Søgninger

Energi fra bølgerne: i Venedig kan du med AGIRE


At gøre mere med mindre i Venedig betyder at tjene penge "Energi fra bølger": her er projektet fortalt af direktør for Agire Alessandra Vivona. Det starter med en undersøgelse af de installationer, der allerede er foretaget, der udnytter havets bølger til at producere elektricitet, og vi kommer i blød i lagunen for at drage fordel af bølgebevægelsen og drage fuld fordel af den. Udfordrende bølger på op til 7 meter, "Energi fra bølgerne”Fortsætter, også støttet af selve Venedig Kommune.

1) Hvad er målet med "Wave energy" -projektet? Hvornår gik han?

Formålet med det undersøgte eksperiment er at evaluere gennemførligheden af ​​et energiproduktionssystem fra vedvarende kilder, der skal installeres i havet og i lagunen i Venedig. Projektet startede i begyndelsen af ​​2011 på vegne af Venedig Kommune, Department of the Environment and Youth Policies, til Agire Agenzia Veneziana for Energy i begyndelsen af ​​2011.

2) Hvad forudså opgaven? Hvem finansierer dig? Hvor mange arbejder der?

Opgaven omfattede forskning på installationer foretaget på nationalt og internationalt plan, der udnytter havets bølger til at producere elektricitet og en undersøgelse af mulighederne for at bruge denne teknologi i laguneområdet. Blandt alle de analyserede systemer, der er i stand til at opnå energi fra bølgebevægelsen, blev det besluttet at bruge to systemer, der stammer fra to forskellige patenter begge fra 2007 (GIANT og WEM). På grund af den store størrelse af de to systemer var ingen af ​​dem egnede til installation i lagunen, men vi var i stand til at udtænke en mindre prototype af Giant-modellen. Arbejdsgruppen består af Agire og Manlio Boito (skaberen af ​​GIANT-modellen) og de 4 partnere i WemPower-firmaet. Fra et økonomisk synspunkt sørgede Agire for alle kontakter med de forskellige involverede organer for de nødvendige tilladelser til besættelse af vandrummene i lagunen, mens patentindehaverne investerede deres egne ressourcer for at være i stand til at oprette, installere og ændre prototyperne.

3) Hvad er der opnået indtil videre?

I begyndelsen af ​​eksperimentet eksisterede der allerede en prototype af WEM, men mens man ventede på at løse de tekniske problemer til forankring i åbent hav, blev der installeret en prototype nær øen Certosa for at teste dens funktion og potentiale. En prototype med ændringer, der fungerer selv med meget små bølger, typisk for lagunen. Generatoren blev placeret den 17. januar 2012 i lagunen, hvor den forblev i en periode på cirka seks måneder. Prototypen præsenterede forskellige tekniske problemer, reparationer af de beskadigede dele blev udført flere gange, indtil skaberne blev tvunget til at give op på grund af de enorme økonomiske investeringer, der kræves.

For GIANT-modellen blev den lille prototype, der skulle installeres i lagunen, først lavet. Den første installation fandt sted i august 2011, og i marts 2013 installerede vi den fjerde prototype, der blev redesignet på baggrund af analysen og de problemer, der kom frem tidligere. Den komplette positionering af modellen, der består af tre bøjer arrangeret i orgelrør, vil være afsluttet i maj måned. Derefter bygges den største prototype, der skal installeres

4) hvilke vanskeligheder stødte du på ved installation af prototyperne?

DET Problemer væsentlige fund vedrørende:

- det anmodning om godkendelse fordi der i Venedig er forskellige organer, der beskæftiger sig med navigation, for lagunen skal havnemyndigheden og vandstyrelsen og for offshore-installationer anmode om en regional indrømmelse.

- det kritiske miljøforhold: eksperimentet som sådan krævede en række installationer af forskellige moduler, modificeret og optimeret på baggrund af de returnerede resultater og de logistiske og mekaniske problemer, der opstår i et meget aggressivt lagunmiljø.

- L 'anker i det åbne hav: i betragtning af systemernes særlige placering og de deraf følgende vanskeligheder med at installere bøjerne i det åbne hav, evalueres metoderne til forankring af strukturer, som konstant vil være udsat for havets belastninger. I bestemte perioder af året er det identificerede sted udsat for bølger så høje som 7 meter.

En af løsningerne giver blandt andet muligheden for at forankre bøjerne til en blok fastgjort på havbunden, lavet af naturlige materialer afledt af skaller, der respekterer marine levesteder og endda letter deres reproduktion.

5) Hvordan finder transformationen fra bølgeenergi til elektrisk energi sted?

Systemet GIANT (ikke-traditionel autonom integreret generator) transformerer direkte den potentielle energi af bølgerne i elektricitet ved hjælp af en lineær elektromekanisk generator. Fordelene er: modularitet, lav miljøpåvirkning og fravær af støj. Systemet leverer en flydende "punktabsorberende" løsning, der består af en svømmer og en fast reaktor forankret til havbunden og udnytter Archimedes-princippet.

WEM (bølgeenergimodul) det er en prototype, der består af en central stålkonstruktion indeholdende en roterende elektromekanisk generator, hvortil svømmer er forbundet med arme. Sidstnævnte overfører deres energi i den nedadgående fase af bølgen til en enhed inde i den centrale struktur, som igen overfører impulser til en generator og derved producerer elektricitet.

6) Kan der foretages et skøn over denne transformation og ydelsen af ​​et muligt anlæg?

For GIANT-modellen til søs estimeres det ud fra teoretiske beregninger, at der med en prototype, der har en diameter på ca. 2 meter og en nominel spidseffekt Pp = 1,5 kW, kunne opnås en årlig energiproduktion på ca. 12.000 kWh.

Modellen installeret i lagunen var på den anden side designet til at dække små forbrug, og eksperimentelle data viser, at en enkelt bøje ville være i stand til at drive en 50W lampe i 16 timer kontinuerligt med støtte fra bufferbatterier.

Begge modeller kan ganges for at imødekomme de krævede energibehov. For WEM-modellen, der har en størrelse på 6 meter i diameter og en nominel spidseffekt Pp = 7 kW, med bølger på ca. en meter estimeres en effektiv effekt Pm = 4 kW og en årlig energiproduktion på ca. 35.000 kWh. Modulerne med passende afstand fra hinanden for at undgå kollisioner kan ganges for at danne kraftværker i de mest forskellige størrelser afhængigt af det krævede energibehov.

7) Hvorfor i Venedig? Er der særlige miljøforhold, der kræves?

Svaret er meget simpelt, og jeg vil forklare det ved at rapportere en erklæring fraRådgiver for miljø- og ungdomspolitikker i Venedig, Gianfranco Bettin: “Disse systemer giver os muligheden for at producere ren energi ved at udnytte det venetianske territorium, det er havet, det store kald og mulighed”. Blandt andet,Energikloden, et internationalt organ til fremme af energieffektivitet og brug af ren og vedvarende energi, har besluttet at tildele projektet "Giant: energy from waves" kurateret af Manlio Boito med Energy Globe Award 2013. Årsagerne vil blive officielle ved prisoverrækkelsen, der finder sted et sted, der endnu ikke er defineret den 5. juni 2013.

Du kan også være interesseret i artiklen omBølgeenergi: Triton-revolutionen


Video: Regn lyde i skoven for søvn, omgivende natur, meditation, dyb søvn, afslappende, beroligende, spa, f (December 2021).