Søgninger

Sygdomme i blåbærplanten


Sygdomme i blåbærplanten: svampesygdomme, parasitter og de mest almindelige sygdomme, der angriber blåbærdyrkning.

Hvor skal man have talt udførligt omdyrkning af blåbær (se dedikeret afsnit for artiklerne omhvordan man dyrker blåbær), vil vi fokusere på, hvad der er kurene og behandlingerne vedsygdommealmindelige, der angriberblåbærplanter. For at lære mere om dens egenskaber, anbefaler vi at læse artiklen "Blåbær: plante og egenskaber

Sygdomme i blåbærplanten

Lad os starte med svampesygdomme og derefter gå videre til de mest almindelige parasitter, der angriber blåbærafgrøder.

Blåbær, svampesygdomme

For at forhindre udseendet afsvampesygdommeom dyrkning afblåbærenkle strategier skal følges. Svampesygdomme spredes bedst i fugtige omgivelser, når planterne er meget tæt på hinanden, er der ingen god luftudveksling, og klimaet er varmt og fugtigt.

Et godt trick at gøre i dyrkning af blåbær i et beskyttet miljø består det i at regulere åbningerne på den bedst mulige måde for at sænke luftfugtigheden.

Mellemsvampesygdommesom oftest angriber iblåbærfigur lagrå skimmel. Denne svamp overvintrer i kviste og i stilkens små sprækker. Når planten begynder at vegetere i nærværelse af fugt, inficerer denne svamp blomster og små frugter, der begynder at modne. Sådansvampesygdomaf blåbær er let genkendt, fordi frugterne bliver dækket af en typisk skimmel og rådner for tidligt til jorden. Til behandlingen anbefaler vi en god forebyggelse med en bio-svampedræbende. Under angrebene skal du samle og fjerne de berørte frugter, selv de der er faldet til jorden for at begrænse spredningens spredning.

Sygdomme i blåbærplanten

Cochineal er et insekt, der kan skade dem alvorligtblåbærafgrøder. Denne parasit afslutter to generationer om året med fødsler i juni måned og mod slutningen af ​​august. Tunge angreb fortsætter med at udløse fleresvampesygdomme. For at eliminere cochineal fra blåbærafgrøder anbefales det at bruge dethvid olie-80(tilladt i økologisk landbrug) i en dosis på 100 gram produkt for hver 10 liter vand. Behandlingen skal udføres, efter at efterårsblade falder eller lige før knopperne forstørres.

Nyttigt link: Hvid olie.

En anden meget almindelig angreb, især i blåbærafgrøder i frugtplantagen, er frugtflue. Dette insekt kan lægge 200-350 æg om dagen med en hastighed på 6-7 gyder pr. Dag! Insektet beskadiger frugten, når de nye larver klækkes og ødelægger frugten.

For forebyggelse er det muligt at dækkeblåbærafgrødermed beskyttende net med fint maske (nettet skal have 0,8 mm masker for at forhindre, at frugtfluen når frem til blåbærene for at lægge æg).

For at undgå spredning af denne angreb er det vigtigt at ødelægge de frugter, der er faldet på jorden. De, der ikke har til hensigt at installere et net, kan bruge fluefælder. Et sæt på 2 fælder til fluer og mygges tilbydes på Amazon til en pris på 8,49 euro med gratis forsendelse.

Fælderne skal placeres tæt på dyrkningen og fyldes til en tredjedel af volumenet med en blanding af æblecidereddike og vand i lige store dele, til opløsningen skal du tilføje 2-3 dråber flydende opvaskesæbe for at sænke overfladen spænding af den vandige opløsning letter drukning af voksne prøver.

Fælderne skal placeres mellem blåbærafgrøderne, inden frugten modner. Der kræves en fælde hver 10. lineære meter. Det anbefales at hænge dem på en støtte i plantens højde, i en skyggefuld position og ved yderkanterne af dyrkning.

Dyrkning af blåbær

For instruktioner om, hvordan man dyrker blåbær, planteteknikker, beskæring til at følge, de bedste sorter baseret på klimaet, behovet for kulde og jordens ideelle egenskaber, inviterer vi dig til at læse vores guider:

  • Dyrk blåbær
  • Blåbærdyrkning
  • Sådan dyrkes blåbær (også i potter)


Video: Beskæring af Rhododendron, Roser, Stedsegrønne, Græsser, Stauder og Slyngplanter (Juli 2021).