Søgninger

Bioplast fra æg


Da verdens første biologisk nedbrydelige plast spredte sig, forbereder et team af britiske forskere sig på at skabe den første plast produceret af ægskal.

Æggeskallerne bortskaffes i øjeblikket på lossepladser, med sådan udvikling kan de få kommerciel værdi og starte et nyt liv i form af iPhone-covers, mus og mange andre plastiktilbehør. Forskningen blev udviklet af University of Leicester og finansieret af iNet, et netværk, der militerer inden for innovation inden for fødevaresektoren.

Takket være finansieringen var forskere fra kemisk afdeling ved det engelske universitet i stand til at udføre en række analyser og kom til den konklusion, at de med ekstraktion af typiske æggeskalproteiner kunne producere bioplast. Derudover kan denne ekstraktion også være nyttig inden for det farmaceutiske område.

Holdet har specialiseret sig i såkaldt bæredygtig kemi og studerer alternative materialer til fossile brændstofderivater. Forskere håber at bruge den innovative plast som fyldstof til forskellige typer genstande. Forstærk plasten i madbakker op til oprettelsen af ​​specielt udstyr.


Video: Make bioplastic by yourself! (Juli 2021).