Søgninger

Cypress hæk


Cypress hæk: hvordan man planter cypressen for at dyrke en hæk. Planteperiode og rådgivning til dyrkning af cypresser.

Hvis allergi over for cypress og pollen for dig bare er en myte, forhindrer intet dig i at dyrke en trækantet allé eller en tæt hæk med disse smukke træer.

DETcypresserde er perfekte til at afgrænse veje eller til at bygge vindskærmshegn eller i stand til at give privatliv og beskyttelse. På denne side vil vi se, hvordan man dyrker en sådan hækCupressus sempervirens, er dyrkningstips også gyldige tilhæk af Leyland-sorten. Leyland cypress-sorten er meget populær for sin hurtige vækst: den vokser mindst 40 cm om året, og du vil være i stand til at få en høj hæk inden for få år. Den eneste ulempe vedCypress Leylander, at du får en høj vedligeholdelseshæk, hvor vedligeholdelsesbeskæring skal være meget hyppig.

Lille nysgerrighed:ved du hvorfor cypressen er det mest dyrkede træ på kirkegårde? På grund af det lave rodsystem kan træerne dyrkes i nærheden af ​​gravene uden at forårsage skade.

På trods af sine lave rødder kan cypressen nå en højde på 30 meter.

Cypress hæk:perioden for plantning

Hvornår skal man dyrke cypresser?Den rigtige periode for plantning falder i det tidlige efterår med oktober måned. Kun langt nord i Italien og i de koldere områder bør operationen udsættes til forår, når faren for sen frost nu er forbi.

Cypress hæk:dyrkning og pleje

Vælg en solrig placering: cypressen har brug for varme, selvom den i korte perioder tåler temperaturer, der falder under nul. På trods af cypressens modstand mod kulde vil det i de første leveår være nødvendigt at beskytte det; dem, der bor langt nord, bliver nødt til at plante voksne prøver for ikke at risikere at miste små træer på grund af kulden.

Cypressen kræver ikke særlig pleje. Afhængigt af sorten kan cypress fødehækkelav eller høj vedligeholdelse. Det vokser godt med forskellige typer jord, herunder kalkholdige og leragtige. Den vokser på dårlige underlag…. det eneste behov er, at jorden drænes godt, fordi vandstagnation kan forårsage rodproblemer.

Dårligt drænet jord kan forårsage rodsygdomme, især svampesygdomme og rådne.

Det er ikke nødvendigt at skyllecypress hæk: vand cypresshæk kun, hvis den dyrkes i særlig tør jord og i tørre perioder. DET cypresser de er tilfredse med den omgivende luftfugtighed og regnvand.

Sådan plantes cypresshæk

Køb icypresseraf den sort, du vælger (meget populær på grund af dens hurtige vækst er Leyland-cypressen). Du kan købe cypresser i forskellige størrelser og udvikling. Bare vær omhyggelig med at vælge sunde planter, ikke beskadigede, og som ikke har tørre grene.

Foretrækker potte cypresser snarere end bare rod. Potte cypresser har stærkere rødder og er lettereat slå rod.

Forplantning af cypresshækgrave hullerne.

Plantehullet varierer alt efter plantens størrelse: for encypresspå 2 meter skal du grave et hul omkring 50 - 60 cm dybt.

I bunden af ​​hullet er det god praksis at forberede et lag godt modnet gødning (gødning som gødning er fremragende til cypressen og vil også have en effekt året efter plantning). Oven på gødningslaget tilsættes et lag universaljord blandet med knust sten for at øge dræningen og beskytte cypressrødderne mod sygdomme.

Blænd planten og placer den i hullet, meget lige. Fyld rummene med frisk universaljord. Undgå at bruge den samme jord som udgravningen, fordi de allerede tilstedeværende insektlarver kan beskadige cypressrødderne, der endnu ikke har rodfæstet og styrket.

Skyl og for at sikre, at planten forbliver lige, skal du i de første to år efter plantning tilføje en pæl eller fastgøre den med 3 eller 4 forbindelsesstænger bundet til så mange trunker. Denne løsning er nyttig for dem, der planter planter højere end 170 cm. Det er ikke nødvendigt, hvis de plantede cypressplanter er lave.

Hvis du kunne lide denne artikel, kan du følge mig på Twitter, tilføj mig på Facebook, blandt decirkler af G + eller se mine skud på Instagram, le vie dei social de er uendelige! :)

Du kan også være interesseret i

  • Topiær kunst: teknik og planteskoler


Video: Keep your UI Sharp: Ensuring Functional and Visual Quality with + (Juli 2021).