Søgninger

Dyrk grønne bønner, guiden


Dyrk grønne bønner: instruktioner om dyrkning i potter eller i haven. Fra såning til plantning. Sådan bekæmpes grønne bønnesygdomme. Vanding og pleje.

Dyrkning af grønne bønner,bønnen fra den umodne afgrøde

Det grønne bønner, bønnepude endnu ikke moden, selvom det i det væsentlige er en bælgfrugt, betragtes som en grøntsag. DET grønne bønner de høstes faktisk, når de endnu ikke er modne, alt dette bælgfrugt / grøntsag spises: skræl og frugt indeni. Frugten består af bønner, der endnu ikke er modne.

Der dyrkning af grønne bønner kræver ikke omsorg kompleks, den eneste detalje at være opmærksom på er klimaet, der skal være tempereret. Nedenfor finder du alle oplysninger om hvordan man dyrker grønne bønneri potter eller i det åbne felt (i haven).

Sådan dyrkes grønne bønner i haven

Tegnene tildyrke grønne bønner i havende ligner dem, vi ser for dyrkning i potter. Fordyrkning i køkkenhavenSørg for at plante kimplanter (eller så, i tilfælde af såning i det åbne felt) i en ret blød og godt bearbejdet jord, fri for klumper eller jordklumper.

Det anbefales at arbejde jorden en måned før såning eller plantning, begravelse af godt moden gødning under grave.

Jorden egnet til dyrkning af grønne bønner

Foretrækker en mellemstruktureret, blød og let jord for at lette udvidelsen af ​​rødderne i et radialt mønster uden at have modstand. Desuden skal jorden dræne, da grønne bønner frygter fugtig jord og vandstagnation.

Såning af grønne bønner

Inden såning skal du sørge for, at der ikke er nogen fare for frost: De i syd kan så om foråret indtil sommersæsonen, mens de, der ligger nord for halvøen, skal vente til det sene forår. Frøene skal nedgraves i en dybde på 20 cm med en afstand på ca. 15 cm på rækker.

De, der foretrækker, kani et beskyttet miljø for at eliminere risikoen for sen frost eller endog forudse såning med en måned. Til såning i et beskyttet miljø kan du vælge et lille såbed eller de klassiske mobilbeholdere. Honeycomb-beholdere er meget økonomiske og giver mulighed for sikrere spiring.

Sådan sås grønne bønner

  1. Fortsæt med at så i en cellulær beholder.
  2. Brug blød jord til såning.
  3. Anbring tre frø i hver alveol, dæk dem med et lag jord svarende til deres tykkelse (derfor en minimumsmængde jord).
  4. Skyl meget forsigtigt og sparsomt.

For dem, der bor i det centrale og nordlige Italien:
for at hjælpe spiring med at reparere beholderne med et slør af ikke-vævet stof.

Hvis du er heldig, spirer tre peberplanter til hver celle, så vælg den stærkeste og ofre den tyndere.

Spiring

For at fremskynde spiring kan bønnefrø blive gennemblødt i varmt vand i 36-48 timer, før de begraves.

Vanding af grønne bønner

Efter såning skal du fortsætte med moderat kunstvanding og komprimere jorden til frøet for yderligere at lette spiring. Derefter er det kun nødvendigt at gribe ind, når jorden er helt tør, undgå regn eller dråbevandinger for at undgå udbruddet af svampesygdomme, der påvirker luftens del af planten. Vand derfor jorden direkte og udelukkende.

Befrugtning af grønne bønner dyrket i haven

Efter bearbejdning og forberedelse af jorden tilrådes det at befrugte jorden inden såning med moden gødning eller gødning i en mængde på 2-2,5 kg pr. Kvadratmeter. I tilfælde af dårlig jord er det nødvendigt at integrere med fosfor- og kaliumbaseret gødning.

Pas på at blive helliget grønne bønner

Fortsæt regelmæssigt med ukrudtsinterventioner for at fjerne ukrudt og lette beluftning af jorden: Du kan fortsætte med den første ukrudtsintervention, så snart kimplanterne har nået en højde på ca. 20 cm, vil følgende blive udført, når overfladelaget af jorden vil være blevet hård og kompakt.

Sygdomme og skadedyr, der kan angribe grønne bønneplanter

Grønne bønner frygter angreb fra bladlus og mider, parasitter, der kan fjernes med en god forbindelse med løg og hvidløg.

Grønne bladlus kan også angribe andre grøntsager, der dyrkes i haven, så vi råder dig til at handle hurtigt. De berørte blade synes gulnede og rullede op. Mens de fodrer, producerer disse insekter honningdug, et klæbrig sukkerholdigt stof, som røgelsen senere udvikler sig på.

For at håndtere dette parasitære angreb kan du bruge pyrethrum-baserede produkter. For at købe pyrethrumbaserede produkter skal du gå til dit pålidelige landbrugskonsortium eller drage fordel af onlinesalg.

Dyrkning af grønne bønner i potter

Fordyrkning af grønne bønner i potterdu skal være opmærksom på jordens sammensætning. Det grønne bønner i gryden har brug for en medium tekstureret, dyb, veldrænet jord med en let sur pH. For dyrkning i pottervi anbefaler brugen af ​​dværgvariet, klatring af grønne bønner kan kun dyrkes i gryder, hvis du har specielle ryg.

Dværggrønne bønner er velegnet til dyrkning i potter, de klatrende grønne bønner med større udvikling, har brug for robuste understøtninger, og derfor anbefales det til dyrkning i potter at placere dem langs et gelænder, der er højt nok til at indeholde deres udvikling.

For alle oplysninger om, hvordan man dyrker grønne bønner i potter, se siden: hvordan man dyrker grønne bønner.


Video: Ingefær og chili (December 2021).