Søgninger

Hamstertænder: Sådan holder du dem sunde


Hamstertænder: fra gnavere, som de er, skal disse dyr pr. definition have perfekte tænder. Velholdt, sund, fungerende. Hvilket ikke er så let som det ser ud, for ud over "normal rengøring", for hamstertænder det er nødvendigt at holde trit med en flerårig vækstproces, så de såvel som sunde ikke bliver for lange med tænkelige konsekvenser.

Hamster, hamster er ligesom criceteid en gnaver og er derfor medlem af den mange og komplekse superfamilie afMuroidei som inkluderer ægte hamstere, voles, lemminger og New World rotter og mus. Med omkring 600 arter er det den næststørste pattedyrfamilie. Alt dette for at gentage det, dvs. hamstertænderSom de af hans kolleger er de ikke kun til repræsentation, anerkendelse, men også meget udbredt.

DET hamstertænder især er der 16, hvoraf to øvre og to nedre fortænder, resten er molarer. De i konstant vækst er hamstertænder fortænder: når dyret er i fangenskab, kan det ikke i sig selv gøre det for at regulere dem, det skal være, vi skal være, vi mestrer at kontrollere og levere. Når jeg hamstertænder bliver for lang, faktisk er der en fare for, at lukningen af ​​bidet bliver kompromitteret og forårsager problemer med at spise.

Hamstertænder: hvordan man begrænser deres vækst

For at overvinde problemet med hamstertænder ustoppelig kan du udstyre buret med træstykker. De bør dog ikke vælges tilfældigt, for til hamstertænder de må ikke være af harpiksagtig type og endnu mindre med overflader behandlet med maling eller kemikalier. Bedst af hensyn til hamstertænder og af dyret er alt for at genvinde grene fra frugttræer og skære dem i den passende størrelse. Normalt den anbefalede tykkelse for at måle hamstertænder er en cm tyk, længde efter eget valg, det afhænger af buret.

Hvis vi ikke har nogen måde eller ønske om at vandre gennem frugtplantager og skove på udkig efter frugttræskviste til hamstertænder, er der også specifikke pinde på markedet beriget med vitaminer og mineraler, der tilskynder til at tygge. Et gyldigt alternativ til hamstertænder det består af hårde kiks, f.eks. dem der bruges til hunde, men bedre ikke at overdrive det: det er fedt og sød mad, det kan forårsage skader såsom hulrum eller overvægt, hvis det misbruges. Bedre at vælge f.eks hårde møtrikker.

For at undgå, tværtimod, for hamstertænder, plastgenstande eller legetøj malet med giftig maling: ud af buret. Og da disse dyr bruger deres tænder så snart de kan, er det bedre at være forsigtig og hensynsfuld og undgå malede stænger, før de nipper til dem og forgifter sig selv. Det bedste er et dejligt træbur.

Indrømmet er det derefter op til os at regelmæssigt kontrollere væksten af hamstertænder og kontakt om nødvendigt en dyrlæge til arkivering, når kviste, skaller osv. ikke er nok.

Hamstertænder: hvordan man undgår tandforfald

Ud over problemet med den kontinuerlige vækst af hamstertænder, der er også karies. Det er ikke nok at forhindre dem i at gøle på hundekiks, det er generelt nødvendigt at give en sund kost, der er praktisk designet specielt til ham. Gør det selv? Det er ikke simpelt, og det er heller ikke obligatorisk: i dyrebutikker er der specifikke præparater af frø og nødder, der er fremragende til hamstertænder.

Intet forhindrer os i at skabe vores egen blanding af frø, der kender favoritterne til at sætte under hamstertænder. I opskriften på vores opfindelse er det godt ikke at gå glip af frisk frugt, grøntsager og nødder, men den sprøde som æbler, selleri og blomkål skal være rigelig i forhold til resten.

Ved regelmæssig kontrol af væksten af hamstertænder,ud over at passe på fortænderne er det også nødvendigt at være opmærksom på, at dyret kan være tilbageholdende med at spise eller producere for meget spyt eller har hævet tandkød. I alle disse tilfælde er det bedst at kontakte dyrlægen straks.

I de bedste tilfælde kan de give dig fremragende ernæringsråd eller guide dig i valg tyggelegetøj andet end kviste, såsom en ad hoc-sten til rengøring hamstertænder.

Selv fodring med en dyrlæge ekspert øje kan perfektioneres måske undgå faren for karies. Det er ikke ualmindeligt at se dem på hamstertænder: intet seriøst, men det er stadig en undgåelig indgriben, hvis du vedtager gode daglige vaner. Det samme gælder for humus, selvom vi ikke er gnavere og har mere end 16 tænder, derfor mere tilbøjelige til at "henfalde".

Hvis du kunne lide denne dyreartikel, skal du fortsætte med at følge mig på Twitter, Facebook, Google+, Pinterest og ... andre steder skal du finde mig!

Relateret artikel, der kan interessere dig:

- Russisk hamster: karakter og ernæring

- Albino ilder: egenskaber og pris


Video: OFFICIAL Hamster Room Tour (Juli 2021).