Søgninger

Tomater med gule blade


Tomater med gule blade: årsager, retsmidler og forebyggelse. Alle nyttige oplysninger.

Det er ikke let at identificere årsagen. Hvad du skal gøre er at observere din tomatplanter. De har alle det gule blade? Det blade har gule pletter eller er de fuldstændig berørt? Baseret på dine observationer analyserer vi mulige årsager og retsmidler.

Tomater med gule blade:årsager, afhjælpning og forebyggelse

Ikke altid derårsagdet er knyttet til en svampesygdom eller parasit. Når det kommer til gule blade det er sandsynligt, at vi står over for forkert agronomisk praksis eller ernæringsmæssige mangler. I denne artikel analyserer vi alle årsagerne, der førte til starten af gule blade, hvide blade eller tørre blade på tomatplanter dyrkes i potter eller i det åbne felt.

Fugt i jorden

En af hovedårsagerne tilgulfarvning af tomatbladdet er knyttet til en lav mængde fugt i jorden.

Vand dine tomatplanter konsekvent. Hvis du vander rigeligt en dag og derefter holder op med at vande i to eller endda tre dage, forårsager du betydelig vandstress til planten. Med lidt fugt i jorden vil planterne ikke være i stand til detabsorberede nødvendige næringsstoffer og vil stå over for ernæringsmæssige mangler.

Ernæringsmæssige mangler

Mellemtomat sygdomme, ernæringsmæssige mangler er altid de mest forsømte. Lad os overveje i gødning en gyldig hjælp til at opnå større, saftigere, sødere og mere velsmagende tomater ... men vi glemmer, at gødningen ikke kun er en valgfri skabt for at forbedre høsten, men det er et uundværligt supplement for at gøre det muligt for planternes levetid i de fattigste jordarter.

Selvom din jord har tendens til at være frugtbar, kan den være mangelfuld i et eller flere mikronæringsstoffer. I dette tilfælde kunne de udvikle siggule bladeerhvide blade. Bladene vil være helt gule eller hvide eller kan have detaljervener.Løsningen her er let: du skal administrere en passende gødning. Ja, men hvilken? En specifik til tomater, og derfor kan den medføre kalium, magnesium, calcium og selvfølgelig også kvælstof.

Blandt de forskellige gødning til tomater findes på markedet, anbefaler vi en fremragende til hver fase af planteudviklingen. Det kan også indgives, når frugterne allerede er dukket op eller er i modningsfasen (det vil forbedre tomatens sødme og give den mere smag).

Sådan gødning tilbydes på Amazon til en pris på ca. 16 euro (med forsendelsesomkostninger inkluderet i prisen). Det er et fremragende produkt testet i første person både på cherrytomater, på datterini-tomater, gule tomater fra Vesuvius (ja, jeg kan godt lide små tomater) og på de større Cuore di Bue-tomater. :))) resultatet var mærkbart.

For alle oplysninger henviser jeg dig til "produktarket".

Sygdomme i tomat

Generelt kan svampe- og bakteriesygdomme forårsage bladfarvning, men manifesteres frem for alt af gule pletter eller mere eller mindre omfattende orange pletter på bladene.

Hvis dine tomatplanter har blade med gule pletter, kan det være en svampesygdom kendt som Septoria. I dette tilfælde skal bladene afskæres, før de også begynder at prikke med sort. Fjern bladene og behandl tomatplanterne med et kobberbaseret produkt.

Tomatplante med tørre blade

Planten kan have væretbrændtfra solen. Tørre blade er meget almindelige i tomater, der dyrkes i drivhuse eller i kontakt med plastmateriale. Selv dårlig vanding kan forårsage tørre eller orange blade: Undgå at fugte bladene ved vanding og give vand direkte til jorden.


Hvis du kunne lide denne artikel, kan du følge mig på Twitter, tilføj mig på Facebook, blandt de cirkler af G + eller se mine skud på Instagram, le vie dei social de er uendelige! :)Video: Vinterdyrking i drivhus. Desember (September 2021).