Økoturisme

I Wien, det selvforsynende hotel


Wienerhotellet er mere end grønt: med høje strategier energieffektivitet og hjælp fra vedvarende energi, strukturen bruger den energi, den producerer! Intet affald og lav miljøpåvirkning. Investere i bæredygtighed ja, men til hvilken pris? Hotellet har set en investering på mindst 700 tusind euro, men iværksætteren er fuldt tilfreds med det økonomiske afkast!

Investering i bæredygtighed er godt for miljøet, men også godt for virksomhedens budgetter. Denne gang kommer vidnesbyrdet fra Michaela Reiter, ejer af Vienna Hotel. Det er sandt, at det tog omkring 700.000 euro at opnå en lignende struktur, at oprette vedvarende energikilder, LED-belysningssystemer, vandpumper, regnvandsgenvindingssystemer, men også genoplivning af drikkevand. Kort sagt, de udførte arbejder er mange, men fordelen mangler ikke, kun 2% af hotellets omkostninger skyldes energi.

”Normalt på et 3-stjernet hotel i Østrig er energiomkostningerne 6-7%, vi er 2%. Det betyder virkelig at spare. Vi har næsten fordoblet vores personale. Vi havde tidligere 18 ansatte, nu har vi 35-36 mennesker, der arbejder for os. Vi har skabt nye job - der ikke eksisterede før - såsom kvalitetschef eller endda kommunikation og sociale medier, fordi det er noget, vi kan tale om ”.

Det wienske hotel fungerede som model for det europæiske program intotalo "Intelligent energi Europa", Med den online applikation produceret af World Tourism Organization. Ansøgningen er gratis og til dato - juni 2012 - har tilladt mere end 400 europæiske hotelejere at få et komplet billede af energiforbrug.

Elektricitet er en stor udgift på et hotel: at garantere belysning og varmt vand til alle værelser, for ikke at nævne de elektriske forsyninger til køkkener, svømmebassiner og andre hotelfaciliteter! Gennem applikationen modtager hotelejeren råd om, hvordan man optimerer energiforbruget, men også om hvilke planer der skal implementeres, og hvilke incitamenter til at anmode om at bruge kilder vedvarende.


Foto | Wien, botanisk have. legrestour.comVideo: Scary House - H. Hansla - Spezial Video 2017 by kirmesmarkus (December 2021).