundlæggende med et højere græs. For en reeltaghaveDu kan i gennemsnit estimere en samlet vægt på 350 kg / m2 eller højere værdier (700 kg / m2), hvis du også har til hensigt at dyrke buske og små træer. Husk, at hvis græsplænen tilomfattende grønt tagdet kan trives med en fuld tykkelse på 15 cm, nogle buske og små træer har brug for 80 cm tykkelse for at udvikle et godt rodsystem i sikkerhed. Ikke et lille job og en belastning! Med de maksimale belastninger, der er nævnt, vil du være i stand til at dyrke en ægte taghave med træer med en maksimal højde på 2-3 meter.

Derfor skal en specialiseret tekniker nøje evaluere forholdene på taget, inden de er i stand til at designe et grønt område.

Hvor meget koster det at bygge en taghave?Prisen på engrønt tag intensiv, er i gennemsnit omkring 65 euro / kvm.

Grønt tag, pris

Vi har afklaret gennemsnitspriserne for et intensivt eller omfattende grønt tag. Det er vigtigt at præcisere, at du i praksis skal afholde indledende renoveringsomkostninger til genindvinding af taget.

Hvis din bygning tillader det (måske har du allerede et beboelig havepavillon på taget) og den har fremragende belastningskapacitet, kan du oprette en reeltaghavemed græsplæner, buske, træer og stier. Omkostningerne kan i dette tilfælde nå op på 150 euro pr. Kvadratmeter inklusive blomsterbede, træpaneler til stierne og vandingssystem.

Du kan også være interesseret i artiklen om registrering af bygninger


Video: Hvordan professionelle udfører vedligeholdelse af græsplæne på mesterskabsgolfbane Irsk golfklub (Juli 2021).