Søgninger

Arbejdsstress


Arbejdsstress, undertiden så at sige, men andre gange er det virkeligheden, en virkelighed, der ændrer vores livskvalitet og forværrer den 24 timer i døgnet. Ja, fordi arbejdsstress ikke følger arbejdstiden, "spreder" den sig på alle faser af dagen , det følger os og ødelægger også vores aftener og helligdage, når det bliver akut og konstant. Der er også nogle innovationer på reguleringsniveau, der regulerer kompensation, mens de seneste tal taler om 1 ud af 4 arbejdere, der lider af arbejdsrelateret stress.

Arbejdsstress: hvad det er

Det Arbejdsstress, bør ikke undervurderes, fordi en person bruger gennemsnitligt 8 timer om dagen på at arbejde, og hvis disse timer alle lever dårligt, risikerer de også at ødelægge de resterende. Den angst, som en arbejdstager kan føle, er ikke altid åbenbar, måske skjuler den det fordi han vil ikke se dårlig ud med sin chef, men det betyder ikke, at der ikke er en betingelse for Arbejdsstress.

Arbejdsstress: fysiske og psykologiske symptomer

Nogle gange er det Arbejdsstress det er sådan, at vi ikke engang længere kan holde følelser på kontoret tilbage, og vi ender med at græde, blurt ud, skrige, komme med for gennemsigtige udtryk, der får os til at forstå, hvad vi synes, selvom de er negative. Der er endnu mindre slående symptomer men lige så signifikant. Hvis vi ser nøje på vores kolleger, vil vi f.eks. Genkende nogle af dem vanskeligheden med at forholde sig til chefer eller jævnaldrende, fravær, fald i ydeevne, fremkomsten af ​​konflikter af forgæves grunde.

Når arbejdsstress går ud over grænserne, disciplinære problemer kan opstå, du mister evnen til at tage selv de mindste beslutninger, du er ude af stand til at opretholde koncentration og blive bytte for angst eller panikanfald, depression eller træthed.

Der er tilfælde, hvor det Arbejdsstress det kommer ikke til overfladen og forårsager fysisk smerte, ofte og villigt rettet mod gastrisk system eller epidermis.

Arbejdsstress: årsager

En af de hyppigste årsager er undervurderingen af vanskeligheder, der kan opstå i forbindelse med kolleger eller med andre virksomhedsafdelinger. Andre gange opstår alt, fordi arbejdspladsen ikke er stimulerende eller egnet til, hvad vores ambitioner er. I dag som i dag i hektisk tempo hjælper ikke og ikke engang den usikre tilstand, hvor mange befinder sig i en alder, ikke som barn.

Arbejdsstress: tip

Også på grund af det deraf følgende fald i produktivitet har mange virksomheder i nogle år indset problemet med arbejdsstress ved at spørge sig selv hvordan man skaber et stimulerende miljø og stille at bekæmpe det.

Det er vigtigt, hvis vi lider af Arbejdsstressgør dog noget personligt uden kun at stole på vores ledere, selvom de er prisværdige og opmærksomme. Vi begynder at blive opmærksomme på vores tilstand og gentage over for os selv, at den ikke stammer framanglende evne til at lave vores lektier men måske fra et miljø, der ikke er egnet til at få vores evner og ambitioner til at blomstre.

Ved at analysere de forskellige situationer, vi står over for en standard arbejdsdag lad os prøve at forstå, hvor vores utilfredshed er født, lad os tale om det med nogen, og hvis vi ønsker det, lad os kontakte en naturopat.

Reflekterende, men frem for alt afslappende, er det vigtigt at vi genopdager lidenskaben for vores profession genoplive grundene til, at vi valgte det. Hvis vi har valgt det eller dem, der førte os til at gennemføre det, hvad enten det er økonomisk eller på anden måde. Hvis vi lider af arbejdsstress, må vi ikke isolere os, vi vil bare lade det være frit.

Arbejdsstress: kompensation

Med sætning nr. 1185 af 18. januar 2017 Kassationsret han specificerede sin orientering om arbejdsrelateret stress. Det kan ikke altid kompenseres, kun når det bringer medarbejderens fredelige eksistens i fare, men det er altid en ikke-økonomisk skade, hvad den forårsager, for hvilken erstatningen ikke er automatisk. Vi har kun ret til det, hvis ulovlig adfærd fra arbejdsgiveren krænket medarbejderens ukrænkelige rettigheder.

Dommeren skal stadig afgøre, hvilken sag det er. Det arbejdsgiver kan ikke være "skyldig", men det er klart, at det på forhånd skal overholde nøjagtige juridiske bestemmelser og garanterepsyko-fysisk integritet af sine ansatte.

Arbejdsstress: bøger

Nogle gange for komme sig fra arbejdsstress en lille organisation er nok. På egen hånd er det svært at begynde at rydde, heldigvis er der en adræt guide til at gennemse og hente inspiration fra. Har titlen "Intet stressfirma. Sådan forbedrer du forhold og organisation på arbejdspladsen”, Skrevet af Camilla Targher.

Hvis du kunne lide denne artikel, skal du fortsætte med at følge mig også på Twitter, Facebook, Google+, Instagram

Relaterede artikler, der kan interessere dig:

  • Afslappende urtete
  • Søvnkvalitet
  • Latterterapi
  • Dysæstesi: definition
  • Kava kava: egenskaber
  • Seks grader af adskillelse
  • Oneironautics


Video: ka du få af corona (Juli 2021).