Søgninger

Hørfrø, hvordan man bruger dem


Hørfrø, hvordan man bruger dem: en guide, der viser dig, hvordan du bruger hørfrø til madlavning til tilberedning af opskrifter eller drinks som f.ekskefir.

Detlinneddet er et anlæg med tusind anvendelser: fra tekstil til fødevaresektoren, fra møbler og byggesektoren til farmaceutiske præparater. Meget af dets popularitet er den botaniske artLinum usitatissimumhan skylder det på sine værdigenstandefrø. I fødevaresektoren, kom nuhørfrøforskellige drikkevarer opnås (hørfrø kefir) samt aoliegrøntsagrig på antioxidanter. På denne side vil vi fokusere på, hvad der erejendomhananvendelserguder hørfrø.

Hørfrø af brun, gul eller guld

På markedet kan vi findehørfrøBrunellerhørfrøgul (hørfrø som guld). Disse to typer hørfrø har meget ens ernæringsmæssige egenskaber og et lige så stort antalomega-3 fedtsyrerog antioxidanter. På markedet findes en tredje type gul linfrø, hvorfra der opnås en helt anden olie end den klassiske linolie, der almindeligvis kaldes Solin. I sidstnævnte tilfælde er hørfrø meget fattige i omega-3 fedtsyrer og den vegetabilske olie, der er opnået ud fra dissehørfrømarkedsføres under navnetLinola. På grund af dets dårlige egenskaber er linolieSolindet bruges hovedsageligt i den kemiske industri til produktion af opløsningsmidler, harpikser og maling til træ.

For alle oplysninger om spiselig hørfrøolie henvises til siden:spiselig hørfrøolie.

Hørfrø, hvordan man bruger dem

DEThørfrøde er kendetegnet ved en let krydret smag. I det nordlige Indien, ihørfrøDe kaldesForbrugellerAlSi og deres forbrug er meget almindeligt. I mad- og vintraditionen i landet ihørfrøde ristes og reduceres til pulver, dette pulver bruges til at krydre kogt ris med salt og kun sjældent med vegetabilsk bouillon.

Hvordan man tager hørfrø? Denne mad kan bruges i mange opskrifter, så du er forkælet for valg: hørfrø kan tages til morgenmad, yoghurt eller frokost og føje dem til vegetabilsk bouillon eller grøntsagsbaserede supper. Desuden kan hørede frø tilsættes pizza og focaccia dej, men også til desserter, såsom muffins eller cupcakes.

Hørfrø, egenskaber og kontraindikationer

100 gramhørfrøde leverer omkring 534 kalorier, 41 gram fedt, 28 gram fiber og 20 gram protein. Nedenfor ser vi påernæringsmæssige egenskabermed henvisning til en del af 100 gram hørfrø blev værdierne frigivet af USDA Nutrient Database.

Hørfrø, ernæringsmæssige værdier

 • Kalorier: 534 kcal
 • Kulhydrater: 28,88 g
 • Fedt: 42,16
  -Mættet 3.663 g
  -Monoumættede 7.527
  -Polysaturater 28.730 af disse 22,8 gOmega 3 fedtsyrerog 5,9 gOmega-6 fedtsyrer
 • Protein: 18,29 g
 • Vitamin B1, thiamin: 1.644 mg
 • Riboflavin, vitamin B2: 0,161 mg
 • Niacin, vitamin B3: 3,08 g
 • Pantothensyre, vitamin B5: 0,473 mg
 • C-vitamin: 0,6 mg
 • Calcium: 255 mg
 • Jern: 5,73 mg
 • Magnesium: 392 mg
 • Fosfor: 642 mg
 • Kalium: 813 mg
 • Zink: 4,34 mg

De er en god kilde tilthiamin(Vitamin B1), magnesium og fosfor.

Hørfrø - kontraindikationer: overdreven forbrug afhørfrøuden tilstrækkelig vandforsyning kan det forårsage blokering af tarmkanalen.

Hørfrø og kefir- eller hørfrøvand

Hørfrø, hvordan man bruger dem til hår, hudpleje eller til at rense kroppen.

Hørfrøvand opnås ved en højtemperatur infusionsproces af de samme vegetabilske frø. Hørfrøvand kan tages som en drink eller påføres topisk på hud og hår: slimhinder og pektin udfører en blødgørende og antibakteriel handling, der reparerer og beskytter hud og hår. Til topisk anvendelse anbefales komprimeringer.

For instruktioner om, hvordan man fremstiller hørfrøvand, se siden:hørfrøvand.

Brug af hørfrøvand eller forbrug af naturlige hørfrø anbefales i forbindelse med indtagelse afKefir med vand, mælk eller yoghurt.

For mere information:Hvordan man laver kefir derhjemme – kefir-granulater.



Video: Bagedag - Glutenfrie burgerboller + hvordan jeg bygger min burger (December 2021).