Søgninger

Kodkod eller guina: karakter og avl


Det kodkod det er ikke særlig kendt med dette navn, det er en feline, der er vanskelig at udveksle med sine lignelser på grund af nogle af dens egenskaber, der har at gøre med nogle af dens dimensioner. Det er et dyr bestemt ikke særlig omgængelig og ikke særlig udbredt, det betyder, at det til sidst slet ikke er let at krydse det, men endnu mere så lad os læse om det for at kende det. Det kan virke ubrugeligt at bruge tid på at uddybe et dyrs egenskaber, som vi sandsynligvis aldrig vil møde i vores liv, men det er i stedet en gestus af opmærksomhed mod naturen, der ikke kun er den ved hånden. Og alt dette minder os om, hvor meget det er biodiversitet er dyrebar, et koncept, der ofte glemmes eller afsættes, for at tænke på produktivitet.

Kodkod eller guina

Guina er det mest anvendte navn at henvise til kodkod som på videnskabeligt sprog har endnu et navn: "Leopardus guigna", derefter forkortet til guiña. Ud over navnets gåde nyder dette dyr ikke meget popularitet og betragtes desværre som en sårbar art, da antallet af voksne eksemplarer, der allerede er mindre end 10.000 enheder, konstant falder.

Årsagerne til alt dette findes i vores opførsel. Vi er årsagen til skovrydning og faldet i byttet, så vi er årsagen til sværhedsgraden ved kodkod i at overleve og sprede sig som andre mindre følsomme katte gør.

Kodkod: katte

Ikke alene er han en katt i alle henseender, men han er også den mindste katte i Amerika, officielt. Det bor dog ikke i hele Amerika, vi finder det, hvor der er klima, og hvor der er dets habitat, som vi så lærer at kende. Til dato ved vi, at det hovedsagelig kan findes i centrale og sydlige regioner i Chile og marginalt i de områder, der grænser op til Argentina.

Hvis vi fokuserer opmærksomheden fra kodkod vi ser, at der er to forskellige typer af denne katte, to anerkendte underarter, den ene mere udbredt i det sydlige Chile og det sydlige Argentina, og den anden bor i stedet hovedsageligt i det centrale Chile.

Det blev ikke klassificeret som Leopardus, det vores kodkod, men ligesom Oncifelis sammen med andre små katte, der bor i de samme områder, ændrede klassificeringen sig, og vores dyr befandt sig i slægten Leopardus, som også inkluderer pampas kat og Geoffroy's kat.

Sort Kodkod

Pelsen på dette dyr er ikke en farve, men kan have forskellige nuancer, herunder sort. De varierer fra meget mørk til brunlig gul i forbifarten fra gråbrun som baggrund, siden er kroppen dekoreret med mørke pletter, over, og maven bliver lysere, mens ørerne er sorte med en hvid plet, og halen er dekoreret med elegante ringe.

Det kodkod er koreografisk og hvis vi ser nøje, bemærker vi, at de mørke pletter på nakke og skuldre kommer sammen og danner striber, der er meget forskellige fra hinanden, som ser ud som punkterede. Det kodkod er ikke sortderfor, men næsten, fordi prikkerne er meget tætte og mørke, nogle gange så mørke, at de er sorte for øjet, men med prikker, der kan skelnes ved refleksion.

Det kodkod, ud over farve, det er et lille dyr med et lille hoved, mens både fødderne og halen er store i forhold, endda meget tykke. Den gennemsnitlige størrelse er som følger: voksne vejer mellem 2 og 2,5 kg og måler 37–51 cm i længden, uden ting, der normalt er 25 cm langt maksimalt, minimum 20.

Kodkod: karakter

Vores kodkod det er ikke et natdyr, det har ikke meget tidsproblemer, hvad enten det er dag eller nat, det vover sig rundt for at lede efter bytte, selvfølgelig er det sort, natten letter det meget.

I løbet af dagen hviler denne lille katte derfor skjult og nedsænket i vegetationen. Adræt og hurtig, kodkod er en god klatrer og går rundt mellem træerne uden anstrengelse. Dag og nat, det er i konstant jagt på fugle, firben og gnavere, ser efter dem i skovklædte områder, foragt ikke Sydamerikanske lapwings, Sydtrost, Chucao Tapaculi, har-har og gæs og indenlandske kyllinger.

Kodkod: avl

Skovrydning hjælper ikke dette dyr med at sprede sig, det er faktisk mindre og mindre til stede på jordens overflade. Der opdrætter på sin side, men meget lille, det meste af tiden kodkod det er gratis i naturen. Hans periode dsvangerskabet varer ca. 72–78 dage og hver gang kvinden kan føde fra en til tre killinger, er den gennemsnitlige levetid ca. ti år.

Kodkod: levested

Ud over de geografiske grænser, lad os se, hvad er de miljøer, som vores katte kan lide. Det kodkod besøger blandede tempererede regnskove i de sydlige Andes - og kystområder, især i Valdivian og Araucaria skove i Chile, kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​bambus i underskoven. Det kan også forekomme ved havoverfladen som omkring 1900 meters højde, som det også sker i Argentina, hvor det er set i bjergene i altid fugtige områder.

Hvis du kunne lide denne artikel, skal du fortsætte med at følge mig også på Twitter, Facebook, Google+, Instagram


Video: Pallass Cat: The Original Grumpy Cat (Juli 2021).