Søgninger

Smertestillende midler til katte: fordele og bivirkninger


EN smertestillende middel til katte det er ikke vrøvl, det er en måde som enhver anden at tage sig af vores dyr, hvis det har smerter eller har et problem. Som os kan katte heller ikke lide at lide, og uden at overdrive med lidt rimelighed og råd fra vores dyrlæge kan vi bruge stoffer, der reducerer smerte. Lad os nu se hvornår, hvordan og hvilke vi skal ansætte for at prøve få vores dyrevenner til at føle sig bedre.

Smertestillende midler til katte uden recept

Det er ikke trivielt at vælge smertestillende midler til katte og absolut ikke må begå den fejl at genbruge et af vores stoffer ved at give det til katten, dette gælder også i meget mere trivielle tilfælde såsom brug af tandpasta, endsige når det kommer til at vælge ægte stoffer. Hvis vi, de magtfulde, ikke kan tage det uden recept, gælder dette også for smertestillende midler til katte. Det har ikke været længe, ​​men det er først i de senere år, at undersøgelser inden for veterinærområdet har fokuseret på at identificere smertestillende midler, der er egnede til at lindre lidelse af katte med fremragende resultater. I dag er vi i stand til at vælge mellem adskillige alternativer.

Smertestillende midler til katte bruges ikke i hverdagen, de bruges normalt under specielle omstændigheder, såsom efter operationen, eller hvis katten har været offer for en ulykke, hvor han har lidt skader eller slag. Det smertestillende midler kan også ordineres, når en kat behandles for kræft, under smertebehandling.

Meget ofte, som det også sker for os mennesker, smertestillende ikke kun hjælper de med at lindre smerter på stedet, men takket være deres antiinflammatoriske egenskaber er de også i stand til at hjælpe med at helbrede hurtigere.

Dette er en god fordel, men det siger sig selv, at det ville være spontant at tage flere for at fremskynde helingen så meget som muligt, i stedet er det nødvendigt at have mål og frem for alt at lytte til dyrlægenes råd, for ikke at misbruge stoffer, der de kan forårsage afhængighed. Hvis vi altid overdriver det med denne type medicin, vil de i det lange løb ikke længere have en effekt på os, og vi ender med at ikke være i stand til at udnytte deres effekt. De bliver ineffektive på vores krop, som at drikke et glas vand i stedet for at helbrede sig selv.

I dag er der ikke et eneste smertestillende middel, der er også et udvalg for katte, og det er kun dyrlægen, der vil være i stand til at fortælle os, hvilken sag vi skal bruge fra tid til anden, afhængigt af situationen, patologien og også generelle sundhedsmæssige forhold hos katten, dens alder og køn.

Gunstige smertestillende midler til katte

Når et dyr er skadet eller syg, er det normalt, at de får medicin for at blive bedre, ligesom det sker for smertebehandling at vi implementerer med de mennesker, vi elsker og ikke ønsker at lide mere end nødvendigt. Vi er derfor ikke tilbageholdende med at bruge den katteversion af disse stoffer, der er intet galt med det, og det er ikke et af de tilfælde, hvor ejeren behandler dyret som om det var en person. Det er en helt anden kø og involverer at fodre ham bestemte ting og klæde ham på en latterlig og overdrevet måde, mens smertestillende midler til katte de kan være nødvendige, og hvis de er, skal de bruges. Faktisk kan den omhyggelige brug af smertestillende midler fremskynde helingsprocessen.

Ikke kun fremskynder de helbredelse, men ofte også smertestillende medicin hjælper dig med at føle dig bedre på andre måder. Når du føler smerte, kan du også have smerter søvnløshedsproblemer depression og svækkelse af immunforsvaret, og disse problemer løses også med effektiv smertebehandling. Vi holder taler, som vi ved godt om mennesker, vi skal bare anvende den samme logik på den katteverden med de passende justeringer.

Smertestillende midler til katte: bivirkninger

Hvis der er dem, der misbruger smertestillende midler, er der også dem, der i princippet holder sig væk fra dem, ofte er denne holdning fra bossernes side berettiget med tanken om, at de er stoffer med tunge bivirkninger. Naturligvis kan intet udelukkes, men det er ikke en god grund til at få en kat til at lide, når det kan undgås bare af frygt for en eventualitet.

Det vigtige er altid at have situationen under kontrol, overvåge eventuelle særheder og læg mærke til ting, der ikke kommer tilbage til os, og gå derefter til dyrlægen og forstå, om der er en forbindelse mellem dem og det smertestillende lægemiddel, vi administrerede til katten. I nogle tilfælde forestiller dyrlægen sig allerede, at et lægemiddel kan forårsage maveproblemer og beslutter det forebyggende at administrere samtidigt med smertestillende medicin for at beskytte maven. Hvis du følger veterinærens anvisninger og respekterer doser og indgivelsesmåder, minimeres risikoen for mulige alvorlige bivirkninger.

Smertestillende middel, som katte ikke må bruge

De må absolut aldrig gives af en eller anden grund smertestillende til menneskelig brug for katten behøver det ikke engang at komme i tankerne, og der er ingen undskyldning som "Jeg har allerede haft det derhjemme, hvad vil du have det skal være". Absolut ikke, det er farligt!

Det paracetamolfor eksempel er det giftigt selv i små doser for katte og kan være dødbringende, det samme gælder Ibuprofen som er dødelig for katte, selvom det er når det tages i højere doser. Det er ikke risikoen værd. Hvis aspirin kan bruges, er det ikke et optimalt valg, og det er bedre at spørge dyrlægen og altid holde dyret nøje overvåget i tilfælde af mærkelige reaktioner. Den aktive ingrediens kan faktisk forårsage nyre-, leversygdomme og farlige mavesår.

Smerter til katte: det bedste

Lad os se, hvilke produkter der er på markedet i dag, og hvordan man bruger dem uden at udelukke andre, der ikke er nævnt her, og som dyrlægen kan anbefale specifikt til vores sag.

Blandt smertestillende midler til katte på markedet er der Metacam (aktiv ingrediens meloxicam), et af de ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID'er) med antiinflammatoriske, antipyretiske og analgetiske egenskaber. Det ordineres til behandling af led- og ortopædiske problemer i tilfælde af smerter efter operation eller til katte med osteoporose. Det Melosus det bruges til at lindre mild til moderat postoperativ smerte og er i stand til at reducere betændelse efter operationen, men det er også nyttigt til at lindre smerter og betændelse ved kroniske sygdomme i skeletsystemet.

Vi har også buprenorfin, en kraftig, langvarig smertestillende, der virker via opiatreceptorer i centralnervesystemet Dette stof kan bruges til at forbedre effekten af ​​andre centraltvirkende lægemidler. Det Tramadol det er en anden sikker medicin at bruge, men kun med en bestemt anbefalet dosis, fordi den har irriterende bivirkninger såsom forstoppelse.

Hvis du kunne lide denne artikel, skal du fortsætte med at følge mig også på Twitter, Facebook, Google+, Instagram

Du kan også være interesseret i følgende artikler

  • Omstrejfende katte: hvordan man hjælper dem
  • Katteøjens sygdomme


Video: FørEfter: Dixies fantastiske forvandling (September 2021).