Søgninger

MEETmeTONIGHT 2018 ankommer også til Monza!


MØD I AFTEN, initiativet skabt for at bringe borgere i alle aldre og baggrunde tættere på videnskabelige emner, der synes mere og mere utilgængelige og komplekse, end de er, for første gang også når Monza.

En to-dages begivenhed, der varer indtil aften begge dage, for at opleve videnskab rundt og 24 timer i døgnet eller næsten.

Fascinerende, sexet inden for alles rækkevidde er videnskaberne, hvad enten det er medicin, økonomi, fysik, kemi eller matematik, sammenflettet med alles hverdag, og alle bør være interesserede i at vide mere.

I årenes løb har videnskabelige discipliner ikke altid vist deres vilje og viden til at gøre sig tilgængelige for offentligheden af ​​ikke-eksperter om emnet.

MØD I AFTEN det er den rigtige formel til at gøre det, og du kan straks bemærke det fra den succes, der er opnået i tidligere udgaver. I årets år er der mange nyheder og meget sjov, der venter os i mange byer i Italien såvel som i Monza.

Aftalen er snart igang 28. og 29. september, fredag ​​og lørdag, dag og aften, fra 10 til 22.

MEETmeTONIGHT 2018 i Monza

Arrangementet kommer for første gang i Monza takket være, at MEETmeTONIGHT-projektet i år vandt det europæiske opkald ved officielt at gå ind i kredsløbet European Researchers 'Night, et årligt initiativ fremmet af Europa-Kommissionen.

Denne præstation gjorde det muligt at bringe begivenheden også til andre byer i Lombardiet.

Det MEETmeTONIGHT 2018-program til Monzas hovedkvarter, en af ​​de byer, hvor en del af Bicocca University er baseret, tilbyder interessante laboratorier, der strækker sig over cybersikkerhed, medicin og miljø. Arrangementet finder sted under Arengario arkader, og hvis du ankommer fra andre byer på din GPS-navigator, kan du indstille Piazza Roma.

Lad os se på, hvad vi kan finde i hovedstaden i Brianza. I skyggen af ​​den røde murstensbygning i midten af ​​pladsen vil der være plads til at lege med "Virtual Video Games" takket være virtual reality-spilstationer for at finde ud af, hvad det betyder at lave videnskabelig forskning på dette område. Økonomi vil også blive drøftet med "Økonomiets kage" med det formål ikke at blive rig med det samme, men at lære de vigtigste funktioner i penge: opsparing, gaver, solidaritet og planlægning.

Også i Monza vil der blive arrangeret en generationsudfordring med "Skørhed og dens årsager", en spilworkshop, der holdes af geriatri-specialister, der vil teste os om syn, berørings- og grebsstyrke med et holdspil mellem senior og junior. Der vil også være plads til at lytte til "Medicin og livshistorier", et laboratorium knyttet til forholdet mellem læge og patient, der også kan forbedres med kunst, mens du med "Pas på dig selv" lærer at undgå sygdomsrisikofaktorer startende fra en ordentlig ernæring.

Den lokale begivenhed er organiseret under protektion af Monza kommune og den økonomiske støtte fra BrianzAcque og af Sapio.

Alle, der ønsker at lære mere om de initiativer, der skal afholdes på MEETmeTONIGHT 2018 Monza, kan besøge officiel begivenhedsside ved at følge dette link.

MEETmeTONIGHT 2018: de andre placeringer

De "to dage" dedikeret til videnskabelig formidling finder sted i mange byer spredt over hele landet på dagene 28. og 29. Du kan finde den komplette liste på det officielle websted.

Partnerskabet, der promoverer projektet i Italien, består af universitetet i Milano-Bicocca, Polytechnic of Milan, State University of Milan, Federico II University of Naples og Milanos kommune.

På nationalt plan er "MEETmeTONIGHT - Face to face with research" en begivenhed, der indgår i European Researchers 'Night Circuit, det årlige initiativ fremmet af Europa-Kommissionen, der fører til en begivenhed, der gennemføres samtidigt i alle europæiske lande.' Sidste fredag i september med det formål at tilskynde til mødet mellem forskere og borgere og styrke forskningskulturen.

Ud over de temaer, der vil blive udforsket mere eller mindre fra by til by, er der fem store tematiske områder, som MEETmeTONIGHT inviterer os til at udforske: "Videnskab og teknologi", "Kultur og samfund", "Miljø", "Sundhed" og "Kulturelt arv ".

MEETmeTONIGHT 2018: skoleprogram

Stor succes også for de aktiviteter, der er organiseret til skoler, næsten alle allerede bookede efter et par dage, men for skolebørn, der ønsker at deltage, er der stadig plads i laboratoriet "Lever, lad os bygge den rigtige behandling", et laboratorium hvor du kan bygge personlig medicin, der bruger kugler. plast i forskellige farver: du kan bestille ved hjælp af dette link.

Mange workshops er dedikeret til studerende, lige så mousserende og i stand til at vække ikke lidt nysgerrighed. Lad os faktisk gå "Opdag kemien og økologien i ferskvand" for at se vandets økosystems rigdom og kompleksitet. Men lad os også tage os af tænderne med laboratoriet "Sunde og godt fodrede tænder!" klar til at give os praktisk information til forebyggelse af tandkaries. Børn og forældre er alle inviteret til “Alle i maven! Barnets hemmelige liv ”hvor du rejser i 9 måneder med” pre-maman ”eventyr.

Robotter kan ikke mangle blandt hovedpersonerne i 2018-udgaven Monza der vil være et rum dedikeret til "Robotics for knowledge". I dette RobotiCSS Lab vil vi være i stand til at programmere en humanoidrobot og finde ud af, hvorfor robotik kan hjælpe os med at forstå, hvordan vi arbejder. "Gæstestjerne" vil være CoderBot, robotten til at spille tænker frisk fra en vellykket crowdfunding-kampagne. Med de tider, der løber bedre til også at håndtere sikkerhed i netværket, med "Er du (cyber) sikker på, hvad du laver?", En række aktiviteter, der er foreslået af Bicocca Security Lab, der sigter mod at blive opmærksom på, hvordan nogle almindelige adfærd udsætter til risici, som vi normalt ikke er klar over.

MEETmeTONIGHT 2018: deltagelse

Deltagelse i arrangementet er fuldstændig gratis.

MEETmeTONIGHT 2018: Playdecide

I forbindelse med den begivenhed, vi netop har præsenteret, foreslår MEETmeTONIGHT den 28. september for første gang på Milanos kontor alene en ukonventionel deltagelsesmodalitet: den involverer aktivt borgere, forskere, studerende, sundhedspersonale, repræsentanter for industrien og institutioner i 9 samtidige "playdecide" -sessioner.

Det er et debatspil certificeret af Europa-Kommissionen at kende, analysere sammen og diskutere disse meget komplekse og aktuelle emner fra forskellige synsvinkler.

Hvis du kunne lide denne artikel, skal du fortsætte med at følge mig også på Twitter, Facebook, Google+, Instagram


Video: KREIDLER 5gears 6g; dyno 64cc (December 2021).