Vejledninger

Sådan orienterer du solpanelerne


Solpanelets gode ydeevne afhænger af orientering og hældning. En dårlig orientering og en dårlig hældning kan faktisk medføre stærke tab i energieffektivitet. EN Solpanel, for at fange den størst mulige mængde solenergi, skal den udsættes direkte for solens stråler på en vinkelret måde. Det er dog ikke altid let, solens position hele dagen er aldrig den samme.

Sådan orienterer du solpaneler
For en bedre ydeevne er det nødvendigt, at solpanelet er orienteret og skråt i forhold til det vandrette plan med et bestemt antal grader, så solen kan være så vinkelret på selve panelet som muligt. For Italien (øvre halvkugle) udsættes det sydvendte panel for sollys i et maksimalt antal timer muligt hver dag.

Den bedste eksponering er i syd syd / vest (forskudt lidt længere vest med 10/20 grader) med en hældning af panelet mellem 25 ° og 35 °, fordi det er vinkelret på solstråler. Denne orientering gør det muligt at maksimere udbyttet af solpaneler om eftermiddagen, når solens stråler er særligt varme og ofrer morgendagens tåge og tåge kan forhindre stråling.

Et panelers ydeevne afhænger også af udetemperaturen: det er bedre at foretrække eksponering om eftermiddagen, hvor dagene er varmere selv om vinteren. Stænger, kabler, trægrene og lignende bør aldrig skygge solcelleanlæg mono og polykrystallinsk, fordi cellerne samlet i serie ville stoppe med at udføre deres funktion. I tilfælde af paneler bruges kun om morgenen vil det være nødvendigt at orientere solpanelerne mod øst, mens det for udnyttelse af panelerne kun om eftermiddagen vil være nødvendigt at flytte dem til Vesten.

Hvis den kun bruges i vinterperioden, er den bedste hældning på 60 °. Hvis den kun bruges i sommerperioden, er den bedste hældning på 30 ° (f.eks. Til svømmehaller). Installation af solpaneler skal udføres efter rationelle kriterier: i paneler de skal som nævnt tilfredsstille tilstrækkelig eksponering for sollys, men vi skal også huske de aspekter, der er relateret til æstetik, den ledige plads, den lette adgang til vedligeholdelse. Faktisk skal adgang i tilfælde af udskiftning eller rengøring ikke være for vanskelig eller, værre, farlig. For at sikre alle disse faktorer er det under alle omstændigheder nødvendigt at stole på designerens mening for at evaluere den mest egnede løsning efter at have foretaget en analyse af de anvendelige overflader.Video: Flex Solceller - Hvordan installere du selv solceller på campingvogn u0026 autocamper (December 2021).