Søgninger

Bitter mandler, alle oplysninger


Bitter mandler:egenskaber, cyanidindhold, æterisk olie og anvendelser inden for medicin. Alle oplysninger om bitter mandel.

Dermandel, botanisk kendt somPrunus dulcisdet er kendetegnet ved to sorter:Prunus dulcis var. DulcisogPrunus dulcis var. Bitter.

Det sød mandel det er kendetegnet ved dets frø, mest søde, men nogle træer producerer mere frø bitter. Det genetiske grundlag, der er ansvarligt for den bitre smag af frøene, involverer et enkelt recessivt gen. Det er takket være denne genetiske egenskab, at det var lettere at vælge en anden sort, nemlig bitter mandel, botanisk kendt somPrunus dulcis var. Bitter.

Derbitter mandeldet adskiller sig fra sødt ikke kun for sin smag, men også for dets form: det er lidt bredere og mere squat end de klassiske søde mandler. Detbitre mandlerde indeholder en olieagtig komponent, der er større end ca. 50% sammenlignet med den søde sort. For mere information om egenskaberne henviser vi dig til artiklenMandelolie.

Bitter mandler og cyanid

Sammenfattende
Det cyanid det er ikke indeholdt i bitre mandler. Oprindelsen af ​​indholdet afcyanidi bitre mandler forekommer gennem den enzymatiske hydrolyse af amygdalin under indtagelsesfasen af bitre mandler.

I detaljer
Detbitre mandlerindeholder enzymet emulsin, som i nærvær af vand virker på opløselige glycosider, på amygdalin og prunasin. Amygdalin er det vigtigste cyanogene glycosid. Ud over at være indeholdt i store mængder ibitre mandler, er til stede i frøene fra forskellige rosaceae.

Amygadaline er et cyanogent glycosid, det vil sige i stand til at frigive hydrogencyanid, som igen indeholdercyanid. Dette molekyle kan væreenzymatisk nedbrudtind i en ioncyanidet molekyle benzaldehyd og to glucose.

Emulsin, et enzym indeholdt i frøene tilbitter mandel, er i stand til at inducere transformation af amygdalin tilcyanidmed produktion af benzaldehyd og to af glucose.

Detcyanidderfor er det ikke indeholdt ibitre mandlermen det kan produceres ved reaktion mellem et enzym (emulsin) og et cyanogent glycosid (amygdalin).

Amygdalin i sig selv er ikke særlig reaktiv, og derudover er emulsin og amygdalin indeholdt i mandelfrø, men i separate planteceller. Disse to molekyler, der aldrig kommer i kontakt i den bitre mandels livscyklus, vil aldrig give liv tilcyanid. Desværre i tilfælde afindtagelse af kroppenamidgaline og emulsin kan komme i kontakt og føre til dannelsen af ​​disse celler (cyanid, glucose og benzaldehyd). Det er af denne grund, at indtagelse afbitre mandlerforårsager alvorlige symptomer på forgiftninghydrogencyanid.

Billedet ovenfor viser hydrolysen afamygdalinmed den deraf følgende dannelse af benzaldehyd, hydrogencyanid (cyanid) og to glukosemolekyler. Emulsinet katalyserer hydrolysen af ​​amygdalin.

Amygdalin har været genstand for adskillige undersøgelser for dets anvendelse som et antitumormiddel i kræftforskning. På trods af de uoverensstemmende stemmer i det videnskabelige landskab, den amerikanskeNational Institutes of Healthkonkluderede, at kliniske forsøg ikke har vist nogen signifikant gavnlig virkning mod kræft, ja, ifølge American National Institute kunne amygdalin forårsage alvorlige sundhedsskader på grund af risikoen for forgiftning fracyanid. For at nå denne konklusion gennemgik 178 kræftpatienter i 1982 behandling med amygdalin, ingen af ​​dem overlevede på grund af de høje niveauer af amygdalintoksicitet (forgiftning vedcyanid).

Ikke kun antitumorbehandling. Tidligere uddrag afbitter mandelde blev meget brugt i medicin og forårsagede dødelige virkninger på børn og alvorlig forgiftning (ofte med fatalt resultat) selv hos voksne.

Detcyanideller rettere reagenserne skal fjernes frabitre mandlerinden de indtages. Den dødelige dosis afcyanidhos mennesker er det 0,5 - 3,5 mg pr. kg vægt, svarende til ca. 50bitre mandler. For børn, forbruget af 5-10bitre mandlerdet kan være fatalt.

Alle mandler, der markedsføres til mad, er strengt af sortensød. I 2010 i USAFood and Drug Administrationrapporterede, at en lille brøkdel af søde mandler kan have været forurenet med bitre mandler. Der var ingen konsekvenser, fordi partiet blev straks identificeret. At spise bitre mandler kan forårsage alle symptomer på forgiftningcyanid, det første symptom er svimmelhed.

På billedet ovenfor er et blomstrende træ af bitter mandel. Som det er klart, blomstrer denbitter mandelden er lyserød og ikke hvid som sortensød.

Du kan også være interesseret i

  • Mandelblomster


Video: No-Bake. Mini triple chokolade mousse kage opskrift. Boone Bake (Juli 2021).