Søgninger

Blødgør bælgfrugter, her er de forskellige teknikker



Forkert iblødsætning og madlavningsteknikker gør bælgfrugter for svære at tygge ”. Hvordan afhjælpes, så disse fødevarer rig på næringsstoffer har en god gennemblødning og korrekt madlavning?


Blødgøring kan vare omkring 6-12-24 timer: det afhænger af frøets hårdhed og af den udvendige temperatur. Intet behøver at blive tilsat blødgøringsvandet: Saltet gør dem hårdere, bicarbonatet nedsætter deres ernæringsmæssige egenskaber.
Langsom gennemblødning af bælgfrugter
Der er to teknikker til gennemblødning: langsom gennemblødning natten over og hurtig gennemblødning.
Blødgør langsomt natten over i varmt vand: en kop vand for hver 5 gram tørrede bælgfrugter.

  1. Vask bælgfrugterne, og læg dem derefter i en stor gryde, når de øges i volumen, når de gennemblødes: bælgfrugterne, der kommer til overfladen, skal fjernes, fordi de mangler ernæringsgyldighed
  2. Dæk og lad det stå i mindst otte timer eller en hel nat. Sojabønner skal placeres i køleskabet under gennemblødning for at forhindre deres gæring. Hvis du kan, er det godt at skifte gennemblødningsvand
  3. Når tiden er gået, skal du smide vandet væk, da det indeholder puriner, giftige stoffer, der favoriserer urinsyre i blodet.

Hurtig gennemblødning af bælgfrugter

  1. Vask bælgfrugterne i et dørslag, læg dem derefter i en stor gryde, og tilsæt en kop vand for hver 5 gram bælgfrugter, og eliminer de bælgfrugter, der kommer til overfladen
  2. Sæt dem på komfuret, kog vandet og kog i 2-3 minutter
  3. Fjern dem fra varmen, og lad dem hvile i cirka fire timer: jo længere bælgfrugter forbliver gennemblødt, jo større er den opløste mængde kulhydrater, der er ansvarlig for tarmbesvær.
  4. Smid blødvandet væk, skyl og dræn de kogte bælgfrugter.

Der findes en endnu hurtigere version af blødgøring og madlavning af bælgfrugter:

  1. Når du har vasket dem godt, skal du lægge dem direkte uden iblødsætningsfasen i varmt vand
  2. kog dem i 15 minutter, fjern gryden fra varmen og hæld kogevandet ud
  3. Skyl bælgfrugterne godt med koldt vand og læg dem tilbage til kogning i varmt vand, indtil de er kogte.

Tilsæt aldrig salt før og under tilberedningen. Saltet forårsager en hærdning af bælgplanter.

Madlavning bælgfrugter

  1. Sæt bælgfrugterne i en stål- eller non-stick-gryde med vand og kog op ved høj varme. Så snart det begynder at koge, skal du sænke varmen til et minimum, så vandet bare kvæler. En lidt akavet, men effektiv praksis er at ændre kogevandet 10 minutter efter kogning: Faktisk vil bælgfrugterne allerede have frigivet resterende fytinsyre og næringsstoffer i vandet, der er årsagen til hævelse og meteorisme
  2. Halvvejs i madlavningen tilsættes Kombux-tang til kogevandet: det forbedrer bælgfrugternes madlavning og fordøjelighed. For at eliminere endnu flere fordøjelsesforstyrrelser skal du tilføje en løg, en gulerod og en stilk selleri til kogevandet for også at forbedre smagen og lugten af ​​kogte bælgfrugter
  3. Komplet madlavning med en overdækket gryde i den foreskrevne tid. I slutningen skal der være meget lidt vand i gryden, som genabsorberes i de sidste fem minutters hvile med gryden dækket.

Og taler om bælgfrugter, hvis du kan lide kikærter, her er en velsmagende opskrift, der helt sikkert vil lyse din gane "Creme af kikærter"

Hvis du vil vide mere om bælgfrugter, er her en artikel til dig: "Bælgfrugter: komplet liste og ejendom "


Video: Frøsamlerne: Genopdagelse af gamle bælgfrugter: Ærteplanternes stilke og blade (September 2021).