Søgninger

Persimmon æble: ernæringsmæssige værdier og dyrkning


Persimmon æble og 'normal' persimmon: hvad er forskellen? Mere end i de botaniske aspekter er karakteristikken for persimmon æble er, at det kan spises med det samme, så snart det plukkes, selv med en hård konsistens, ved at skære det med en kniv, som du gør med æbler. Selv den let flade og firkantede form minder om visse æbler, især løbe.

Sammenlignet med persimmons af mere traditionelle sorter, er persimmon æble det kræver ikke sammenlægning - dvs. modning i kasser efter høst - i betragtning af det lave indhold af tanniner, selv når det er umodent: det kan bides, så snart det plukkes ud af træet, og det er sødt og sprødt. Det kan selvfølgelig også være 'halvbagt', det afhænger af smag, men det er ikke nødvendigt.

Omvendt indeholder normal persimmon tanniner, der, når de er umodne, gør det til uspiselige, fordi de er snerpende og bitre og tiltalende i ganen. Hvis det vælges umodent, skal det lade sig modne, typisk i kasser sammen med æbler uden at overlappe frugterne for ikke at knuse dem. Dette skyldes, at æbler i huden indeholder ethylen, et stof, der fungerer som en accelerator for naturlig modning.

Det persimmon æble o cacomela eller caki mela er en række af de botaniske arter Diospyros kaki, som de mange traditionelle sorter også hører til. Varianter af persimmon æble af stor kommerciel interesse er fire: Fuyu, Hana Fuyu, O'Gosho og Jiro.

Fuyu æble persimmon. Frugten når 200 gram, derfor stor i størrelse, med en flad sfærisk form. Skræl er gul-orange og papirmasse gul. Træet har en pyramideformet pejling og normalt er produktiviteten høj. Samling: fra 10. november.

Persimmon æble Hana Fuyu. Frugten er stor eller meget stor med et gennemsnit på omkring 220 gram, orange-gul i huden og orange i papirmassen. Formen har tendens til at være firkantet, afrundet og lidt flad. Træet er rustikt og mellemhøj produktivitet. Høst: fra 20. oktober.

O'Gosho æble persimmon. Frugten, af mellemstor størrelse tæt på 200 gram, er kendt for sin blødhed og appelsinmassens godhed. Skræl er intens orange og den afrundede form er fladtrykt og strækker sig til firkantet. Træet har en slank opadgående leje og høj produktivitet, selvom det har en tendens til at skifte. Høst: begyndelsen af ​​november.

Jiro æble persimmon. Frugten har en gennemsnitlig størrelse på omkring 170 gram, og også i dette tilfælde har den en fremragende smag. Flad og firkantet form er skrællen orange-gul og papirmassen gul. Træet har god styrke og produktiviteten er høj.

Andre sorter af persimmon æble mere eller mindre almindelige ikke-astringerende stoffer er vanilje, cioccolatino (såkaldt på grund af den brune farve på papirmasse og antydning til kakao), Brazzale, Shogatsu (med mosgrønne æbler, der derefter bliver orange) og Kaki. Sidstnævnte er mangfoldigheden af persimmon æble mere udbredt i Italien med frugter med appelsinpulp med mørke prikker (med ubefrugtede frugter) eller bronze (befrugtede frugter).

Persimmon æble: egenskaber

Det persimmon æble den spises frisk som frugt eller i syltetøj eller sød sauce i desserter. Du kan lave is med den, og du kan også tørre den, skåret i strimler som dehydreret frugt. Smagen af ​​frisk persimmon passer generelt meget godt sammen med chokolade og kakao, især den mørke, der afbalancerer frugtens sødme.

I tilfælde af persimmon æble, fraværet af astringerende egenskaber på grund af den naturlige mangel på tanniner gør frugten egnet til indtagelse, selv når den ikke er perfekt moden og blød, som et æble. Frisk forbrug er gunstigere, hvis efteråret er varmt og ikke for regnfuldt, fordi temperaturen og tørheden øger sukkerindholdet.

Som alle sene frugter, er persimmon æble det er en meget energisk mad. Imidlertid stiger 'energi'-indholdet i forhold til sukkerindholdet, hvilket, som vi sagde, afhænger af graden af ​​modenhed, nedbør og temperatur under modning. Det persimmon æble når det indtages med en hård konsistens, er det mindre sukkerholdigt end 'ammezzito' og 'normal' persimmon, der indtages blødt. Med en gennemsnitlig portion persimmonæble (100-200 gram) tager du cirka 65-130 kilokalorier.

Persimmon æble: fordele

Forbrug af en persimmon æble det svarer til en forsyning med enkle sukkerarter, især fruktose, der udgør 16% af den samlede vægt af frugten. Proteiner med en lav biologisk værdi (i gennemsnit 0,6 gram pr. 100 gram produkt) og hovedsagelig umættede lipider (0,3 gram) har en marginal funktion. Fiber er rigeligt, og kolesterol er fraværende. Indholdet af mineralsalt er ikke signifikant, bortset fra kalium, der er meget til stede i alle sene frugter. På vitaminfronten bugner provitamin A og provitamin C.

Persimmon æble: kontraindikationer

Det persimmon æble det passer godt til alle ernæringsregimer, med kun én advarsel: Den høje kalorieværdi, der er knyttet til sukkerindholdet, anbefaler, at den begrænses til dem, der er overvægtige, hyperglykæmiske eller lider af type 2-diabetes mellitus og hypertriglyceridæmi.

Det persimmon æble det indeholder ikke lactose og gluten, hvilket gør det godt tolereret af cøliaki og af mennesker, der ikke har tarmenzymet lactase. Grønt lys til forbrug for genetikere, veganere, rå foodists og ingen kontraindikationer, der er kendt i religiøse kostvaner.

Persimmon æble: dyrkning

Persimmon er et ret let træ at dyrke, fordi det ikke kræver særlig pleje, men den gode høst afhænger meget af den opmærksomhed, vi vil være i stand til at afsætte til planten. Der er også markante forskelle mellem de forskellige sorter og mellem 'normal' persimmon og persimmon æble. Der er nogle sorter af persimmonæble, der kun producerer frugter, der stammer fra bestøvning, mens i andre sorter falder de ikke-bestøvede frugter stadig små, inden de modnes.

Frugtdråbe er ikke ualmindeligt i persimmon og i persimmon æble. Problemet kan have forskellige årsager: afgrødestress på grund af mangel på makroelementer eller et overskud af mikroelementer (især bor og natrium); mangel på eller overskydende vand kold luftstrømme. Hvis det er nødvendigt, skal alle disse situationer analyseres og søge det rette middel.

For at forhindre faldet er det nyttigt at befrugte træet med gødning om efteråret og begrave gødningen ved foden af ​​planten. Cornunghia og benmel er fremragende til befrugtning af æblepersimon, der skal indarbejdes i en mængde på ca. 200 gram pr. Fod. Træet må ikke placeres i et for fugtigt område i haven, og om nødvendigt skal fugtighedsniveauet sænkes. Lige nyttigt er at fremme bestøvning af persimmon æble, for eksempel ved at plante et træ af en bestøvende sort i nærheden.

Her kan du købe cornunghia online

Her noget benmel

Ethvert land er fint til plantning, fordi persimmon æble det er ikke alt for krævende et træ. Imidlertid skal for fugtige placeringer og jord, der holder vand, undgås: god dræning er meget vigtig. For at få det bedste ud af persimmon æble så har vi brug for en lerjord uden saltholdighed, især fattig med natrium og bor. Persimmon-æblet, et landtræ, kan ikke lide havet og kystområderne.

Det persimmon æble den plantes om foråret. På markedet er der normalt to år gamle unger, der er klar til at plante, men de skal købes i potter eller beholdere og ikke bare rodfæstede eller med kun jordbrød. Rødderne er faktisk sarte og at miste eller beskadige en af ​​taproots (normalt 3-4) kan kompromittere træets udvikling. Hullet skal graves ca. 50 cm dybt og fyldes med den udgravede jord tilsat gødning med langsom frigivelse, cornunghia eller benmel. Kragen skal være 3-4 cm fra jorden, og træet skal understøttes med en stav, der sidder fast i jorden ved siden af ​​bagagerummet uden at beskadige rødderne.

Persimmon-æblet vokser frit og kræver som voksen ikke beskæring. I stedet er det nyttigt at gribe ind på de unge planter med en god træningsbeskæring, der vil lede udviklingen af ​​planten. De mest almindelige former er pyramide, palmetto og inverterede vaseformer. Det skal sikres, at der er 3-4 lige så robuste hovedgrene orienteret i forskellige retninger. Beskæring af interventioner på voksne planter kan gøres for at tilskynde til sekundær forgrening.

Du kan også være interesseret i Persimmon vanille: egenskaber og kalorier


Video: Persimmon Pruning Tips (December 2021).