Søgninger

Myrtle: plante og dets egenskaber


Myrtle, også kaldet Myrtus communisaf familien af Myrtaceae, er en temmelig udbredt aromatisk plante, der anvendes i Italien, den er faktisk en af ​​de almindelige buske i Middelhavsskrubben. På meget af vores halvø er det også muligt at finde den i naturen, men i en sektor af Pisas botaniske have, kaldet "Orto del Mirto“Der er endda et af de ældste eksemplarer af Myrtus communis sammen med omkring 140 arter af lægeplanter.

I gamle tider var denne busk en plante hellig for Venus, de havde faktisk fundet tilflugt i en myrtelund, netop født af havskum.

Myrtle: plante

Hele planten, fra top til bund, inklusive frugt og blomster, er meget aromatisk, men bruges også som en prydplante med et meget behageligt udseende og rigelig blomstring. Det Myrtle det er en ret stor busk, der når endda 3 meter i højden, og dens udseende er som en busk, ret tæt og med tynde grene.

Barken er rødlig i farve i fuld kontrast til de mørkegrønne, små og lancetformede blade. Om sommeren talrige i små hvide blomster, duftende, og der oprettes en slags aromatisk tricolor. Efter blomsterne kommer frugterne, ved bunden af ​​den så berømte likør. De er små sorte eller blålige bær, naturligvis spiselige såvel som i Sardinien også på Korsika bruges de til at producere den typiske og homonyme alkoholiske fordøjelse.

Hvid myrtle

Der er begge dele gule bær, som kan forstås som Hvid myrtle, både den såkaldte likør, men som ikke har nogen forbindelse medalbinobær"Heraf nævnte jeg. Nogle havebrugssorter, der er født til dekorative formål og opbevares i planteskoler, producerer gule frugter. Til samme brug er der også dem med særlig store blomster, eller dværg sorter: planter på 65-75 cm, også fremragende til potter.

I sandhed, hvis vi vil tale om Myrtle der er kun én art, den myrtus communis, med sorter knyttet til det geografiske område: et eksempel er Algeriet: den eneste erindring om den gamle vegetation, der dækkede Sahara-ørkenen. Vender os til hvid myrtle beregnet som en likør, er det et mindre almindeligt produkt end den oprindelige røde og opnås ved hydroalkoholisk infusion af unge skud.

Myrtle: ejendom

Siden middelalderen blev myrtle brugt i urtemedicin: på det tidspunkt blev destilleret vand af myrteblomster kaldt Englenes vand. Denne plante har balsamiske, antiinflammatoriske, astringerende og let antiseptiske egenskaber takket være dets indhold af essentiel olie (mirtol, der indeholder mirtenol og geraniol og andre mindre aktive ingredienser), tanniner og harpikser.

Det myrtle det bruges ofte til behandling af sygdomme i fordøjelsessystemet og luftvejene, fra destillation af blade og blomster en tonic lotion til eudermisk brug. Det er ikke fytoterapeutisk i streng forstand, men det er bestemt en livsglæde, som er godt for hjertet, likøren. Det opnås fra bærene ved alkoholisk infusion gennem dem maceration eller dampstrøm.

Myrtle of Sardinia

I den fælles fantasi, og det er også sandt, myrtle betyder Sardinienfaktisk i denne region er planten og likøren flettet sammen med traditioner og hverdag. Om efteråret på de borgerlige markeder kan du nemt finde myrtebærene klar til at blive sat i maceration til tilberedning af likør til hjemmet.

De, der ønsker at være komfortable, kan direkte finde et godt glas af det samme likør som fordøjelsessystemet, fremragende fordøjelse, der tilbydes i restauranter i slutningen af ​​måltidet. Venter på at gå til Sardinien, for dem der ikke allerede er der, her en god 70 cl flaske Mirto Sardo til 11 euro. Det handler om Red Myrtle Zedda Piras.

Red Myrtle

En anden god en Myrtle, altid rød, denne gang også Bio til 23 euro, vi finder det aftappet med et strejf af sardinsk folketradition og advarslen: "det har gavnlige virkninger for kroppen".

Pottemyrtle

For dem, der tænker på at prøve deres hånd med at dyrke denne plante på deres altan og kontrollere, at de kan nyde et klima, der passer til middelhavsskrubben, her er en start på potteplante (18 cm diameter). Og af Almindelig Myrtle, er en busk, der kan nå en halvanden meter og giver os, hvis vi er gode, hvide blomster med bær sort-violet farve. Dem til at forberede likøren.

Myrtle: opskrift

Opskriften betyder det for likøren, selvom vi vil se, at jeg kvist af myrte de er også til stede som krydderier og smagsstoffer. Men først likør: Når bærene er plukket, skal de vaskes omhyggeligt og lade dem tørre i et par dage uden at bekymre sig om den mulige tilstedeværelse af blade, der alene giver dem mere smag. Derefter lægger du alt i mørke glasbeholdere fyldt med 95 ° C ethylalkohol indtil bærene er helt nedsænket, men ikke for langt. Vi efterlader disse containere i lyset i et par dage og placerer dem derefter et lukket sted i ca. 40 dage, den anbefalede periode til maceration.

Tøm bærene og få ekstraktet, det skal filtreres med absorberende papirfiltre, mens man også forbereder det sirup ved at opløse sukkeret i en tilstrækkelig mængde vand. Normalt angives gennemsnitlige vægtmængder bestående af 300 g bær, 300 g alkohol og en sirup opnået ved opløsning af 250 g sukker i 250 g vand. Så er det altid bedre at prøve, smage og derefter fortsætte med produktionen i store mængder efter at have fundet rigtige formeltil. Hvad vi kan lide!

Det spiritus hældes derefter i flaskerne, altid i mørkt glas, og lad det hvile i 1 eller 2 måneder for at opnå modning, og undertiden gribe ind for en reol for at eliminere sedimenterne. Som nævnt, bortset fra likør, finder vi kviste af denne plante i krydderier smag noget kød (stegt diende svin, stegt eller kogt fjerkræ og frem for alt sa taccula eller grivia) eller til fremstilling af kold myrtle te og is. Der er også myrtle skat men monofloraen er ret sjælden, oftere bidrager denne plante til produktionen af ​​wildflower honning eller andre monoflora honning.

Selv du kunne lide denne artikel, fortsæt med at følge mig på Twitter, Facebook, Google+, Pinterest og ... andre steder skal du finde mig!

Du kan også være interesseret i følgende artikler:

  • Lægeplanter: listeog egenskaber
  • Bøg: plante og dets egenskaber
  • Jasmin: plante og dets egenskaber
  • Pæon: blomsten og dens egenskaber


Video: Lav stiklinger af hortensia (Oktober 2021).