Søgninger

Showdown for det mexicanske olieudslip


Husk sort tidevand af Mexicogolfen? Det skete for næsten to år siden, da to olierigger eksploderede og frigav mexicanske Golf floder af kulbrinter. Den største skade skyldtes svigt af en britisk olierig, Deepwater.

Hvem forårsagede sort tidevand af Golfen?
Den 20. april 2010 brød en olierig med navnet Deepwater Horizon, på størrelse med to fodboldbaner. Deepwater var ejet af det schweiziske selskab Transocean, men drives af British Petroleum. Det vil være British Petroleum, der bliver nødt til at svare for skaden forårsaget af platformen, der lå 80 kilometer ud for Louisiana-kysten, i mexicanske Golf.

Det tog teknikerne omkring fire måneder at stoppe lækagen og ned i vandet i mexicanske Golf, millioner af liter olie er gået tabt. De foretagne skøn er uklare og spænder fra et minimum på 506 til et maksimum på 868 millioner liter kulbrinter spredt i vand, hvilket giver anledning til det forfærdelige sorte tidevand af kløften.

Efter næsten to år vil retfærdighed ske. I marts den British Petroleum, Storbritanniens førende energiselskab, skal svare i retten for de miljømæssige og menneskelige skader forårsaget af nedbrydningen af ​​Deepwater. Retssagen skulle finde sted i februar sidste år, men den første høring blev udsat til 5. marts. Årsagen til denne udsættelse? De involverede parter søger en aftale, hvorefter det engelske selskab skal kompensere en stor sum penge for den skade, der er forårsaget af sort tidevand.

Erstatningen for skader, som den britiske gruppe skal støtte, varierer fra 15 til 30 milliarder dollars, selv i dette tilfælde varierer estimaterne meget. Fra Louisiana ender jeg omkring 5 millioner tønder olie som først krævede anvendelse af 7 millioner liter opløsningsmidler. Løsninger frigivet i vand for at buffere skaden forårsaget af råolie. Desuden er den British Petroleum havde pligt til at rense strande for tjære, men efter nogen tid, efter de første undersøgelser, havde virksomheden endnu ikke mobiliseret og havde brug for flere påmindelser, før de udførte omlægningsarbejdet.

Endelig næste mandag vil retfærdighed ske for det, der af alle blev defineret som miljøkatastrofe dyreste nogensinde. Der er ingen måleenhed, der kan tælle miljøskader, men i lang tid ser det ud til, at hvert år en miljøkatastrofe gentager sig, var 2010 Sort tidevand af Golfen, 2011, at Fukushima-atomkatastrofen. Lad os håbe, at 2012 bliver et katastrofefrit år.Video: US-Mexico sugar showdown looms. World Notebook (Juli 2021).