Havearbejdsguider

Hvordan man laver kompost


Organisk affald såsom mad, frugt- og grøntsagsrester, afskårne planter, løv, græsslåning, ukrudt, spåner osv. de er alle materialer, der kan være genanvendt direkte i haven eller i køkkenhaven med praksis kompost.

DET Organisk affald er dyrebart materiale, der i stedet for unødigt at belaste transporten af ​​affald og lossepladser med fordel kan omdannes til humus til gød jorden på en naturlig måde. Dette er muligt takket være kompostering; inden du forstår hvordan man laver kompost lad os se, hvad det er.

Hvad er kompost?
Det kompost er en biologisk og aerob nedbrydningsproces (dvs. forekommer i nærvær af ilt), hvor organiske rester omdannes til kompost fra bakterier, der allerede findes naturligt.
Det bruges som naturlig gødning inden for landbruget.
Hvordan bruges kompost?
Det kan kompost alt, hvad der engang levede, og som mikroorganismer kan "fordøje".
Valg af materialer starter i køkkenet, og en speciel spand anbefales til Organisk affald. Omhyggelig høst er det første skridt at tage for forbered kompost.

her er affald til kompost:

 • rester af frugt og grøntsager
 • rester af ubehandlet mad
 • tørrede blomster
 • te- og kaffefiltre
 • rester af uld, fjer, hår
 • ukrudt
 • græs (tørret)
 • løv
 • hakket træmateriale
 • I små mængder kan du også tilføje:
 • uprintet papir og pap
 • ekskrementer af små dyr (fugle, høner, kaniner osv.)

Hvad ikke at tilføje til kompost:

 • kogte fødevarer af enhver art (kød, fisk, grøntsager, oste, pasta), fordi de under nedbrydning frigiver bakterier, der er antagonistiske mod dem fra kompostering.
 • Brød og slik, fordi de er kogte og tiltrækker uønskede dyr.
 • Plast - gummi - syntetiske materialer.
 • Glas og keramik, metaller.
 • Blanke magasiner
 • Sod, kulaske
 • Støvsugerposer
 • Knogler

Sådan forbereder du en komposter er Hvordan man laver kompost
Komposteren er en beholder med et låg bygget udendørs for at beskytte mod overdreven atmosfæriske stoffer (for meget regn, for meget sol), hvori den kan introduceres Organisk affald til forbered kompost. Det kan placeres på et skyggefuldt sted i din have direkte på jorden. Det kan let fremstilles med genbrugsmaterialer: træplatforme eller kasser, jerntråd, metalnet. Bunens mål er naturligvis varierende afhængigt af det anvendte materiale. Ca. en meter i højden bør ikke overskrides på klargørelsestidspunktet, som derefter vil falde på grund af dens vægt og gæring med ca. 50%. Når det tilsatte lag af frisk materiale når en tykkelse på 10 - 15 cm, er det godt at flytte det med gaffelen og lufte det.
Den komplette drejning (blanding af forbindelsen efter ca. 6-12 uger) er praktisk, fordi den bringer ilt til det komprimerede materiale og fremskynder modning.

Når kompost?
At forstå hvornår en kompost har nået det rigtige niveau af modning er at visuelt og olfaktivt vurdere hans fysiske tilstand. Når udgangsmaterialerne ikke længere kan genkendes indeni, og massen har fået et homogent og klumpet udseende, er den klar til brug.
Hvis kompostering det kompost Produktet kan bruges efter 4-6 måneder og er normalt ”modent” efter 8-12 måneder. Den ernæringsmæssige værdi af forbindelsen ændres betydeligt i forhold til dens modenhedsgrad.

Efter 4-6 måneder er det en kompost ikke fuldt moden, som indeholder en stor mængde næringsstoffer, der er let tilgængelige for planter.

Hvad bruges kompost til?
Den er velegnet til gødning af alle frugttræer og buske og grøntsager med høje ernæringsmæssige behov som kål, tomater, purre, kartofler, selleri, rabarber, majs, agurker, courgetter og græskar.
Efter ca. 8-12 måneder er det en moden kompost og det er en sort, blød jord med en duft af skovjord, meget rig på humussyrer. Det er især nyttigt til forbedring af jordstrukturen. Det kan også bruges til fremstilling af jord til såning og til potteplanter, til befrugtning af mindre krævende og mere følsomme grøntsager som ærter, bønner, gulerødder, løg, salater. Endelig til blomster og prydplanter i haven og til græsplænen.

En af de vigtigste faktorer at overveje for det korrekte forløb af en komposteringsproces er det såkaldte C / N-forhold (hvor C = kulstofindhold i det organiske substrat og N = nitrogenindhold). For en harmonisk udvikling af nedbrydning og efterfølgende syntese af humus skal disse to elementer være til stede i afbalancerede proportioner.

Det er vigtigt at blande materialer med forskellige egenskaber (for eksempel grønne og våde materialer med tørre og træagtige materialer) bare for at afbalancere C / N-forholdet.

Tips til forbered kompost med et korrekt udbytte på kompostering.
LUFT: det er nødvendigt at undgå mangel på ilt i forbindelsen, fordi det organiske stof i dette tilfælde rådner i stedet for at blive til god humus. For at undgå stagnation skal bunken og kæden hvile direkte på jorden, aldrig på en uigennemtrængelig overflade såsom beton eller asfalt.

VAND: det er vigtigt, at materiale til kompost oprethold en afbalanceret fugtighed. Uden vand er der intet liv. Materialet må aldrig tørre ud og bør derfor vandes om sommeren.

VARME: det er altid vigtigt, at temperaturen holdes konstant høj (55-65 ° C) i en tid, der er tilstrækkelig til at fuldføre hele komposteringsprocessen.

Hvorfor vores hjemmeside anbefaler dig at forbered kompost?
Det kompost garanterer jordens frugtbarhed, det er en naturlig gødning, der kan bruges til køkkenhaven, til haven og til potteplanter.
Det gør det muligt at reducere brugen af ​​kemikalier i landbruget.
Det reducerer mængden af ​​affald, der skal bortskaffes på lossepladser, hvilket nedsætter udmattelsen og reducerer miljøpåvirkningen.
Det gør forbrændingsanlæggene mere effektive: du behøver ikke forbrænde organisk affald med andet affald, så dårlig forbrænding undgås. DET Organisk affald de bremser forbrændingen, fordi de er rige på vand, og derfor forårsager de et stort spild af energi.


Video: So kompostieren Sie richtig (December 2021).