Søgninger

Power Felt: stoffet, der genoplades


Hvad har jeg på i dag? Jeg kigger i skabet, måske tager jeg den jakke på, så jeg genoplader også min smartphone. Det er ikke en drøm, det bliver snart virkelighed med Power Felt, et stof, der er i stand til at generere energi til at drive små bærbare enheder.

Det vil snart være muligt at genoplade vores bærbare enheder med det, vi har på. Det vil være muligt takket være Power Felt. Det er en slags hyperteknologisk stof, der bruger temperaturforskellen mellem kroppen og det omgivende miljø til at generere elektrisk strøm.

Hvordan virker det Power Felt?
Dette materiale skaber en elektrisk afladning ved kontakt med dele af menneskekroppen (varmt) og det omgivende miljø (koldt) ved at udnytte en temperaturforskel: termisk gradient. I tilfælde af jakken produceres strømmen af ​​forskellen mellem den ydre temperatur og den menneskelige krop.

Udviklet af forskerne i Wake Forets University Center for Nanoteknologi og Molekylære Materialer, enheden består af mikroskopiskkulstof nanorørindeholdt i en fleksibel plastfiber og samlet på samme måde som et stof. Det er tilstrækkeligt at røre ved dette materiale med en finger for at generere en målbar strøm. Dette materiale føles som en ægte filt, forskelligt fra andre materialer produceret med vismuth tellide.

Termoelektrisk energi har hidtil været lidt brugt.
Uden tvivl de nuværende termoelektriske enheder som er lavet med vismuth tellurid har større effektivitet, men omkostningerne kan nå op til $ 1.000 pr. kg til applikationen. Med Power Felt i stedet ville omkostningerne være omkring en euro til produktion af en frontplade til mobiltelefoner.

Power Felt det kunne finde anvendelse i mange sektorer, hvor energi ellers ville blive spildt i form af varme. For eksempel kan du fange den spildte energi fra en maskine for at forbedre brændstofforbrug, radioens kraft, klimaanlægget eller navigationssystemet.

I øjeblikket er de 72 overlappende lag af nanorør i stoffet har de et udbytte på ca. 140 nan watt, og teamet evaluerer forskellige måder at tilføje flere lag på, men forsøger at gøre dem endnu tyndere for at optimere deres struktur og øge deres styrke. De lave omkostninger og de utrolige forestillinger fra Power Felt lover en ny måde at spare på en grøn måde.Video: Fabric turns body heat into electricity (Juli 2021).