Søgninger

Sådan rengøres køleskabet


Lad os prøve at give nogle råd om hvordan man rengør køleskabet i to henseender. Den første er intern hygiejne, som er afgørende for fødevaresikkerheden, som vi anbefaler at bruge enkle og naturlige rengøringsmidler. Det andet vedrører ekstern rengøring, især støvet på spolen, hvilket er vigtigt, fordi det påvirker køleskabets elforbrug.

Sådan rengøres køleskabet indeni

Når vi taler om køleskabet, mener vi den maskine, som vi overdrager fersk mad til for at forlænge dens konservering indtil forbruget. Det er ikke kun et spørgsmål om at bevare duften af ​​fødevarer, men frem for alt at beskytte dem mod miljøforurening. Husk at rengøring af køleskabet er et spørgsmål om sundhed, ikke kun med ganen.

Lave temperaturer bruges til at bremse den naturlige proces med madspild og spredning af bakterier. Friske fødevarer absorberer dog luften, mens de er i køleskabet, og det er godt, at luften ikke er kemisk forurenet. Det skal være koldt nok til at blokere bakterier, men rent!

Dette forklarer, hvorfor syntetiske rengøringsmidler skal undgås, når du rengør køleskabet. De bosatte sig på vægge og hylder og forurenede maden. Bedre at erstatte dem med 'naturlige rengøringsmidler' såsom hvid eddike, citronsaft og bicarbonat. Hvilke er nogle af de samme aktive ingredienser, som du finder i rengøringsmidler i supermarkedet, kun gjort mere aggressive af andre stoffer, der kan undgås.

Eddike. Brug den hvide ved at lægge en klud i blød, som du vil passere over hele indersiden af ​​køleskabet. Du kan også suge de aftagelige bevægelige dele i blød i en opløsning af vand og eddike, som du derefter tørrer, inden du sætter dem på plads igen. Husk, at en kop hvid eddike undgår dårlig lugt og holder insekter væk, når du lader køleskabet være i lang tid med døren åben.

Citronsaft. Det bruges som eddike, men husk at filtrere det godt inden brug; ellers forbliver der fnug og glorier. Da det er ret tæt, er det bedre at fortynde det med vand; rengørings- og desinfektionseffekten bevares. Selv citronskal holder dårlige lugte og insekter væk, men pas på, at det på et tidspunkt rådner og bliver dækket af skimmel.

Natriumbicarbonat. Prinsen af ​​naturlig rengøring i køkkenet er også godt for køleskabet. Den korrekte fortynding er en suppe ske af bicarbonat i en halv liter vand. Du kan bruge den indvendigt, men også udvendigt såvel som på andre møbler og køkkenhylder. Bagepulver absorberer dårlige lugte, en kop kan stå permanent i en af ​​hylderne.

Sådan rengøres køleskabet udenfor

På udvendige overflader i plast og metal er bicarbonat fortyndet i vand fint. Ditto for gummipakningerne, som du kan gnide med en gennemblødt klud. Men husk først at fjerne støvet med en antistatisk klud, overfladen renses og desinficeres på denne måde.

Det virkelige problem på ydersiden er rengøring af kondensatoren, det vil sige spolen bag på enheden. Akkumuleringen af ​​støv og, endnu værre, dannelsen af ​​klynger hindrer køling af køleskabet og øger køleskabets elforbrug.

I betragtning af at enhver betjening på køleskabsmotoren skal udføres efter frakobling af strømmen (intet sker i et par minutter), er det ideelle at holde spolen ren ved hjælp af trykluft en gang om måneden, men dåser koster. Antistatisk klud og bicarbonatopløsning er også fint her.Video: GØR RENT MED MIG: EFTERÅRS OPRYDNING u0026 RENGØRING AF HELE LEJLIGHEDEN . Vlog #131. Mie Avi (September 2021).