Søgninger

Hvordan man dyrker kornelDet kornel frugt er et træ, der dyrkes i haver også til dekorative formål. I sin spontane tilstand finder vi det i næsten alle skove, især i Apenninerne. Kompakt busk med en smuk intens grøn om foråret, den er fyldt om sommeren med mange små spiselige røde frugter rige på C-vitamin, som modner i september / oktober; de er velegnede til fremstilling af syltetøj, frugtsaft og drikkevarer samt til aromatisering af likører og til tilberedning af spiritus.


Da denne plante altid er blevet betragtet som en spontan art, er den aldrig blevet dyrket i specialiserede planter, selvom den bruges på familie- og amatørniveau for sine produktive og prydkvaliteter.

Hvordan man dyrker kornel, plante
Det kornel den frygter ikke kulden eller endda de høje sommertemperaturer, men udvikler sig bedst i et tempereret klima. På grund af dens blomstring er den følsom over for forårsfrost, som kan brænde blomsterne og derfor kompromittere frugterne.
Dyrkning kan udføres både på sletterne og i bakkerne op til 1000 meters højde; hvad angår jorden, selvom den foretrækker løse, veldrænet, frugtbare og moderat kalkholdige, tilpasser corniloen sig også til tørre og stenede jordarter, mens den undgår dem, der er for kompakte og fugtige.

Planten kan udføres om efteråret eller vinteren; det foretrækkes at købe en potteplante i børnehaven højst 150 cm. For så vidt angår plantning, skal du bare forberede et godt hul (50 × 50), tilføje 2/3 kg moden gødning til den udgravede jord, placere planten i hullet og sørg for, at kraven ikke går under linjen landskab (eller jordoverfladen). Tryk jorden godt omkring planten for at komprimere den godt. Grav en lille ring rundt om plantens klods, så vandingsvandet tjener rødderne og ikke spredes.

Hvordan man dyrker kornel, forskellige indikationer

  • Vanding

I det første år har det brug for regelmæssig vanding, men efterfølgende modstår den godt selv mod langvarig tørke.

  • Befrugtning

En gang på plantningen, moden gødning, eller hvis det ikke er muligt at finde den, vælger vi dog gødning med langsom frigivelse.

  • Barkflis

Det foretrækkes både om vinteren og om sommeren at dække bunden af ​​planten med tørre blade eller fyrbark.

  • Beskæring

Kornel tolererer enhver afskæring godt, men hvis vi vil beholde den i sin naturlige form, er det godt at røre ved den så lidt som muligt og i slutningen af ​​vinteren kun fjerne de ødelagte grene og ude af form.

  • Formering

Den enkleste ting er at lave semi-woody stiklinger i juni juli og tage dele af grene omkring 10 cm lange.Video: Månedens plante i Juli - Koreakornel (Oktober 2021).