Søgninger

Græskarfrøolie mellem ernæring og fytoterapi


L 'græskarfrøoliedet opnås ved koldpresning af frøene af planten med samme navn (Græskar, bedre defineret Curcubita maxima).


I lokale køkkener,græskarfrøoliedet introduceres normalt efter undersøgelse af de gavnlige egenskaber ved denne vegetabilske olie; i nogle geografiske regioner i verden,græskarfrøolierepræsenterer en meget efterspurgt kulinarisk virkelighed: tænk bare at Australien er meget populærorganisk græskarfrøoliemens det i lande på det gamle kontinent som Ungarn og Kroatien,græskarfrøoliehar modtaget beskyttelse fra Den Europæiske Union gennem varemærketIGP(Beskyttet geografisk betegnelse).

Som nævnt, i Italien, interessen forgræskarfrøoliedet ser ikke ud til at være rent kulinarisk: vores lands interesse for de gavnlige egenskaber vedgræskarolie hvilket er særlig efterspurgt inden for det fytoterapeutiske område.

Græskarfrøolie - Ernæringsmæssige egenskaber

Den kemiske sammensætning afgræskarfrøolievarierer i forhold til den sort og de botaniske arter, hvorfra frøene er fremstillet, med den kemiske sammensætning varierer ernæringsegenskaberne også, som også påvirkes blandt andet af kulturelle teknikker og områdets ejendomme.

Rig på umættede fedtsyrer
Generelt kan det siges, atgræskarfrøoliehar en klar overvejelse af umættede fedtsyrer, der afhængigt af arten (kemisk sammensætning) kan variere fra 73,1 til 80,5 procent. Blandt de umættede fedtsyrer er de mest rigelige oliesyre og linolsyre, mens niveauerne af linolensyre er særligt lave, derfor ergræskarfrøoliemangel på "omega tre".

Hvad angår procentdelen af ​​mættede fedtsyrer (dem, der hæver kolesterol) såsom myristinsyre og palmitinsyre, ligger procentdelen fra 12,8 til 18,7 procent.

Rig på E-vitamin
Blandt mikronæringsstoffer rapporterer vi en stærk tilstedeværelse af E-vitamin, i detaljer fra 27,1 til 75,1 mcg alfa-tocopherol pr. Gram olie, fra 74,9 til 492,8 mcg gamma-tocopherol pr. Gram olie. Fra 35,3 - 1109,7 mcg delta-tocopherol pr. Gram olie.

Med disse egenskaber, ergræskarfrøoliedet kan sammenlignes med vegetabilske olier såsom sojabønne- og jordnøddeolier, men det har et ekstra gear takket være dets lette lipidsænkende effekt og med hensyn til forebyggelse mod aterosklerotiske sygdomme. Disse egenskaber forstærkes af den rigelige mængde phytosteroler.

Græskarfrøolie - Fytoterapeutiske egenskaber

Hvis ernæringsegenskaberne ikke har fremhævet særlige bidrag med hensyn til mikronæringsstoffer, for at popularisere 'græskaroliei Italien er det dets fytoterapeutiske egenskaber.

De fytoterapeutiske egenskaber tilskrevetgræskarfrøoliede har deres rødder i den rigelige mængde betasteroler, stoffer der strukturelt ligner androgener og østrogener. Disse er lipofile forbindelser, der er nyttige til at sænke kolesterolniveauer, forbedre symptomer hos kvinder efter overgangsalderen og lindre symptomerne på prostatahypertrofi. Disse egenskaber kan ikke kun tilskrives den opnåede olie, men også dem græskarfrø.Video: Få indblik i hvorfor Cathrina læste ernæring og sundhed (Juli 2021).