Søgninger

Pleje af buksbom mod defoliator larve


Hvis du har en boks hæk i haven skal du først og fremmest sørge for at forsvare det mod cydalima perspectalis, bedre kendt som 'defoliator larve buksbom ', som i nyere tid har gjort en reel massakre af denne busk i halvdelen af ​​Europa. Det tidlige forår er det bedste tidspunkt at være opmærksom på.

Cydalima larven, hvis den ikke fanges i tide, kan bogstaveligt talt 'brænde' en boks hæk om et par dage - som jeg desværre personligt har bekræftet - hvilket normalt sker om sommeren efter at larverne er klækket. Angrebet i de seneste år har været alvorligt, indtil den europæiske og middelhavsorganisation for plantebeskyttelse (EPPO) har optaget cydalima på alarmlisten over de værste epidemier.

Efter buksbomsvoldblæser larve fuldstændig affolteret min hæk sidste juli, løb jeg til dækning ved hjælp af eksperter og implementerede det, der blev anbefalet til mig: en robust behandling med at dræbe aktive ingredienser baseret på deltramethrin og nitrogenbaseret gødning til forstærkning. Med to andre, mindre intense behandlinger, udført med en måneds mellemrum.

Syv måneder senere kan jeg sige, at operationen var 90% vellykket. Der boks hæk, som i angrebens akutte fase var fuldstændig affblødt og visnet, begyndte at kaste bladene igen og vendte tilbage næsten det samme som før. Jeg siger næsten, fordi der er nogle tørre pletter tilbage (heldigvis nogle få), hvor jeg bliver nødt til at gribe ind på en anden måde, og et par isolerede buske, som jeg dyrkede som buske, klarede det ikke. De blev sandsynligvis hårdest ramt.

Når det er sagt, husk at buksbom den blomstrer i april, og dette er den periode, hvor cydalima larven kommer tilbage, sandsynligvis draget fordel af den milde vinter. Hvis jeg havde vidst det sidste år, ville jeg have undgået skaden, fordi jeg husker, at jeg havde bemærket de bløde larver mellem bladene mellem april og maj og tåbeligt forvekslet dem med uskadelige sommerfugle. Så harmløs, at de tre måneder senere ødelagde hækket.

Cydalima er meget selektiv og påvirker kun buksbom, selv i mit tilfælde blev der ikke i det mindste angrebet nogen anden busk. Larverne vises i bløde kokoner, der ligner små silkeorme, de kan også fjernes en efter en med dine hænder (beskyttet), men så vidt jeg ved, kan du ikke lade være med at gribe ind med deltamethrin (også cypermethrin fortalte de mig).

Behandlingen består i sprøjtning af buksbom med en korrekt løsning af produktet, en operation, der kræver specialværktøj, og som sandsynligvis er god for gartneren. Der er også specielle gødninger, der kan gives om foråret, der allerede indeholder aktive ingredienser, der holder larven væk: lad en fytopatolog rådgive dig.

Du kan også være interesseret i Lepidoptera: planteparasitterVideo: Avant - Stenstikker (December 2021).