Søgninger

Hjemmedyrket lavendelplante


Lavendel plante i huset: hvordan man dyrker lavendelplanten i en gryde, på husets altan eller på terrassen. Det omsorg skal gives til lavendel for hans dyrkning derhjemme.

Derlavendeldet er en meget alsidig plante, det giver farve og god duft til huset. Dyrk en lavendelplante indendørs det er på ingen måde en simpel forpligtelse, men intet forhindrer dig i at prøve med al din gode vilje. Lavendel dyrket derhjemme kan bruges til en potpourri, til parfume af linned og til at tørre blomster.

Lavendel dyrkes for sine hermafrodite, zygomorfe og tetramere blomster (dvs. med fire vertikiler: bæger, kronblade, gynoecium og androecium). Kronen og bægeret har 5 dele (pentamerer), og dens blomster er berømte for deres lilla farve og intense aroma. I Italien vokser flere vilde arter med karakteristiske sorter, men til dyrkning i potter og i hjemmemiljøer er den anbefalede sort den franske.

Til dyrk lavendel indendørs du mangler:

 • frugtbar jord
 • kalkholdig gødning
 • rent sand
 • vasco grande
 • vindueskarm eller altan placeret i et solrigt område

Advarsel!
Hvis du har kalkholdigt vand derhjemme, skal du vælge en generisk gødning ... hårdheden i dit ledningsvand hæver jordens pH!

Lavendelplante derhjemme: hvordan man fortsætter

Ved køb af lavendel, vælg en sort, der passer til hjemmeavl. Fra børnehaven kan du vælge engelsk, spansk eller fransk lavendel. Fransk lavendel er mindre aromatisk, men når det kommer til dyrkning i potter er den mest egnede. Den franske lavendel sort er anerkendt for sine takkede blade.

Til dyrkning kan du fortsætte sådan:

 • 1) Jord og gryde
  Vælg en jord, der er egnet til dyrkning af lavendel, du kan også bruge en universel jord, så længe den er blød nok og blandet med kalkholdig gødning og sand for at sikre god dræning. Vælg en gryde med en diameter, der passer til den købte plante. Lavendelplanten skal genpottes straks efter køb!
 • 2) Vanding
  Lavendel skal have meget plads til rådighed. Tag en meget stor gryde. Skyl lavendel regelmæssigt, så jorden tørrer helt ud mellem den ene kunstvanding og den næste. Den franske lavendelsort har høje vandbehov, så om sommeren og foråret skal du være opmærksom på jorden og give vand, når det bliver tørt at røre ved.
 • 3) Ventilation
  Et af de problemer, man skal stå over for, når jadyrk lavendel indendørsbestår af den mængde luft, der er tilgængelig for anlægget. Lavendel har brug for god luftcirkulation, altanen er det ideelle sted for tilstedeværelsen af ​​en let brise.
 • 4) Udstilling
  Lavendel skal placeres på et ventileret og også solrigt sted: denne plante elsker meget. Hvis du holder den hjemme, skal du placere den i nærheden af ​​et stort vindue, hvor den kan drage fordel af solbelysning.
 • 5) Om vinteren
  Om vinteren skal du placerelavendel plantei et ikke-konditioneret rum (uden radiatorer). Hvis dit hjem er meget tørt, skal du desuden placere en underkop med grus eller ekspanderet ler lige under lavendelkanden. Våd ler eller grus, når det er tørt for at sikre et minimum af fugtighed.

Beskæring af lavendel i potter

Enhver række lavendel, der dyrkes i potter, skal beskæres for at holde løvet afbalanceret. I løbet af måneden forud for blomstringen kan du beskære lavendel ved at fjerne op til to tredjedele af vegetationen. Planten forbliver lidt bar i et par uger, men i tilfælde af dyrkning i potter er denne operation nødvendig for plantens sundhed: som nævnt har lavendel brug for god ventilation, og overdreven tæt vegetation vil bremse luftcirkulationen. giver anledning til forskellige sygdomme. I slutningen af ​​september vil din lavendel være kompakt, ensartet og klar til en ny blomstring. Der beskæring af lavendel det skal udføres efterlader intakt det gamle træ, som de nye knopper udvikler sig på.Video: Planting and Growing Lavender (Oktober 2021).