Søgninger

Kakaosmør, al info


Kakao smør: egenskaber, anvendelser til mad og personlig pleje. DIY kakaosmør og alle oplysninger til brug.

I fødevaresektoren er detkakao smører en sjælden perle: det meste af den chokolade, vi spiser, er ikke udelukkende fremstillet af kakao smør men med billigere vegetabilske olier og fedtstoffer. Prisen påkakao smører steget meget de seneste år på grund af dets egenskaber, som er meget interessante både for fødevaresektoren og for den kosmetiske sektor.

For at beskytte forbrugerne er der i USA en lov, der siger, at de varer, der markedsføres under navnet "chokolade", skal produceres af 100% kakaosmør. I Europa er de mere tolerante, og et produkt, der kaldes chokolade, kan indeholde op til 5% fedt og alternative vingerkakao smør. Dette forklarer os, hvorfor Nutella markedsføres som"Spredbar creme"og ikke "smørbar chokolade", da den indeholder meget højere procentdele af palmeolie. Industrier erstatterkakao smørmed andre fedtstoffer som palmeolie, sojaolie, rapsolie, men også bomuldsolie og kokosolie.

DIY kakaosmør

Elskere af gør det selvde undrer sig måske over, om det er muligt at fremstille kakaosmør derhjemme. Faktisk processen med at udvinde og forberedekakao smørdet er slet ikke simpelt og at tale omDIY kakaosmørdet er ikke så øjeblikkeligt. Detkakao smørden fås fra hele kakaobønner, der fermenteres, ristes og derefter behandles for at adskille den tørre ydre komponent af frøet indefra. Processen slutter ikke der, for kun 54-58% er det opnåede materialekakao smør. Industrielt er detkakao smørdet behandles yderligere for at eliminere stærke smag og uønsket lugt.

Dem, der virkelig ikke ønsker at opgive ideen om hjemmelavet kakaosmørkan pege på Broma-ekstraktionsmetoden. Processen med at udvinde læbestift Broma-proces, består i hængende poser med kakao bønner brændt i et meget varmt rum, hvorved kakaosmør indeholdt i frøene smelter og flygter fra frøet. Kakaosmøret drypper ud af posen og opsamles derefter. Efter høst erkakao smørden kan bruges til fremstilling af rige chokoladestænger eller kombineres med mælk og sukker for at give hvid chokolade. Med Broma-processen kan kakaobønner, der er tilbage i poserne, formales og reduceres til pulver, dette er det klassiske kakaopulver!

Forkæl dig selv med kakaosmør takket være dets egenskaber

Detkakao smørdet er en vigtig ingrediens til fremstilling af chokolade, men også for mange formuleringer inden for det farmaceutiske og kosmetiske område. For personlig pleje,kakao smørrepræsenterer et af de mest stabile fedtstoffer, en kvalitet der kombineres med ejendom antioxidanter af det samme kakao smørforhindrer harskhed ved at give produktet mulighed for at opbevare i to til fem år uden tilsat kunstigt konserveringsmiddel.

Detkakao smørden har en fløjlsagtig og behagelig tekstur, en naturlig duft, der ikke kræver tilsætning af parfume og stærke blødgørende egenskaber. Dette er de egenskaber, der gjordekakao smøren vigtig ingrediens til fremstilling af hudplejeprodukter, sæber og lotioner. For mere information, artiklen dedikeret tilEgenskaber ved kakaosmør.

Hvor kan man købe kakaosmør

Kakaosmør til fødevarebrug kan let købes i konfekture eller i den naturlige fødevareafdeling i store hypermarkeder. Sværere at finde er kakaosmør til kosmetisk brug. De, der er interesserede i at købe og sælge online, kan købe kakaosmør på Amazon, hvor et kg kakaosmør (udelukkende til kosmetisk brug) kan købes til en pris på 18,95 € med gratis forsendelse. For mere information henvises til produktsiden: 100% rent og naturligt kakaosmør

På billedet ovenfor et "brød" kakaosmør.

På billedet i midten, en gæringstank med kakaobønner, blev billedet taget på en gård øst for Honiara, hovedstaden på Salomonøerne.

Du kan også være interesseret i Bitter kakao: fordele og egenskaber

Hvis du kunne lide denne artikel, kan du følge mig på Twitter, tilføj mig på Facebook, blandt de cirkler af G + eller se mine skud på Instagram, le vie dei social de er uendelige! :)Video: amazing handmade candy making - korean street food (December 2021).