Søgninger

Hvordan feber måles


Der er termometre designet til børn

Mål feberen det er den vigtigste DIY, og vi skal alle være i stand til at gøre det. Det generelle formål med målingen er at kende kropstemperatur, grundlæggende indikator for sundhedstilstanden. Der er flere nyttige målinger: pande, ører, endetarm, armhule og mund. Afhængigt af målemetoden kan resultaterne variere med så meget som 1 ° C.

Det mest pålidelige resultat er givet af rektal temperaturopnået for eksempel gennem en stangtermometer. Desværre er dette også den mest irriterende metode. De mest egnede metoder til brug af et stangtermometer er aksillær måling (under armhulen) og mundtligt under tungen.

Axillarmåling er unøjagtig og anbefales derfor ikke. En ulempe ved stangtermometre er, at målingen tager et par minutter. Med en ultrahurtigt digitalt termometer på den anden side er det muligt at forkorte tiderne for begge modalitet (armhule eller tunge). I ultrahurtige kontakttermometre skal resultatet kun læses efter det akustiske signal.

Med digitale termometre kan du måle feber på et sekund takket være deres infrarøde sensorer, der kan bruges til at måle temperaturen på panden eller ved at indsætte den specielle dyse inde i den første del af øregangen.

Der indre temperatur det kan også måles gennem en traditioneløretermometer placeret på trommehinden. Til dette formål er det under målingen nødvendigt at rette øregangen ved at trække øret lidt opad og bagud for at undgå falske resultater. Hos børn eller i nærværelse af otitis media kan denne operation være irriterende.

Den enkleste måling er den, der udføres på panden. Også i dette tilfælde måles den interne temperatur gennem den tidsmæssige arterie, der fører blod til hjernen direkte fra temperaturreguleringscentret. Denne tilstand er især velegnet til børn men det er også påvirket af forskellige faktorer, såsom sved på panden, renheden af ​​den sensoriske og omgivende temperatur.Video: Hvordan tolke vitale parametre? (December 2021).