Søgninger

Synergistisk vinterhave


Isynergistisk vinterhaveskal foreningerne tage højde for individuelle grøntsagers tilpasningsevne til lave temperaturer. Gulerødder, kål og ærter begynder at spire over 5 ° C, bønner og broccoli har brug for 7-8 ° C. Omkring 10 ° C kommer tiden til selleri, løg, blomkål, salat, persille, purre og gradvis alt andet, når solen begynder at varme jorden op.

I betragtning af at vinteren løber fra december (dag 21) til marts (dag 21), kan de sorter, der kan sættes i produktion i en synergistisk vinterhave de er næsten alle (havearbejde stopper ikke om vinteren!). Vi taler naturligvis om såning, i beskyttet dyrkning eller udendørs. Vinter er ikke tiden for transplantationer i åben grund, men for dem skal du ankomme med kimplanterne klar.

Synergistisk vinterhave måned for måned

December. I denne periode er aktiviteten reduceret til et minimum, men fra begyndelsen af ​​måneden (selv fra november, hvis det ønskes), kan salat og radicchio sås i beskyttet dyrkning under arkene. Med hensyn til månens faser, bedre for både den aftagende måne. Hvad angår afskærmning er kombinationen neutral.

December er den rigtige måned til at arrangere og konsolidere pallerne (altid passe på ikke at komprimere jorden) og at arrangere ny barkflis for at beskytte de nye planter mod kulde, efter at den gamle barkflis er blevet nedbrudt og omdannet til overfladekompost. Husk også at dække på passagerne for at forhindre paller i at miste fugt fra bredden.

januar. Fuld vinter, men forretningen starter igen. Det er tid til at så vandmelon, basilikum, agurk, aubergine, melon, peber, tomat i beskyttede afgrøder og på en voksende måne; i den aftagende måne blomkål, broccoli, cikorie, løg, majroe og radise samt salat og radicchio startede allerede i december. Med gulerødder kan du begynde at så ude på en aftagende måne.

I betragtning af at vi er ved den første såning, og at der i vores vinter synergistiske have ikke er andre afgrøder endnu, er de ugunstige foreninger, der skal undgås, kål-løg, agurk-tomat, radise-agurk.

februar. I denne måned er det muligt at fortsætte såningen i beskyttet dyrkning af: blomkål, broccoli, agurk, salat, aubergine, melon, peber og tomat (for månefasen se januar). Altid i beskyttet dyrkning begynder vi med såning af kål og savakål, fennikel, salat og selleri i den aftagende måne. I den voksende måne af ærter og zucchini.

I februar kan du allerede så udendørs på en aftagende måne: hvidløg, rødbeder, cikorie, løg, radicchio, majroe, radise og spinat samt at fortsætte med gulerødder startet i januar. I den voksende måne sås persille og bredbønner.

Når man ser på de nyankomne, skal sammenkoblinger undgås: hvidløgskål, hvidløg-ærte, løgkål, løg-ærte, majroe-spinat, radise-agurk, persille-salat, selleri-salat, kål-løg, kål-fennikel .

marts. Temperaturen stiger, og vi starter med fuld aktivitet. I denne måned fortsætter den beskyttede dyrkning af vandmelon, agurk, aubergine, melon, peber, selleri og courgette (for månen se ovenfor). Og du kan starte den beskyttede såning af bønner og græskar, begge i den voksende måne.

I marts sås det udendørs på en aftagende måne: roer, gulerod, blomkål, broccoli, kål, kål, cikorie, fennikel, salat, salat, radicchio, majroe, radise og spinat. I den voksende måne: bønner, ærter og persille.

I marts kan den udendørs transplantation af hvidløg og løg også begynde, for begge på en aftagende måne. Men det er bedre at vente til slutningen af ​​måneden, det vil sige i begyndelsen af ​​foråret.

De nye poster i vores synergistisk vinterhave de er bønnen og græskaret. Foreninger bør undgås: bønne-hvidløg, bønne-løg, bønne-fennikel, bønne-tomat og græskar-agurk.

Læs også vores artikel: Sådan oprettes en synergistisk køkkenhave

Du kan også være interesseret i artiklen om Permakultur og synergistisk have


Video: VICA Danmark - Hverdagens lyse rum - Peter Myginds videodagbog #1 (Juli 2021).