Søgninger

Gule blade: de hyppigste årsager


Det gule blade de fremhæver et problem med planten og tillader os at gribe ind, i denne forstand er de en positiv kendsgerning, fordi de repræsenterer en indikator for sundhedstilstanden. Det er dog nødvendigt at spore de reelle årsager til gulfarvning, hvilket ikke altid er let.

Den mest almindelige årsag til gule blade det er en mangel på jern i jorden. Jern er sammen med magnesium en af ​​hovedbestanddelene i klorofylmolekylet og hjælper med at regulere nogle vigtige processer i plantelivet, herunder respiration.

Hvis gule blade skyldes en jernmangel, er problemet en jernchlorose, et ret alvorligt problem, men løst. I en jernchlorose har bladene oprindeligt tendens til at gulne over hele siden bortset fra venerne, hvor klorofylen er koncentreret. Dette efterfølges af en progressiv svækkelse af planten, fremskridt med gulning og bladernes fald. Hvis du ikke griber ind i tide, dør planten.

Midlet består i at kompensere for jernmangel, når den første dukker op gule blade, som normalt sol yngre og svagere. Jernbaserede forbindelser er meget almindelige og findes let i havearbejde, landbrugskonsortier eller ved at drage fordel af online shopping.

De "chelaterede jern" -gødninger administreres ved at begrave dem hurtigt i jorden, fordi lyset har en tendens til at nedbryde netop denne gødning. Den kemiske sammensætning af disse forbindelser gør jern tilgængeligt selv i kalkholdige jordarter, dvs. de jordarter, der er ansvarlige for jernklorose, den underliggende sygdomgule blade.

For at forstå, hvad jernbaseret gødning er, inviterer vi dig til at besøge den dedikerede Amazon-side: gødning baseret på chelateret jern.

Hvis manglen på jern i jorden er en kendt kendsgerning, kan det handles om efteråret under jordgravningen ved at tilføje en korrekt dosis jern. Fortsæt derefter om foråret med en bladgødning. De gule blade fortæller os, om og hvor meget der er brug for.

Gule blade fra kulden

Advarsel: gulfarvning af bladene er ikke altid forårsaget af jernmangel.

Det kan også være, at planten er forkølet eller har været midt i træk. Når dette er blevet bekræftet, kan det være tilstrækkeligt at flytte gryden, hvis det er et kageplant eller til midlertidigt at dække det, hvis det er i haven.

Andre årsager til gule blade.

Gulfarvningen kan også afhænge af en magnesiummangel, men forskellen er, at bladet i dette tilfælde har tendens til at falme i den centrale del og forblive grønt i bunden mod roden. Når først problemet er konstateret, består afhjælpningen også i dette tilfælde i at kompensere for manglen på det kemiske element.Video: Neglelidelser del 7 af 7 (December 2021).