Søgninger

En fremtid for sociale gårde og marker at dyrke


Vil du have grønt og landskab? Ønsker du en mere social og mere ægte dimension af at leve? Svaret findes i stuehus, også i omgivelserne i Milano, hvor landlige bygninger i dag repræsenterer de forsvaret for territoriet, traditionerne og et socialt liv, der er et lille ønske og mere og mere nødvendighed. Temaet er interessant, og vi vil tale om det igen, i mellemtiden er der to smukke grønne ideer i disse dage om Milano og dets omgivelser (lignende ting i andre byer? Giv os en fløjte ...).

Den første grønne nyhedsidee er, at kommunen Milano har udarbejdet nye former for fordeling af arealer, der skal dyrkes til borgerforeninger ikke længere kun for ældre, for hvem dyrkning af køkkenhaven forbliver en stor ressource, men også for familier, børn og borgere af udenlandsk oprindelse. I disse dage vil retningslinjerne blive præsenteret, og opkaldene vil blive offentliggjort så hurtigt som muligt.

Den anden nyhed er, at det starter fredag ​​den 21. september "Cascine Aperte - Agricity", initiativet fremmet af Milanos Kommune og gennemført af Cascine Milano 2015-komité og fra Milanese landbrugsdistrikt at give borgerne mulighed for at lære bondehusverdenen at kende, at leve og bringe til liv steder, der menes at være gået tabt, som i stedet er en integreret del af det milanesiske territorium og igen kan blive den daglige arv for alle borgere .

Milano er en by fuld af bondegårde - han sagde rådgiveren for kultur og landbrug Stefano Boeri –. En ekstraordinær ressource, der skal genopdages og gendannes. Et ægte kulturelt depositum. Mange af disse har bevaret deres oprindelige identitet og er stadig gårdernes hovedkvarter, andre beholder kun deres hukommelse og er i dag vært for kultur- eller gæstfrihedsaktiviteter. At vende tilbage til sin tradition og landbrugsproduktionskapacitet til Milano er også grundlæggende i betragtning af Expo 2015”. 

I løbet af de tre dage omfattede femogtredive bondegårde i Milano og tre inkluderet i Monza Park, som i år deltager med Monza kommune til initiativet. De er privat eller offentligt styrede strukturer med forskellige funktioner, og alle vil tilbyde gratis aktiviteter og begivenheder såsom guidede ture, spil til børn, workshops, dybtgående møder og meget mere. Det "Sadlens dåb" er nyt i år.

Nogle nedlagte bondegårde deltager også i initiativet, som genoplives takket være aktiviteter, der er foreslået af lokale fag. For disse gårde, der skal inddrivesvil kommunen snart lancere en meddelelse af interesse for at dele med emnerne i den private sociale sektor i lyset af deres indrømmelse, hvilket kan være de bæredygtige og interessante funktioner, der skal tilskrives.

Programmet Open Farms - Agricity

Fredag ​​21 initiativet åbner på Galleriet for moderne kunst via Palestro 16 med møder og diskussioner om landbrugskultur og byen, en mulighed for videnskabelig og kulturel undersøgelse med følgende program:

9.30 - Kultur og landbrug mellem Milano og Monza fortæller, hvordan temaet landbrug passer ind i en kongelig residens

12.00 - Milanos gårde, en arv for området, ledsaget af en udstilling fra Politecnico om nedlagte bondegårde i Milano, vil foreslå projekter og strategier

14.30 - Bæredygtigt og socialt landbrug med videnskabelige bidrag vil han uddybe temaet ernæring knyttet til landbrugsproduktion

16.00 - Oplevelsen af ​​byhaver åbner op for en række forskellige oplevelser i Milano-området.

I weekenden vil der også være tre temamøder og arbejdsborde åbne for borgerne, kurateret og koordineret direkte af Cascine Milano 2015-udvalget:

22/09 fra kl. 10 - Bondegården: tilstedeværelse og vidnesbyrd om landbrug i Milano c / o Cascina Cuccagna

22/09 fra kl. 17 - Socialt ophold, bor i stuehus uden Cascina Molino San Gregorio

23/09 fra 09 - Usædvanlige samhørigheder. Fra Berlin til Milano, der passerer gennem munkedalen. Workshop om gårde, social samhørighed og territorium. c / o Cascina Corte San Giacomo

I disse tre dage vil det også være muligt at smage på gårdernes produkter med grill, aperitiffer og middage, der tilbydes af mange af dem, eller ved at købe dem direkte i gårdernes afsætningsmuligheder eller på de landbrugsmarkeder, der finder sted inden for dem.


Video: Political Figures, Lawyers, Politicians, Journalists, Social Activists 1950s Interviews (December 2021).