Søgninger

Opskæring af krysantemum, guiden


Skæring af krysantemum: instruktionerne til multiplikation af krysantemum med stiklinger. Fra den ideelle periode til den pleje, der skal gives til skæringen først og til planten efter.

Vores kolonne omdyrkning af krysantemumefter at have set de behov og pleje, der skal gives til planten, på denne side vil vi tale om formering med stiklinger. Derkrysantemumskæringdet er meget simpelt og er en bedste praksis for at sikre velstanden ikrysantemumdyrket i deres egen have.

Dyrk krysantemum fra frø eller fra stiklinger

Startdyrk krysantemum fra stiklingerdet er praktisk, ikke kun fordi det gør dig sikker på den opnåede sort og forkorter blomstringstiden.Dyrk krysantemum til stiklingerdet er praktisk, fordi dyrkning fra frø ofte ikke giver de opnåede resultater: mange sorter af krysantemum bærer sterile frø.

Under alle omstændigheder, hvis nogen vil prøve lige så meget adyrke krysantemumFra frøet falder den angivne periode til såning i slutningen af ​​vinteren. Såning af krysantemum skal ske på et beskyttet sted.

Skæring af krysantemum

I tilfælde af dyrkning, der allerede er i gang i haven eller i en potteplanter

DETkrysantemumer meget langlivede planter ogstiklingerde er et middel til at forbedre dens varighed. DETkrysantemum, hvis de holdes godt, kan de trives i flere årtier, men kan løbe ind i problemet med overdreven tæthed. Da det ikke er i stand til, som med andre urteagtige planter, at opdele klyngen, vil det være nødvendigt at fortynde planterne ved at overføre dem til andre steder eller fjerne de mere skrøbelige planter.

Opskæring af krysantemum, hvordan man gør det

Det bedste tidspunkt at løbestiklinger af krysantemumfalder i august i anledning afbeskæring (for mere information:beskær krysantemum i potter eller i haven). Alternativt er det muligt at foregribeskæringi det tidlige forår ved hjælp af de semi-woody kviste, der har overlevet vinteren.

For rooting skal du placerekrysantemumskæringi en caisson (uopvarmet) indeholdende blød jord dækket med et lag flodsand. Hvis du har opvarmede kasser, kan du også foregribekrysantemumskæringtil vinterperioden (ca. i februar). Hvis du ikke har en caisson, kan du gøre detkrysantemumskæringnår udendørstemperaturerne har nået et minimum på ca. 16 ° C.

Sådan tager du skæringen

Stiklinger til multiplikation af krysantemum de fås fra plantens basalstråler, og hvis planten ikke har basalstråler, kan du ty til nogle jetfly, der afviger fra hovedstammen, vælg de mere træagtige stråler. Det stiklinger af krysantemum de fås fra enderne af strålen og holder de sidste blade intakte. Bladene i bunden af ​​strålen skal skæres.

Som forklaret på andre tidspunkter, alt stiklingerde fjernes ved at lave et rent og skråt snit for at øge rodoverfladen. Skæringen skal foretages under fastgørelsespunktet for et blad, som vi tidligere havde fjernet. Nellike stiklinger skal have en maksimal længde på 3-5 cm.

For dem, der ønsker at rodfæsteskæringdirekte i potten, tag krukker med en diameter på 7 - 8 cm, også i dette tilfælde bliver du nødt til at fylde dem med jord og flodsand. Detstiklinger af krysantemumde tager cirka 4-5 uger at rodfæste.

At øge chancerne for engraftment

For at fremme rodfæstelse er det muligt at bruge pulvere, der stimulerer rodfæstelse. Køb et skærepulver, også kendt somrodhormon. Blandt de forskellige rooting-produkter påpeger vi rooting-pulveret "Verde vivo", der er foreslået på Amazon med gratis forsendelse til en pris af 12,60 €. Der er mange rooting-agenter tilgængelige på internettet og på Amazon, du er forkælet for valg.

Krysantemum, pleje og dyrkning behov

Detkrysantemumforetrækker neutral eller let sur jord; under dyrkning skal jorden holdes fugtig, men godt drænet og beriget med godt nedbrudt gødning.

Hvis du har en alkalisk og lerjord, kan du lige så dyrke krysantemum; i tilfælde af lerjord vil det være bedre at lysne det med sand og øge dets surhed med tørv. For alle oplysninger om pleje og dyrkning henvises til siden"Voksende krysantemum, guiden".

Formering ved stiklinger, vores guider

For at få mest muligt ud af teknikken til multiplikation med stiklinger henviser vi dig til at læse vores vejledningsartikler for at formere følgende planter.

  • Hvordan man laver nellike tealea
  • Blåregnskæring
  • Rosmarin, vandskæring
  • Roseskæring, hvordan man gør det
  • Hortensia skæring


Video: The Full Guide to Oxy Fuel Cutting (December 2021).