Søgninger

Naturlige diuretika


Naturlige diuretika: nyttige tip til at stimulere nyrefunktionen og slippe af med overskydende væsker i kroppen uden bivirkninger.

Diuretika hjælper kroppen med at slippe af med overskydende væsker, især vand og natrium. De fleste af disse stimulerer nyrerne til at eliminere natrium gennem urinen.

Naturlige diuretika

Hvis vores krop holder på væsker, vil vi sandsynligvis lide af en eller anden lidelse; det kan være skjoldbruskkirteldysfunktion, forhøjet blodtryk, skrumpelever, nyresten, ødem ... kort sagt, årsagerne kan være mange.

Mælkebøtte

Det er en meget almindelig vild plante i vores haver, som mange mennesker betragter som "ukrudt".

Forskellige undersøgelser har vist, at en af ​​komponenterne af mælkebøtte øger nyrernes aktivitet og øger hyppigheden af ​​vandladning. Både dets grønne blade og stilk og rødder er vanddrivende. Ud over at regulere sukker fremmer de afgiftning af tyktarm og lever.

Hawthorn

Det er en slægtning til familien Rosaceae, og selvom du måske tvivler på det, er det et fremragende vanddrivende middel. Det er i stand til at reducere vandretention, hvilket hjælper med at forbedre symptomerne på kongestiv hjertesvigt.

Næringsstoffer i denne plante har også vist sig at være nyttige til at øge vandladningens strømning og hyppighed. På den anden side er tjørnebær rig på vitamin C, B og mineraler.

Hestehale

I en undersøgelse, der blev udført i 2014, blev det konstateret, at hestestertekstrakt giver de samme resultater som dem, der er opnået med vanddrivende medicin, uden dog at have bivirkninger. Horsetail kan være et godt alternativ til almindelig medicin, især hvis du lider af uønskede reaktioner.

Dens virkning er sådan, at den ikke anbefales til gravide kvinder. Det er også nyttigt til eliminering af urinsyre. Patienter med gigt er blandt de største forbrugere af padderok.

Enebær

Enebærplanten er blevet brugt som et naturligt vanddrivende middel siden middelalderen. Selvom der for nylig er gjort få undersøgelser vedrørende fordelene, er det kendt at øge urinstrømmen hos dyr.

Som mange andre naturlige diuretika reducerer det ikke kaliumniveauerne, i modsætning til nogle lægemidler. Det anbefales at tage bærene i tilfælde af blærebetændelse. Blandt de mange kvaliteter ved denne plante husker vi de antireumatiske fordele og dens bidrag til eliminering af toksiner.

Grøn te og sort te

Når du drikker en dejlig kop varm te, skyller du overskydende væsker ud af kroppen. Både sort og grøn te har vist sig at være kraftige naturlige diuretika.

Takket være deres høje koffeinindhold hjælper de kroppen med at producere mere urin og reducerer mængden af ​​vand, især i blodbanen, hvilket resulterer i lavere blodtryk.

Persille

Selvom persille ofte bruges som krydderi, kan det vise sig meget nyttigt for dem, der har problemer med at tage vanddrivende stoffer. Undersøgelser har vist, at persille er et af de mest effektive naturlige diuretika til øget urinstrøm.

For at få alle fordelene kan vi tilberede en urtete.

  • ingredienser

1 håndfuld persille
1 glas vand (200 ml)

  • Forberedelse

Kog persille i 10 minutter. Lad afkøle og sæt den opnåede væske til side.
Drik et glas af denne urtete om dagen i en uge, hvis du ønsker at få bedre resultater.

Hibiscus eller Karkadè

Hibiscus er en plante af mallow-familien med store blomster, generelt røde, kaldet Jamaica-blomster. Forskellige undersøgelser har vist, at Jamaica blomster øger nyrefiltrering, reducerer hævelse og bekæmper vandretention takket være deres vanddrivende virkning.

Tips til at øge effektiviteten af ​​disse naturlige diuretika

Ud over disse naturlige diuretika kan du gavne dit helbred ved at reducere natriumforbruget og træne mere. Dette giver dig mulighed for at reducere vandretention. At spise mere frugt og grøntsager generelt vil også være til stor hjælp til dette formål.

De mest gavnlige er:

  • Vandmelonen
  • Druer
  • Bærene
  • Selleri
  • Asparges
  • Løg
  • Hvidløg
  • Peberfrugterne

Det er vigtigt, at du søger råd fra din læge, inden du beslutter at opgive diuretika. Enhver drastisk ændring kan være risikabelt for dit helbred.

Du kan også være interesseret iFødevarer rig på natrium


Video: Si farvel til gikt med disse naturlige remediene (Juli 2021).