Søgninger

Brintbrændselsceller


Kilderne til alternativ energi der er mange, og de giver os muligheden for at generere ren energi uden at skade miljøet; den nuværende teknologi tillader os dog ikke effektivt at bruge alt, hvad vi har, så ren energi er ikke nok. Mellem vedvarende energi, brint kommer hurtigt ind på scenen.

L 'hydrogen er et rigeligt element og har alt potentialet til at drive maskiner, biler og elektrisk udstyr, teknologiske fremskridt kunne transformere potentialet ihydrogen i virkeligheden. I Tyskland er detenergi fra brint det har allerede fundet brede anvendelser forbundet med vind og biogas, men på trods af det tyske kraftværk skal der gøres meget mere fremskridt.

University of Florida (UCF, University of Central Florida) synes at have fundet en måde at gøre brintbrændselsceller mere effektiv og effektiv. Projektet af forskere ved University of Florida, hvis det blev anvendt i stor skala, kunne se store positive implikationer: brintdrevne biler med brændstofceller og mange andre elektroniske enheder drevet af denne kilde til vedvarende energi.

Typisk anvendes katalysatorerne til brændstofceller de er lavet af platin, de andre materialer er ikke i stand til at modstå de syreopløsningsmidler, der findes i cellerne, der omdanner kemisk energi til elektricitet. Ud over platin er kun iridium i stand til at modstå syrekorrosion. Begge er ekstremt dyre. Det var her University of Central Florida forskere gjorde en forskel.

Det brintbrændselsceller de kan have en lavere pris. Forskergruppen udviklede en konvolut i flere lag. Guld og palladium er billigere end de andre elementer, der allerede er testet. De var blevet undervurderet, fordi de var mindre modstandsdygtige over for kemiske reaktioner end platin eller iridium. Så forskerne brugte et meget tyndt monolag af guld, de tilføjede et andet lag palladium og en tredjedel af wolfram. Wolfram er et økonomisk element, der også stabiliserer katalysatorerne for at forbedre den kemiske reaktions ydeevne og dermed forbedre energieffektiviteten af brintbrændselscelle.

De tre lag maksimerer omdannelseshastigheden for kemisk energi til elektrisk energi og beskytter samtidig katalysatorerne mod syreopløsningsmidlerne i brændselscelle. Mængderne og omkostningerne ved de anvendte grundstoffer er meget lavere end de meget dyre platin- og iridiumelementer. Professor Sergey Stolbov der fulgte forskningen, sagde at selvom der skal udføres flere tests, før opdagelsen anvendes til kommercielle formål, er fremgangsmåden pålidelig og gennemførlig.

Eksperimentet bringer gode nyheder for miljøet, som i nyere tid har været vidne til en støt stigning i forurening og står over for udmattelsen af ​​kulbaserede brændstofkilder. Det hydrogenceller de kan åbne store implikationer på markedet. Når denne teknologi er optimeret, kunne benzinbiler omdannes til en fjern hukommelse.

Bliv ikke overrasket over de materialer, der er brugt i den seneste udvikling på brændstofceller. Trods alt bruges guld i hverdagsteknologi såvel som i selve mobiltelefoner!

redigeret af Anna De SimoneVideo: Brintproduktion via en brændselscelle (Juli 2021).