Søgninger

Nutella, ingredienser: hvad det er lavet af


Nutella, ingredienser. Vi forklarer i detaljer, at Nutella er hjemmelavet, og hvorfor det er bedre at begrænse brugen eller bruge sundere alternativer.

Nutella, ingredienser

Ingredienserne skal ifølge loven være anført på etiketten i faldende mængde. Hvad betyder det? Det betyder, at de to første ingredienser, du læser på en fødevareetiket, er de mest rigelige. ForNutella, de to første ingredienser, som vi kun findersukkererpalmeolie.

Her er de ingredienser, der bruges iopskriftaf de meget elskedeNutella:

  • sukker
  • palmeolie
  • Hasselnødder, 13%
  • Magert kakao, 7,4%
  • Skummetmælkspulver 6,6%
  • Vallepulver
  • Sojalecithin (emulgator)
  • Vanillin (emulgator)

Lad os lave to beregninger med det samme, baseret på ingredienserne, der kan læses på Nutella-etiketten. 27% af Nutella-indholdet er knyttet til tilstedeværelsen af ​​hasselnødder, skummet kakao og skummetmælkspulver.

Det vil sige, 270 gram gives for hver enkelt krukke af hasselnødder, fedtfattig kakao og skummetmælkspulver. De resterende 73% af ingredienserne er sukker og palmeolie (som er hovedingredienserne i produktet, fordi de to første på listen) og minimale mængder emulgatorer og valle. Emulgatorer anvendes generelt i små mængder.

Så når vi spiser en krukke på 1 kg Nutellai virkeligheden indtager vi mere end 650 gram af en forbindelse givet af sukker og palmeolie.

Palmeolie i Nutella

Palmeolie har potentielt kræftfremkaldende virkninger, der gentagne gange er fordømt af forbrugerorganisationer. For nylig har Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet også opfordret fødevarevirksomheder til at begrænse brugen afpalmeolie.

DetSuperior Council of HealthBelgisk hævder, atpalmeolie, på grund af dets sammensætning i fedtsyrer, er det i stand til at forårsage begyndelsen af ​​bestemte "plaques”På arterievæggen, der skaber blokeringer og øger risikoen for slagtilfælde og forhøjet blodtryk.

Er Nutella dårlig for dig? Jep.

Desværre ja, den Nutella gør ondt. De høje procentdele af sukker og palmeolie gør denne mad usikker for menneskers sundhed.

De ingredienser, der bruges til produktion af Nutella, kan overvejesskadeligerfarligtfor menneskers sundhed.

Hvorfor er Nutella dårligt for dig?

IfølgeCSPI(Center for Videnskab i offentlighedens interesse),L 'palmeolieøger kardiovaskulære risikofaktorer.

I mange år er det blevet fastslået, at de fedtsyrer, der er i stand til at hæve kolesterolniveauet, hvilket øger risikoen for koronar hjertesygdom, netop er de mættede fedtsyrer med henholdsvis 12, 14 og 16 carbonatomer, laurinsyre, myristinsyre og palmitinsyre. syre. L 'palmeolieden indeholder netop disse mættede fedtsyrer i høje procenter.

I ingredienserne i Nutellader er en ikke-ubetydelig skærpende faktor:palmeoliedet er forbundet med store mængder raffineret sukker.

Der er mere end 8.000 videnskabelige undersøgelser, der præsenterer klare og uigendrivelige fakta om de virkninger, det harraffineret sukkerom menneskers sundhed. Raffineret sukker har været forbundet med mange alvorlige helbredsproblemer. Kroniske sygdomme som type 2-diabetes, hjertesygdomme, leversygdom (ja, sukker er dårligt for leveren!).

Sukker har været forbundet med metaboliske sygdomme uden at glemme den stærke sammenhæng mellem forbrug af sukker og fedt (derfor palmeolie) med overvægt og fedme.

Alternativer til Nutella

For at undgå ansættelse skadelige ingredienser for sundhed anbefales det at begrænse brugen af ​​Nutella eller finde sundere alternativer.

Det er virkelig svært at forsvare sig modfarlige ingrediensergemt i mad. Vi råder dig til at læsealtidmadmærket for det, du køber, og at foretrække fødevarer så naturlige som muligt.

Problemet er, at voresganedet er næstenafhængigtil disse smagsstoffer, og det bliver således svært at korrigere spiseadfærden og hele kosten. Den virkelige hemmelighed ligger ibred vifte. Skift mad ofte, indtag ikke altid de samme produkter og vær ikke uløseligt forbundet med et brand, især når det indeholder ingredienser potentielt skadelig for sundhed.

Blandt de forskellige alternativer til Nutella Vi kan anbefale en 100% ren hasselnødcreme. Smagen er meget forskellig, faktisk indeholder produktet ikke syntetiske olier eller tilsat sukker.

Dette er Probios hasselnødcreme, hvor den eneste ingrediens er hasselnødder. For alle oplysninger om produktet henvises til den officielle Amazon-side: Probios hasselnødcreme. Hasselnødderne er godt ristede, og cremens konsistens er glat og fremragende til spredning.

Selvom det er meget ægte, annoncerer vi ikke dette produkt! Også i dette tilfælde inviterer vi dig til at stille spørgsmålstegn ved alt og ... hvorfor ikke, måske tilberede en hasselnødcreme derhjemme med tilsætning af mælk og kakao.


Hvis du kunne lide denne artikel, kan du følge mig på Twitter, tilføj mig på Facebook, blandt de cirkler af G + eller se mine skud på Instagram, le vie dei social de er uendelige! :)


Video: Banankage med chokoladeganache. Cute Carbs (Juli 2021).