Søgninger

Bicigenerators


Kan du huske hamstereksperimentet, der at køre i hjulet aktiverede en dynamo, der var i stand til at belyse en lille pære? Hvorfor ikke anvende dette princip i stor skala? Vi taler ikke om en hamstergård, men om bicigeneratorer hvor cyklisten, træder, producerer ren elektricitet takket være den kinetiske energi, der leveres med hvert pedalslag, ligesom den gode gamle hamster i hjulet!

Den elektricitet, der produceres af bicigenerator kan drive en bred vifte af udstyr. Nogle slående eksempler er givet af en stor oppustelig lampe, hvor lyset varierer alt efter cyklistens hastighed, et juletræ eller en koncert, hvor mikrofoner, belysning og forstærkning drives af en række bicigeneratorer som skete under WWF Earth Hour-begivenheden.

I virkeligheden er der ingen grænser for anvendelserne af bicigeneratorer, kan de tilsluttes computeren for at oprette et interaktivt spil eller betjene en espressomaskine. Andre applikationer kan udvikles efter specifikke behov. Til mere raffinerede anvendelser oplader generatoren et batteri, som gennem en inverter er i stand til at drive almindelige apparater med 220 volt.

SE BICIGENERATORI FOTOER

DET bicigeneratorer de er et redskab til kommunikation og animation, der producerer ren energi de bliver vidnesbyrd om et koncept, der for de fleste mennesker stadig er for abstrakt: energi. Alle ved, hvordan man trykker på en kontakt for at tænde et lys, men få tænker på, hvad der ligger bag den knap.


Video: Homemade Bicycle Generator - people power for off grid living (September 2021).