Søgninger

Bignonia: plante og sort


Bignonia, stedsegrønne klatring, men også i potter er det en let plante at dyrke, og som også har slået sig godt ned i Italien, især i syd. fremragende blomster og der findes variationer i forskellige størrelser og vaner. Meget farverig, du kan vælge efter din smag og afhængigt af klimaet og huske at ikke alle sorter er egnede til vores jord eller vores varme klima. Bedre at henvende sig til en erfaren gartner for at være sikker på at få fremragende resultater fra vores planter uden at skulle trække en lysegrøn tommelfinger ud.

Bignonia, stedsegrøn plante: egenskaber

Alle planter, der tilhørte slægten Bignonia er blevet en del af det større slægten Campsis og der er flere, som vi let kan finde fra vores side i offentlige og private haver. Det er en plante, der har et godt helbred, og som vokser kraftigt og blomstrende, modstår kulde, undtagen i nogle af dens mere kolde sorter.

Det blade af Bignonia de er lancetformede, lysegrønne i farve med en savtakket profil. Om vinteren falder de og kommer derefter tilbage, og om foråret vises farverige blomster. For nylig er der valgt nogle specielle sorter af Bignonia, der giver dem, der dyrker dem - noget ret nemt at gøre - meget store og farvestrålende blomster. Min favorit er den flammende røde.

Bignonia Capreolata

Der Capreolata er en række Bignonia der vokser meget hurtigt og hurtigt når 10 meter i højden, er meget elsket af bier. Bladene er ovale, aflange og tandede som de andre sorter, altid grønne, meget skinnende om foråret og sommeren, mens de bliver røde om efteråret.

Der Capreolata er en plante, der klatrer med sine sutter, naturligvis producerer blomster som enhver af dens slægtskammerater, den er rød-orange farve og grupperet i "spikelets". Hver blomst har en 5 cm kronblade, der ender i fem forstørrede lapper. Der Bignonia Capreolata det er udbredt i Italien i de centrale og sydlige regioner i landet, hvor det varme klima giver det mulighed for at vokse stille selv udendørs, mens det længere nordpå er det bedre at opbevare det i drivhuse.

Klatring Bignonia

De fleste af sorterne af denne plante er bjergbestigere, hvor den mest almindelige er campsis radicans og måske har vi set det i mange haver, selv i vores område uden nogensinde at kende dets navn. Der Bignonia er af amerikansk oprindelse og dens ubarmhjertige og listige tilknytning til enhver overflade er velkendt, men de store blomster, den producerer, gør den elsket, orange, gul og rød, men ikke kun.

Bignonia Campsis Grandiflora

En anden art, der ofte findes i planteskoler og haver i vores land, er Campsis grandiflora, oprindeligt fra Japan og Asien. Det er ikke særlig dygtigt til at klatre, det foretrækkes at blive hjulpet med understøtninger og vejledere, meget ofte foretrækkes det derfor at dyrke det i potter eller i form af en havebusk.

Det klatrer ikke, men laver storslåede blomster, der ikke har noget at misunde for de andres. Der er også nogle underarter, herunder Flava sort med gule blomster, og Tagliabuana med meget store, røde blomster. Dette Bignonia det er en af ​​de kolde, derfor skal det opbevares i områder, der er beskyttet mod vinden og aldrig ved temperaturer under -10 grader.

Bignonia i vase

Nogle sorter foretrækker at være komfortable i potter frem for at klatre, under alle omstændigheder foretrækker de en porøs og meget godt drænet og let jord, men også den fælles havejord. Til 50 euro kan du købe dem online potteplanter af Bignonia allerede rodfæstet, mindst 10 cm høj, der regenereres i vand, så snart de ankommer pr. pakke.

Bignonia: blomst

Blomsten af Bignonia det vises i forsommeren og forbliver indtil efteråret. Det er stort og i form af en trompet, dets farver er orange nuancer, fra den blegeste, der ligner en dyb gul, til den mest intense, som også kan defineres som rød. Blomsterne er altid samlet i klaser på seks eller endda ti eller tolv.

Vender tilbage til trompetform, svarer meget til surfinia og af petunia: kronbladet består af fem kronblade, der vikles rundt og danner en slags tynd kegle, mens de mod deres ender udvides og skaber en slags trompet.

Bignogna: hvor man kan købe frø

Hvis vi vil starte fra begyndelsen og få orange trompetblomster, der starter fra frøene, koster en konvolut 3,50 euro, og det er så let at få dem til at spire og blomstre denne klatreplante med orange blomster.

Hvis du kunne lide denne artikel, skal du fortsætte med at følge mig også på Twitter, Facebook, Google+, Pinterest og ... andre steder skal du finde mig!

Andre artikler, der kan interessere dig:

  • Klatreplanter
  • Klatreplanter: tip
  • Balkon vinstokke
  • Klatring dværg nasturtium
  • Gloxinia: klatreplante


Video: Multi-Level or Custom Sorting in MS Excel. Excel Tutorial to Arrange u0026 Sort Data at Multi Levels (December 2021).